Μύκονος: Το σχέδιο της ΕΛΑΣ για να μπλοκάρει τα πριβέ πάρτι

Μύκονος: Το σχέδιο της ΕΛΑΣ για να μπλοκάρει τα πριβέ πάρτι

Το «τέχνασμα» της ηχορύπανσης, τα drones-εντοπιστές και οι «υποψήφιοι πελάτες» ρίχνονται στη μάχη για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού

alemagou-0
Οι εικόνες συνωστισμού στη Μύκονο έχουν σημάνει συναγερμό στην ΕΛΑΣ και τις αρμόδιες υγειονομικές αρχές που επισημαίνουν με έμφαση ότι τα πριβέ πάρτι θα πρέπει άμεσα να κοπούν. Γι' αυτό τον λόγο και η ΕΛΑΣ έχει εκπονήσει εδικό σχέδιο για την αντιμετώπισή τους.

Συγκεκριμένα όπως ανάφερε ο ΣΚΑΪ στο δελτίο του, το σχέδιο έχει τρία σκέλη:

Το «τέχνασμα» της ηχορύπανσης: Μέσω των καταγγελιών για πολύ δυνατή μουσική, όπως έγινε και στην περίπτωση σύλληψης του 38χρονου. Πήγε στο χώρο η αστυνομία αναζητώντας τον διαχειριστή και στη συνέχεια τον συνέλαβε, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του.

Drones-εντοπιστές: Θα εντοπίζουν τους συνωστισμούς σε συγκεκριμένους χώρους.

Insiders (Δούρειοι Ίπποι) αστυνομικοί: Θα προσπαθήσουν οι αστυνομικοί να γίνουν υποψήφιοι πελάτες, προκειμένου να λαμβάνουν πρώτοι τις πληροφορίες για το που θα γίνονται τα πάρτι.

Μόλις εντοπιστούν τα στίγματα τοποθεσίας που αποστέλλουν τα κυκλώματα αυτά, θα υπάρχουν «τροχονόμοι» που θα αποτρέπουν την προσέλευση στα πάρτι.

Στο μεταξύ, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι σαρωτικοί έλεγχοι στη Μύκονο σε beach bar, κέντρα διασκέδασης, αλλά και σε βίλες που διοργανώνονται πάρτι και παρατηρείται συνωστισμός.

Οι Αρχές του νησιού προχώρησαν ήδη σε μία σύλληψη ενοικιαστή βίλας, ο οποίος είχε διοργανώσει πάρτι με πολλούς καλεσμένους.

Οι αστυνομικοί είχαν την πληροφορία για τη διοργάνωση του πάρτι και συνέλαβαν τον ενοικιαστεί λίγο πριν την άφιξη των καλεσμένων, βάζοντας τέλος στο πάρτι πριν καν αυτό αρχίσει. Παράλληλα αστυνομικοί πραγματοποίησαν 15 ελέγχους για το αν τηρούνται τα μέτρα ασφαλείας για τον κορωνοϊό σε beach bar και κέντρα διασκέδασης.

Ειδήσεις σήμερα:

Βραζιλία: Θετική στον κορωνοϊό η σύζυγος του Μπολσονάρου

«Καμπανάκι» της ΕΕ για πιθανές ελλείψεις σε σύρριγες σε ένα ενδεχόμενο εμβόλιο για τον κορωνοϊό

Κλείσιμο

Μητσοτάκης προς επιδημιολόγους: Πείτε μας να πάρουμε νέα μέτρα εάν το κρίνετε αναγκαίο

 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ