Κορωνοϊός – Ιταλία: Νέα μείωση των θανάτων –Έλεγχοι στις παραλίες για την τήρηση των μέτρων

Κορωνοϊός – Ιταλία: Νέα μείωση των θανάτων –Έλεγχοι στις παραλίες για την τήρηση των μέτρων

Μικρή μείωση εμφανίζουν το τελευταίο 24ωρο οι θάνατοι από κορωνοϊό στην Ιταλία - Ιταλοί γονείς ζήτησαν από την κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε, να μπορέσουν από τον Σεπτέμβριο να επιστρέψουν όλα τα παιδιά στις σχολικές αίθουσες 

italy_cor19
Μικρή μείωση εμφανίζουν το τελευταίο 24ωρο οι θάνατοι από κορωνοϊό στην Ιταλία. Σύμφωνα με την Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας, σήμερα καταγράφηκαν 119 θάνατοι έναντι 130 χθες.

Οριακή αύξηση σημειώθηκε στον αριθμό των νέων κρουσμάτων, που από 52 χθες, σήμερα ανακοινώθηκαν 669.

Συνολικά, η Ιταλία μετρά 32.735 νεκρούς από κορωνοϊό. Πρόκειται για τον τρίτο υψηλότερο αριθμό παγκοσμίως μετά τις ΗΠΑ και τη Βρετανία.

Αστυνομικοί στις παραλίες για τα μέτρα προστασίας

Την ίδια ώρα, στη Σικελία, πολλοί κάτοικοι πήγαν στην θάλασσα για μπάνιο και ηλιοθεραπεία. Αστυνομικοί και αστυφύλακες είχαν αναπτυχθεί στις διάφορες παραλίες για να ελέγξουν αν τηρούνται οι αποστάσεις ασφαλείας ανάμεσα στους λουόμενους.

Στην Ρώμη από χθες το βράδυ η δημοτική αστυνομία ξεκίνησε ελέγχους στο ιστορικό κέντρο της πόλης, για να αποφεύγονται οι συνωστισμοί νέων, οι οποίοι συναντώνται, κυρίως, έξω από καφέ μπαρ. Σύμφωνα με τον Τύπο, οι κανόνες τηρήθηκαν μέχρι τα μεσάνυχτα, αλλά στην συνέχεια, οι «απείθαρχοι» αυξήθηκαν αισθητά.

Τέλος, με κινητοποιήσεις τους, Ιταλοί γονείς ζήτησαν από την κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε, να μπορέσουν από τον Σεπτέμβριο να επιστρέψουν όλα τα παιδιά στις σχολικές αίθουσες και να σταματήσει η διδασκαλία μέσω υπολογιστή, διότι θεωρούν ότι δεν μπορεί η εκπαίδευση αυτή να αντικαταστήσει την απευθείας ανθρώπινη επαφή, στο εσωτερικό της τάξης.

Ειδήσεις σήμερα:

Λιγότεροι νεκροί το τελευταίο 24ωρο στην Ιταλία λόγω του κορωνοϊού

Δείτε βίντεο: Απίστευτος συνωστισμός το βράδυ της Παρασκευής στου Ψυρρή


Καιρός: Θα δούμε χιόνια στα ορεινά από εβδομάδα; - Με 1 βαθμό Κελσίου «ξύπνησαν» στην Βοβούσα Ιωαννίνων
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ