Κορωνοϊός: Ο «Δανός» Τσιόδρας ζητά από την κυβέρνηση να μην ξανανοίξουν τα κλαμπ

Κορωνοϊός: Ο «Δανός» Τσιόδρας ζητά από την κυβέρνηση να μην ξανανοίξουν τα κλαμπ

Η Δανία, που έχει καταγράψει 616 θανάτους που συνδέονται με τον κορονοϊό, ήταν η πρώτη στην Ευρώπη που χαλάρωσε τον Απρίλιο τα μέτρα περιορισμού

5085282
Η Δανία δεν πρέπει να επιτρέψει να ξανανοίξουν τα νυκτερινά κέντρα και οι αίθουσες μουσικής δεδομένης μια πρόσφατης αύξησης των μολύνσεων από COVID-19 και θα πρέπει να σταματήσει μια σχεδιαζόμενη τέταρτη φάση χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων, δήλωσε σήμερα ο επιδημιολόγος που συμβουλεύει την κυβέρνηση

«Δεν είναι κάτι που μπορώ να συστήσω από υγειονομικής πλευράς, να πω προχωρήστε», είπε ο Κάρε Μόλμπακ, διευθυντής του State Institute Serum, στην τεχνολογική εφημερίδα Ingenioeren της Δανίας.

Η Δανία, που έχει καταγράψει 616 θανάτους που συνδέονται με τον κορωνοϊό, ήταν η πρώτη στην Ευρώπη που χαλάρωσε τον Απρίλιο τα μέτρα περιορισμού αφού είδε τα ποσοστά μόλυνσης να μειώνονται σταθερά, όμως ο αριθμός των μολύνσεων έχει αυξηθεί τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

Σε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο Reuters, ο Μόλμπακ, που δήλωσε τον Μάιο ότι ένα δεύτερο κύμα κορονοϊού είναι «πολύ απίθανο», επιβεβαίωσε το δημοσίευμα της Ingenioeren και είπε ότι αυτό συμβαίνει «επειδή η πίεση της μόλυνσης είναι όπως είναι τώρα».

Την περασμένη εβδομάδα 494 Δανοί βρέθηκαν θετικοί, έναντι 246 μία εβδομάδα νωρίτερα, σύμφωνα με στοιχεία του Ινστιτούτου. «Υπάρχει μεγάλος κίνδυνος που συνδέεται με αυτό, και αν θέλουμε να διατρέξουμε αυτό τον κίνδυνο από πολιτικής πλευράς, αυτή είναι μια πολιτική απόφαση», είπε στην Ingenioeren.

Η κυβέρνηση και η Βουλή αναμένεται να ξεκινήσουν τη συζήτηση της τέταρτης φάσης του ανοίγματος, που περιλαμβάνει αίθουσες μουσικής και νυκτερινά κέντρα, στις 12 Αυγούστου.

Κλείσιμο
Το άνοιγμα των γυμναστηρίων και των δημόσιων πισινών ήταν αρχικά μέρος της τέταρτης φάσης, αλλά επιτράπηκε να ξανανοίξουν τον Ιούνιο.

Ο υπουργός Υγείας της Δανίας Μάγκνους Χένικε δεν ήταν άμεσα διαθέσιμος για σχολιασμό.

Ειδήσεις σήμερα:

Live oι ανακοινώσεις του Νίκου Χαρδαλιά: Ωράριο σε κέντρα διασκέδασης αν και όπου χρειαστεί - Δεν τίθεται θέμα επαναφοράς του μέτρου των SMS

Σήμα κινδύνου από Τσιόδρα: Κάθε κρούσμα δίνει άλλο ένα - Τι μάθαμε για τα φάρμακα - Δείτε live

Κορωνοϊός: 121 νέα κρούσματα - 47 στη Θεσσαλονίκη και 26 στην Αττική - Δείτε τη γεωγραφική κατανομή
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ