Το olive προτείνει: Χυλοπίτες με κρεμμύδια
Το olive προτείνει: Χυλοπίτες με κρεμμύδια
Μοναδικές προτάσεις για το τραπέζι σας με τη σφραγίδα του Ηλία Μαμαλάκη
Η επιτομή της απλότητας και της νοστιμιάς. Εκεί που η παράδοση συναντά την έμπνευση και το πνεύμα της οικονομίας. Ένα απολαυστικό πιάτο για κάθε μέρα και για κάθε μακαρονά…
35 λεπτά n ΕΥΚΟΛΟ
Υλικά για 4 άτομα:
Χυλοπίτες με καραμελωμένα κρεμμύδια, ξινομυζήθρα και
35 λεπτά n ΕΥΚΟΛΟ
Υλικά για 4 άτομα:
500γρ. Χυλοπίτες μακριές ή ταλιατέλες (κατά προτίμηση φρέσκες)
3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
4 κρεμμύδια κομμένα σε χοντρές φέτες
200γρ. ξινομυζήθρα, τριμμένη
4 κουτ. σούπας βούτυρο
1 κουτ. σούπας θυμάρι φρέσκο
κρητικό ξερό ανθότυρο φρεσκοτριμμένο ή άλλο πικάντικο σκληρό τυρί
μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος
Food Styling: Tina Webb
Βράζετε αλ ντέντε (να κρατάνε λίγο) τις χυλοπίτες ή τις ταλιατέλες σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό και τις στραγγίζετε. Τις περιχύνετε με το ελαιόλαδο για να μην κολλήσουν.
Στο μεταξύ ζεσταίνετε το βούτυρο σ’ ένα μεγάλο τηγάνι πάνω σε μέτρια φωτιά και προσθέτετε τα κρεμμύδια. Τα αλατίζετε και τα σιγομαγειρεύετε για 20-25 λεπτά (ανακατεύοντας πού και πού) μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν ωραίο, καστανόχρυσο χρώμα. Προσθέτετε το θυμάρι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο και ανακατεύετε.
Σερβίρετε τις ταλιατέλες με τη σάλτσα κρεμμυδιών από πάνω, 2-3 κουταλιές ξυνομυζήθρα και ανακατεύετε.
Πασπαλίζετε με ξερό ανθότυρο και επιπλέον φρεσκοτριμμένο πιπέρι αν το επιθυμείτε.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ειδήσεις
Δημοφιλή
Σχολιασμένα