LIVE

Κορωνοϊός

Το olive προτείνει: Τυρομπουρεκάκια

Το olive προτείνει: Τυρομπουρεκάκια

Μοναδικές προτάσεις για το τραπέζι σας με τη σφραγίδα του Ηλία Μαμαλάκη

Τραγανά απέξω με απαλή τυρένια  γέμιση στο εσωτερικό τους είναι  ότι πρέπει για πρώτο πιάτο, για  να συνοδεύσετε ένα ποτήρι κρασί, για την όποια μικρή πείνα  της μέρας…

 
Μπουρεκάκια με φέτα, ανθότυρο και δυόσμο
από την Ιωάννα Σταμούλου


40 λεπτά n ΕΥΚΟΛΟ


Υλικά:


1 πακέτο φύλλο κρούστας για πίτες (όχι το παραδοσιακό που είναι πολύ χοντρό)

¾ -1 φλιτζάνι ελαιόλαδο για το άλειμμα των φύλλων

1 κρόκο αβγού χτυπημένο με  λίγο νερό

σουσάμι για το ψήσιμο



Για τη γέμιση:

300γρ. φέτα πικάντικη λιωμένη με πιρούνι

300γρ. ανθότυρο λιωμένο με πιρούνι

2 κουτ. σούπας κοπανιστή ή 4 κουτ. σούπας κεφαλοτύρι πικάντικο  (προαιρετικά)

2 αβγά ελαφρά χτυπημένα

1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό

πιπέρι φρεσκοτριμμένο

1 κουτ. σούπας δυόσμο ξερό ή άνηθο


 

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος

Food Styling: Elena Jeffrey


Ετοιμάζετε τη γέμιση αναμιγνύοντας όλα τα υλικά της σε ένα μπολ.
   
Βάζετε τα φύλλα μπροστά σας (κατά μήκος) το ένα πάνω στο άλλο και με δύο κάθετες μαχαιριές τα χωρίζετε σε τρεις δεσμίδες από λωρίδες. Τις τοποθετείτε τη μία πάνω στην άλλη και τις σκεπάζετε με πετσέτα μέχρι να τις χρησιμοποιήσετε.
   
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Πιάνετε μία μία τις λωρίδες των φύλλων και με ένα πινέλο τις βουτυρώνετε ή τις λαδώνετε. Βάζετε από μία κουταλιά γέμιση στο κάτω μέρος τους και τις ρολάρετε δύο φορές. Γυρίζετε τις άκρες προς τα μέσα και τελειώνετε το τύλιγμα σχηματίζοντας μπουρεκάκια.
   
Τα αραδιάζετε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τα αλείφετε με λίγο αβγό. Τα πασπαλίζετε με σουσαμάκι και τα ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
   
Σερβίρετε τα μπουρεκάκια σας ζεστά ή χλιαρά.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης