Χιόνισε ζάχαρη άχνη…
Χιόνισε ζάχαρη άχνη…
Ξεκινάμε τις γιορτινές μας προτάσεις με μια συνταγή για κουραμπιέδες πραγματικά ξεχωριστή και διπλοδοκιμασμένη!
Το πνεύμα των Χριστουγέννων άρχισε να μας προσεγγίζει σιγά σιγά και νομίζω πως έφτασε η ώρα να αρχίσουμε να ανασκουμπωνόμαστε για τις γιορτές. Ξεκινάμε τις γιορτινές μας προτάσεις με μια συνταγή για κουραμπιέδες πραγματικά ξεχωριστή και διπλοδοκιμασμένη!
Συνταγή: Ιωάννα Σταμούλου
Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης
Food Styling: Aντωνία Κατή
Κουραμπιέδες με βούτυρο και σησαμέλαιο
Υλικά:
1 φλιτζάνι βούτυρο πρόβειο λιωμένο
1 φλιτζάνι σησαμέλαιο
1 φλιτζάνι ζάχαρη
2 κρόκους αβγών
1 κουτ. γλυκού σόδα (κοφτό)
1 φλιτζ. του καφέ κονιάκ ή λικέρ Μαστίχα
750γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλιτζάνι αμύγδαλα με τη φλούδα τους χοντροκοπανισμένα και καβουρντισμένα ελαφρά
λίγο ανθόνερο
2-3 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη
Χτυπάτε στο μίξερ τη ζάχαρη με το λιωμένο βούτυρο για 5 λεπτά. Προσθέτετε το σησαμέλαιο και χτυπάτε για λίγο ακόμη. Ρίχνετε ένα ένα τους κρόκους των αβγών και περιμένετε να ενσωματωθούν. Μέσα σε ένα μεγάλο φλιτζάνι διαλύετε τη σόδα στο κονιάκ ή το λικέρ και τα προσθέτετε στο μείγμα της ζάχαρης, συνεχίζοντας το χτύπημα.
Προσθέτετε σταδιακά το αλεύρι. Όταν αρχίσει να σκληραίνει η ζύμη συνεχίζετε το χτύπημα με τους γάντζους. Όταν πάρει η ζύμη όλο το αλεύρι προσθέτετε τα καρύδια και σταματάτε τη λειτουργία του μίξερ όταν ομογενοποιηθούν στη ζύμη. Η ζύμη σας θα είναι μαλακή κι ελαφρώς ψιχουλιαστή.
Στρώνετε δύο χαμηλά ταψιά με χαρτί ψησίματος και παίρνετε μικρές ποσότητες ζύμης όσο ένα καρύδι. Τις πλάθετε σε μπαλίτσες και τις απλώνετε στα ταψιά.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC και ψήνετε τους κουραμπιέδες για 20 λεπτά περίπου, μέχρι οι κουραμπιέδες να πάρουν ένα μπεζ χρώμα με καφετιές ανταύγειες. Τους ξεφουρνίζετε και αφήνετε να σκληρύνουν και να κρυώσουν εντελώς.
Ραντίζετε τους κουραμπιέδες με λίγο ανθόνερο και τέλος τους ζαχαρώνετε ως εξής: Βάζετε ζάχαρη άχνη σε ένα σουρωτήρι (τσαγιού) και κοσκινίζετε ένα στρώμα άχνης μέσα σε ταψί. Απλώνετε από πάνω μια στρώση κουραμπιέδες και συνεχίζετε να πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη από το σουρωτήρι μέχρι να σκεπαστούν καλά από τη ζάχαρη.
Συνεχίζετε με δεύτερη και με τρίτη στρώση αν είναι απαραίτητο.
Μεταφέρετε τους κουραμπιέδες σε πιατέλα σερβιρίσματος.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ειδήσεις
Δημοφιλή
Σχολιασμένα