Το olive προτείνει: Μπιφτέκια γεμιστά
Το olive προτείνει: Μπιφτέκια γεμιστά
Μοναδικές προτάσεις για το τραπέζι σας με τη σφραγίδα του Ηλία Μαμαλάκη
Τα πιο νόστιμα μπιφτέκια, γεμισμένα με το αγαπημένο καλοκαιρινό λαχανικό που το βρίσκουμε πια όλο το χρόνο. Ακόμα κι αν δεν τα ψήσετε στα κάρβουνα, το μαντέμι θα κάνει καλά τη δουλειά του…
2 ώρες n ΕΥΚΟΛΟ
Υλικά για 6-7 άτομα:
800γρ. κιμά μοσχαρίσιο
200γρ. κιμά χοιρινό
Μπιφτέκια γεμιστά με μελιτζάνες
Από τη Σιμόνη Καφίρη2 ώρες n ΕΥΚΟΛΟ
Υλικά για 6-7 άτομα:
800γρ. κιμά μοσχαρίσιο
200γρ. κιμά χοιρινό
2 μελιτζάνες φλάσκες
κεφαλογραβιέρα ή λαδοτύρι Μυτιλήνης
4-5 κουτ. σούπας φρυγανιά τριμμένη
1 κρεμμύδι μεγάλο, τριμμένο
3 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 ντομάτα τριμμένη
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Φωτογραφία: Κων/νος Καφίρης
• Σε ένα μπολ ζυμώνετε τα δύο είδη κιμά μαζί με τη φρυγανιά, το κρεμμύδι, την ντομάτα, το μαϊντανό, αλατοπίπερο και τρεις κουταλιές σούπας από το ελαιόλαδο. Αφήνετε το μίγμα στο ψυγείο για 1 ώρα.
• Στο μεταξύ καθαρίζετε τις μελιτζάνες, τις κόβετε σε κύβους, τις αλατίζετε και τις αφήνετε σε σουρωτήρι για μισή ώρα περίπου. Τις στύβετε και τις τηγανίζετε σε ελαιόλαδο. Τις αφήνετε να στραγγίσουν σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
• Κόβετε το τυρί σε κύβους ή μακρόστενα μπαστουνάκια. Πλάθετε το μείγμα του κιμά σε μπιφτέκια, τα πλαταίνετε στην παλάμη σας και βάζετε στη μέση μία κουταλιά από τις τηγανισμένες μελιτζάνες και ένα κύβο ή μπαστουνάκι τυριού. Τα τυλίγετε με τον κιμά και τα πλάθετε ξανά σε μπιφτέκια ώστε να καλυφθεί η γέμιση. Τα αφήνετε στο ψυγείο μέχρι την ώρα που θα τα ψήσετε.
• Ψήνετε τα μπιφτέκια στα κάρβουνα ή σε μαντέμι που έχετε αφήσει να κάψει πολύ καλά ή σε ζεστό αντικολλητικό τηγάνι.
• Σερβίρετε τα μπιφτέκια με πράσινη σαλάτα ή κολοκυθάκια πολύ φρέσκα, κομμένα σε ροδέλες και μαριναρισμένα σε μίγμα από ελαιόλαδο, μέλι, χυμό λεμονιού και αλατοπίπερο.
κεφαλογραβιέρα ή λαδοτύρι Μυτιλήνης
4-5 κουτ. σούπας φρυγανιά τριμμένη
1 κρεμμύδι μεγάλο, τριμμένο
3 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 ντομάτα τριμμένη
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Φωτογραφία: Κων/νος Καφίρης
• Σε ένα μπολ ζυμώνετε τα δύο είδη κιμά μαζί με τη φρυγανιά, το κρεμμύδι, την ντομάτα, το μαϊντανό, αλατοπίπερο και τρεις κουταλιές σούπας από το ελαιόλαδο. Αφήνετε το μίγμα στο ψυγείο για 1 ώρα.
• Στο μεταξύ καθαρίζετε τις μελιτζάνες, τις κόβετε σε κύβους, τις αλατίζετε και τις αφήνετε σε σουρωτήρι για μισή ώρα περίπου. Τις στύβετε και τις τηγανίζετε σε ελαιόλαδο. Τις αφήνετε να στραγγίσουν σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
• Κόβετε το τυρί σε κύβους ή μακρόστενα μπαστουνάκια. Πλάθετε το μείγμα του κιμά σε μπιφτέκια, τα πλαταίνετε στην παλάμη σας και βάζετε στη μέση μία κουταλιά από τις τηγανισμένες μελιτζάνες και ένα κύβο ή μπαστουνάκι τυριού. Τα τυλίγετε με τον κιμά και τα πλάθετε ξανά σε μπιφτέκια ώστε να καλυφθεί η γέμιση. Τα αφήνετε στο ψυγείο μέχρι την ώρα που θα τα ψήσετε.
• Ψήνετε τα μπιφτέκια στα κάρβουνα ή σε μαντέμι που έχετε αφήσει να κάψει πολύ καλά ή σε ζεστό αντικολλητικό τηγάνι.
• Σερβίρετε τα μπιφτέκια με πράσινη σαλάτα ή κολοκυθάκια πολύ φρέσκα, κομμένα σε ροδέλες και μαριναρισμένα σε μίγμα από ελαιόλαδο, μέλι, χυμό λεμονιού και αλατοπίπερο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ειδήσεις
Δημοφιλή
Σχολιασμένα