Το olive προτείνει: Κρεμμύδια γεμιστά

Το olive προτείνει: Κρεμμύδια γεμιστά

Μοναδικές προτάσεις για το τραπέζι σας με τη σφραγίδα του Ηλία Μαμαλάκη

Το olive προτείνει: Κρεμμύδια γεμιστά
Πρόκειται για  ένα εξαιρετικό πιάτο, ένας εκρηκτικός συνδυασμός όλο γλύκα και αρώματα μπαχαρικών. Διαλέξτε κρεμμύδια γερά, όμοια σε όγκο και μέτριου μεγέθους, υπολογίζοντας πως θα τα σερβίρετε ανά δύο στη μερίδα.

 
Κρεμμύδια γεμιστά με αρωματικό κιμά, κουκουνάρι και σταφίδες
από την Tina Webb

50 λεπτά περίπου  n ΕΥΚΟΛΟ
Κλείσιμο

 

Υλικά για 4 άτομα:

8 κρεμμύδια μέτριου μεγέθους

350γρ. κιμά μοσχαρίσιο

1 φλιτζανάκι  του καφέ ελαιόλαδο + λίγο επιπλέον για το ταψί

50γρ. σταφίδες ξανθές

3 κουτ. σούπας κουκουνάρι καβουρντισμένο

ξύσμα από 1 πορτοκάλι

1 κουτ. σούπας άνηθο ψιλοκομμένο

1 κουτ. γλυκού κανέλα

1 κουτ. γλυκού μπαχάρι

αλάτι και πιπέρι φρεσκοτριμμένο


 

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος

Food Styling:
Tina Webb

 
Βάζετε σε μια κατσαρόλα νερό και τη βάζετε στη φωτιά να πάρει βράση.
  
 Καθαρίζετε τα κρεμμύδια από τα εξωτερικά καφέ φύλλα και τις ρίζες της βάσης τους. Με μια οριζόντια τομή κόβετε ένα «καπάκι» από την πάνω πλευρά τους. Όταν πάρει βράση το νερό τα ρίχνετε σε κατσαρόλα για 5-6 λεπτά.
   
Τα σουρώνετε και τα αφήνετε να κρυώσουν. Αφαιρείτε τα εσωτερικά φύλλα των κρεμμυδιών και τα κρατάτε στην άκρη. Αφήνετε τα κρεμμύδια με 3 εξωτερικές σειρές τουλάχιστον.
   
Ψιλοκόβετε τα καπάκια και το εσωτερικό των κρεμμυδιών που αφαιρέσατε. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σοτάρετε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια μαζί με τον κιμά, ανακατεύοντας συχνά με σπάτουλα.
   
Όταν ροδίσει ο κιμάς προσθέτετε τις σταφίδες, τον άνηθο, το ξύσμα πορτοκαλιού, την κανέλα, το μπαχάρι, ανάλογο αλάτι και πιπέρι και ανακατεύετε. Μαγειρεύετε μέχρι να στεγνώσει η γέμιση από τα υγρά της. Την τραβάτε τότε από τη φωτιά και ανακατεύετε μέσα τα καβουρντισμένα κουκουνάρια.
   
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Γεμίζετε τα κρεμμύδια με το μείγμα του κιμά και τα αραδιάζετε σε ταψάκι που να τα χωράει ίσα ίσα. Προσθέτετε στο ταψί λίγο νεράκι κι ελάχιστο ελαιόλαδο και ψήνετε για 40 λεπτά περίπου μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
   
Τα σερβίρετε ανά 2 στη μερίδα με λίγο πρόβειο γιαούρτι για συνοδευτικό. Είναι επίσης ένα πρώτης τάξης ορεκτικό για πάσης φύσεως τραπεζώματα.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

Best of Network

Δείτε Επίσης