Το olive προτείνει: Φασουλοταβά
Το olive προτείνει: Φασουλοταβά
Ταβάς λέγεται το βαθύ πήλινο σκεύος με χερούλια, σαν τηγάνι. Επειδή ο δικός μας ταβάς σήμερα περιέχει φασόλια γίγαντες, είναι φασουλοταβάς. Ενισχύσαμε τη γεύση του με λουκάνικα, πιπεριές και λιαστές ντομάτες. Τώρα αν δεν αγαπάτε το λουκάνικο μπορείτε να το αποφύγετε και να αυξήσετε την ποσότητα των φασολιών.
Ταβάς λέγεται το βαθύ πήλινο σκεύος με χερούλια, σαν τηγάνι. Επειδή ο δικός μας ταβάς σήμερα περιέχει φασόλια γίγαντες, είναι φασουλοταβάς. Ενισχύσαμε τη γεύση του με λουκάνικα, πιπεριές και λιαστές ντομάτες. Τώρα αν δεν αγαπάτε το λουκάνικο μπορείτε να το αποφύγετε και να αυξήσετε την ποσότητα των φασολιών.
Φασουλοταβάς με λουκάνικα
από τη Γεωργία Κοφινά
1 ώρα και 45 λεπτά n ΘΕΛΕΙ ΛΙΓΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ
Υλικά για 6 άτομα:
400γρ. φασόλια γίγαντες Καστοριάς, μουσκεμένα αποβραδίς
Φασουλοταβάς με λουκάνικα
από τη Γεωργία Κοφινά
1 ώρα και 45 λεπτά n ΘΕΛΕΙ ΛΙΓΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ
Υλικά για 6 άτομα:
400γρ. φασόλια γίγαντες Καστοριάς, μουσκεμένα αποβραδίς
400γρ. χωριάτικα λουκάνικα, κομμένα σε λεπτές φέτες
300γρ. πολύχρωμες πιπεριές, κομμένες σε μέτριες λωρίδες
1 κρεμμύδι μεγάλο, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
70γρ. λιαστές ντομάτες (χωρίς λάδι), χοντροκομμένες και μουσκεμένες σε 1 φλιτζάνι ζεστό ζωμό από τα φασόλια, μέχρι να μαλακώσουν
1 φλιτζάνι ντομάτα ψιλοκομμένη
½ φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1/4 φλιτζανιού κόκκινο κρασί
1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
λίγη πάπρικα
αλάτι, πιπέρι
Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης
Food Styling: Αντωνία Κατή
Βράζετε τα φασόλια σε μπόλικο νερό για 35-40 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσουν και χωρίς να μαγειρευτούν τελείως. Κρατάτε στην άκρη δύο φλιτζάνια από το ζωμό τους και τα στραγγίζετε. Στο ένα φλιτζάνι του ζεστού ζωμού μουσκεύετε τις λιαστές ντομάτες.
Σοτάρετε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις πιπεριές στο λάδι μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα. Σβήνετε με το κρασί, ύστερα από λίγο προσθέτετε τις λιαστές ντομάτες, την ψιλοκομμένη ντομάτα, το μαϊντανό, το αλάτι, το πιπέρι και την πάπρικα. Αφήνετε να σιγοβράσουν για 15 λεπτά, προσθέτετε τα φασόλια και τα ανακατεύετε.
Μεταφέρετε τα φασόλια και τις πιπεριές με τη σάλτσα τους σε πήλινο ταβά. Αν δεν έχετε χρησιμοποιήστε ένα ταψί που θα σκεπάσετε με αλουμινόχαρτο. Απλώνετε από πάνω τα λουκάνικα και τα πιέζετε να βυθιστούν μέσα στη σάλτσα.
Ψήνετε το φαγητό σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 35-40 λεπτά μέχρι να μαγειρευτεί καλά το φαγητό, να δέσει η σάλτσα του και να κάνει μια κρούστα στην επιφάνεια. Αν εξατμιστούν τα υγρά του φαγητού προτού ψηθεί, κατά τη διάρκεια του ψησίματος προσθέτετε το ζωμό από τα βρασμένα φασόλια που φυλάξατε.
Συνοδεύετε το φαγητό με λαχανοσαλάτα και χωριάτικο ψωμί.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ειδήσεις
Δημοφιλή
Σχολιασμένα