
Το olive προτείνει: Μια ωραία μακαρονάδα!

Μοναδικές προτάσεις για το τραπέζι σας με τη σφραγίδα του Ηλία Μαμαλάκη
Ταλιατέλες με πικάντικη σάλτσα από κιμά και λουκάνικα
50 λεπτά n ΘΕΛΕΙ ΛΙΓΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑΥλικά για 4-5 άτομα:
1 πακέτο ταλιατέλες ή άλλο ζυμαρικό της επιλογής σας
250γρ. χωριάτικα λουκάνικα, όχι πικάντικα
300γρ. κιμά μοσχαρίσιο
1 κρεμμύδι μεγάλο, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
½ φλιτζάνι ξηρό λευκό κρασί
400γρ. ντομάτα ψιλοκομμένη ή ντοματάκι κονκασέ
1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
1 ξυλάκι κανέλας
1 φύλλο δάφνης
1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
αλάτι, πιπέρι
κεφαλογραβιέρα τριμμένη για το σερβίρισμα

Χαράζετε με κοφτερό μαχαίρι το περίβλημα από τα λουκάνικα, το τραβάτε και το αφαιρείτε. Ψιλοκόβετε το εσωτερικό από τα λουκάνικα.
Σοτάρετε τον κιμά στο λάδι ανακατεύοντας κάθε τόσο με σπάτουλα μέχρι να αλλάξει χρώμα και να ξεχωρίσει καλά. Προσθέτετε τότε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το ψιλοκομμένο λουκάνικο. Συνεχίζετε το σοτάρισμα μέχρι ο κιμάς να πιει τα υγρά του και σβήνετε με το κρασί.
Προσθέτετε την ντομάτα, τα μπαχαρικά, τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι. Αφήνετε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 30-40 λεπτά περίπου, μέχρι να δέσει.
Στο μεταξύ βράζετε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία τους, τα στραγγίζετε, τα περιχύνε με λίγο ελαιόλαδο και τα ανακατεύετε.
Μοιράζετε τα ζυμαρικά σε πιάτα και τα σερβίρετε τη σάλτσα κιμά από πάνω.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr