Το olive προτείνει: ένα αρνάκι όλο χρώματα κι αρώματα

Το olive προτείνει: ένα αρνάκι όλο χρώματα κι αρώματα

Για το κυριακάτικο τραπέζι σας και όχι μόνο προτείνουμε μια συνταγή με αρνάκι αρωματισμένο με του κόσμου τα μπαχαρικά. Για να το μαγειρέψετε θα χρειαστεί να κάνετε προηγουμένως μια επίσκεψη σε… ναό μπαχαρικών ή έστω σε ένα μεγάλο σούπερ μάρκετ κι ένα βαθύ και βαρύ τηγάνι.

Το olive προτείνει: ένα αρνάκι όλο χρώματα κι αρώματα
Για το κυριακάτικο τραπέζι σας και όχι μόνο προτείνουμε μια συνταγή με αρνάκι αρωματισμένο με του κόσμου τα μπαχαρικά. Για να το μαγειρέψετε θα χρειαστεί να κάνετε προηγουμένως μια επίσκεψη σε… ναό μπαχαρικών ή έστω σε ένα μεγάλο σούπερ μάρκετ κι ένα βαθύ και βαρύ τηγάνι.

Αρνάκι με καρδάμωμο
από τη Σιμόνη Καφίρη

1 ώρα -ΕΥΚΟΛΟ

Κλείσιμο
Υλικά για 5-6 άτομα
1 κιλό ψαχνό από μπουτάκι ή χεράκι αρνίσιο, σε κύβους
1 κουτ. σούπας σπόρους καρδάμωμου πράσινου
1 κιλό κρεμμύδια, σε ροδέλες
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
2 ντομάτες ψιλοκομμένες
1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
1 κουτ. σούπας ντοματοπελτέ
3 φύλλα δάφνης
1 κουτ. σούπας γαρίφαλα
1 κουτ. σούπας μαραθόσπορους
2 καυτερές πιπερίτσες, ψιλοκομμένες
1 κουτ. σούπας κουρκουμά (κιτρινόριζα ή τούρμερικ)
1 κουτ. σούπας πιπέρι καγιέν
1 κουτ. σούπας σπόρους κόλιανδρου, τριμμένους
2 κουτ. σούπας φυλλαράκια φρέσκου κόλιανδρου, ψιλοκομμένα
μερικά μπαστουνάκια τζίντζερ φρέσκο
αλάτι

Φωτογραφία: Κων/νος Καφίρης
Food Styling: Aντωνία Κατή



Εκτέλεση
Ζεσταίνετε καλά το λάδι σε βαθύ και βαρύ τηγάνι. Ρίχνετε τα δαφνόφυλλα, τα γαρίφαλα, το καρδάμωμο, τους μαραθόσπορους, τους σπόρους του κόλιανδρου και τις πιπερίτσες. Σοτάρετε για λίγα λεπτά και ύστερα ρίχνετε τα κρεμμύδια, τα αλατίζετε και συνεχίζετε το σοτάρισμα μέχρι να αρχίσουν να παίρνουν χρώμα τα κρεμμύδια.
Προσθέτετε το σκόρδο, το τζίντζερ και τις σκόνες των μπαχαρικών. Ρίχνετε λίγο νερό για να σταματήσει το σοτάρισμα των μπαχαρικών και ύστερα προσθέτετε τις ψιλοκομμένες ντομάτες και τον ντοματοπελτέ. Αλατίζετε και ανακατεύετε καλά.

Δυναμώνετε τη φωτιά και προσθέτετε το κρέας. Ανακατεύετε να καλυφθεί από το μίγμα των μπαχαρικών, προσθέτετε λίγο νερό ακόμη, σκεπάζετε το τηγάνι, χαμηλώνετε τη φωτιά και μαγειρεύετε για 35-40 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσει το κρέας.

Πριν σερβίρετε, πασπαλίζετε με τον ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο και γαρνίρετε με μερικά μπαστουνάκια τζίντζερ και κύβους φρέσκιας ντομάτας. Συνοδεύετε με ρύζι μπασμάτι.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

Best of Network

Δείτε Επίσης