Το olive προτείνει: Μια τούρτα για τους ερωτευμένους
Το olive προτείνει: Μια τούρτα για τους ερωτευμένους
Μοναδικές προτάσεις για το τραπέζι σας με τη σφραγίδα του Ηλία Μαμαλάκη
Των φρονίμων τα παιδιά φροντίζουν να έχουν εγκαίρως τα απαραίτητα στη διάθεσή τους, γι’ αυτό κι εμείς σας δίνουμε από σήμερα τη συνταγή να φτιάξετε μια εύκολη τούρτα για το Βαλεντίνο σας. Αγοράστε απόψε κιόλας τα υλικά…
50 λεπτά n ΘΕΛΕΙ ΛΙΓΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ
Τούρτα με μαρμελάδα φράουλα και σαντιγί
από την Ιωάννα Σταμούλου50 λεπτά n ΘΕΛΕΙ ΛΙΓΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ
Υλικά για 8 μερίδες:
Για το παντεσπάνι:
175γρ. βούτυρο ανάλατο, μαλακωμένο
175γρ. ζάχαρη ψιλή
3 αβγά
175γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
1½ κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Για τη γέμιση και την επικάλυψη:
4 κουτ. σούπας μαρμελάδα φράουλα
1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
350ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά, για ζαχαροπλαστική
2 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη, κοσκινισμένη
ροζ ή κόκκινη ζάχαρη για τη διακόσμηση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Βουτυρώνετε δύο φόρμες διαμέτρου 18εκ. και στρώνετε τον πάτο τους με λαδόκολλα. Σε μεγάλο μπολ χτυπάτε μαζί όλα τα υλικά για το παντεσπάνι μέχρι να πάρετε ένα λείο και ομοιογενές μίγμα.
Μοιράζετε το μίγμα στις δύο φόρμες και λειαίνετε την επιφάνειά τους. Ψήνετε τα παντεσπάνια για 20-25 λεπτά, μέχρι να φουσκώσουν και να πάρουν χρώμα. Κατόπιν, τα αφήνετε να κρυώσουν για 5 λεπτά, αναποδογυρίζετε τις φόρμες πάνω σε σχάρα για να τα ξεφορμάρετε και αφαιρείτε προσεκτικά τις λαδόκολλες. Αφήνετε τα παντεσπάνια να κρυώσουν εντελώς.
Βάζετε το ένα παντεσπάνι σε πιατέλα και το αλείφετε με τη μαρμελάδα. Σε ένα μπολ χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη και το εκχύλισμα βανίλιας μέχρι να γίνει σφιχτή σαντιγί και στρώνετε τη μισή πάνω από τη μαρμελάδα.
Καλύπτετε με το δεύτερο παντεσπάνι, αλείφετε την επιφάνειά του με την υπόλοιπη σαντιγί και τη λειαίνετε με σπάτουλα. Σκορπίζετε από πάνω χρωματιστή τρούφα ή, αν θέλετε, φτιάχνετε ένα χωνάκι με λαδόκολλα και το χρησιμοποιείτε για να σχηματίσετε με τη χρωματιστή ζάχαρη μια καρδιά ή άλλα σχέδια της αρεσκείας σας.
Tip: Για να φτιάξετε τη δική σας χρωματιστή ζάχαρη, αγοράστε κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής από το ράφι των σούπερ μάρκετ με είδη ζαχαροπλαστικής ή από τα μπαχαράδικα. Ανακατέψτε μερικές σταγόνες χρώματος με ζάχαρη κρυσταλλική – ανάλογα πόσο ροζ ή κόκκινο το θέλετε- και αφήστε τη να στεγνώσει εντελώς.
Για το παντεσπάνι:
175γρ. βούτυρο ανάλατο, μαλακωμένο
175γρ. ζάχαρη ψιλή
3 αβγά
175γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
1½ κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Για τη γέμιση και την επικάλυψη:
4 κουτ. σούπας μαρμελάδα φράουλα
1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
350ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά, για ζαχαροπλαστική
2 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη, κοσκινισμένη
ροζ ή κόκκινη ζάχαρη για τη διακόσμηση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Βουτυρώνετε δύο φόρμες διαμέτρου 18εκ. και στρώνετε τον πάτο τους με λαδόκολλα. Σε μεγάλο μπολ χτυπάτε μαζί όλα τα υλικά για το παντεσπάνι μέχρι να πάρετε ένα λείο και ομοιογενές μίγμα.
Μοιράζετε το μίγμα στις δύο φόρμες και λειαίνετε την επιφάνειά τους. Ψήνετε τα παντεσπάνια για 20-25 λεπτά, μέχρι να φουσκώσουν και να πάρουν χρώμα. Κατόπιν, τα αφήνετε να κρυώσουν για 5 λεπτά, αναποδογυρίζετε τις φόρμες πάνω σε σχάρα για να τα ξεφορμάρετε και αφαιρείτε προσεκτικά τις λαδόκολλες. Αφήνετε τα παντεσπάνια να κρυώσουν εντελώς.
Βάζετε το ένα παντεσπάνι σε πιατέλα και το αλείφετε με τη μαρμελάδα. Σε ένα μπολ χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη και το εκχύλισμα βανίλιας μέχρι να γίνει σφιχτή σαντιγί και στρώνετε τη μισή πάνω από τη μαρμελάδα.
Καλύπτετε με το δεύτερο παντεσπάνι, αλείφετε την επιφάνειά του με την υπόλοιπη σαντιγί και τη λειαίνετε με σπάτουλα. Σκορπίζετε από πάνω χρωματιστή τρούφα ή, αν θέλετε, φτιάχνετε ένα χωνάκι με λαδόκολλα και το χρησιμοποιείτε για να σχηματίσετε με τη χρωματιστή ζάχαρη μια καρδιά ή άλλα σχέδια της αρεσκείας σας.
Tip: Για να φτιάξετε τη δική σας χρωματιστή ζάχαρη, αγοράστε κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής από το ράφι των σούπερ μάρκετ με είδη ζαχαροπλαστικής ή από τα μπαχαράδικα. Ανακατέψτε μερικές σταγόνες χρώματος με ζάχαρη κρυσταλλική – ανάλογα πόσο ροζ ή κόκκινο το θέλετε- και αφήστε τη να στεγνώσει εντελώς.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ειδήσεις
Δημοφιλή
Σχολιασμένα