“Δαγκωτό” υπέρ της δημοσιοποίησης για τις οροθετικές ιερόδουλες

“Δαγκωτό” υπέρ της δημοσιοποίησης για τις οροθετικές ιερόδουλες

Το 80% των πολιτών θεωρεί ότι καλώς δόθηκαν στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες – Συντριπτικά υπέρ των μέτρων και των κέντρων κράτησης μεταναστών η κοινή γνώμη που, όμως, δεν πιστεύει ότι θα υπάρξει συνέχεια…

“Δαγκωτό” υπέρ της δημοσιοποίησης για τις οροθετικές ιερόδουλες
«Δαγκωτό» στα μέτρα για τον έλεγχο των παράνομων αλλοδαπών, ιδίως τη λειτουργία κλειστών Κέντρων Φιλοξενίας λαθρομεταναστών και την υποχρεωτική διενέργεια ιατρικών εξετάσεων για λοιμώδη μεταδοτικά νοσήματα σε παράνομους μετανάστες, ψηφίζουν οι Έλληνες.
 
Αυτό προκύπτει από  έρευνα  που εκπόνησε το Κέντρο Ελέγχου Λοιμώξεων και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) προκειμένου να καταγράψει τις αντιδράσεις της κοινής γνώμης σε ό, τι αφορά την εφαρμογή της υγειονομικής διάταξης για την προστασία της δημόσιας υγείας από τους κινδύνους που εγκυμονεί ο μεγάλος αριθμός λαθρομεταναστών στο κέντρο της Αθήνας και άλλων μεγάλων πόλεων που υπέγραψε τον περασμένο Απρίλιο ο υπουργός Υγείας, κ. Ανδρέας Λοβέρδος.

Σημειωτέον ότι η έρευνα έγινε στις αρχές της περασμένης εβδομάδας υπό τη βαριά σκιά του εντοπισμού της νεαρής οροθετικής ιερόδουλης. Εννέα στους δέκα ερωτηθέντες γνώριζαν το συμβάν και το 80% θεώρησε ότι καλώς δημοσιεύτηκε η φωτογραφία της εκδιδόμενης ώστε να ενημερωθούν όσοι είχαν συνευρεθεί με την οροθετική.
 
Κλείσιμο
Η συντριπτική πλειονότητα των κατοίκων της Αττικής (ποσοστό 91,2%) δηλώνει ότι είναι αναγκαία η λήψη αυστηρότερων μέτρων για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκαλεί η ανεξέλεγκτη εισροή παράνομων μεταναστών στη χώρα. Μάλιστα, το ποσοστό αποδοχής της αναγκαιότητας των μέτρων είναι πολύ υψηλό ανεξάρτητα από ηλικία, φύλο, τόπο διαμονής των ατόμων του δείγματος, γεγονός που επιβεβαιώνει τη δραματική έκταση που έχει λάβει πλέον το πρόβλημα.

Είναι ενδεικτικό ότι το 97,1% συμφωνεί με τον ιατρικό έλεγχο των αδήλωτων πορνών και το 94, 8% με τον έλεγχο όλων των μεταναστών. Επίσης, ποσοστό 94% θεωρεί απόλυτα θετικά τα μέτρα της σφράγισης διαμερισμάτων ή αποθηκών όπου συγκατοικούν λαθρομετανάστες εφόσον δεν τηρούνται συνθήκες υγιεινής, καθώς και τις κυρώσεις εργοδοτών που απασχολούν μετανάστες χωρίς πιστοποιητικά υγείας.
 
Με τη λειτουργία των κλειστών Κέντρων Φιλοξενίας των παράνομων μεταναστών όπως αυτό στην Αμυγδαλέζα, συμφωνούν οι έξι στους δέκα ερωτηθέντες. Ποσοστό 36,7% διαφωνεί και 2% δεν εκφέρει άποψη. Ο βαθμός αποδοχής του συγκεκριμένου μέτρου είναι υψηλός στις ηλικίες 45 έως 54 χρόνων, με τις νεότερους ερωτηθέντες να εκφράζουν περισσότερες ενστάσεις.
 
Γενικά, πάντως, ενώ οι περισσότεροι πιστεύουν ότι τα μέτρα που τίθενται σε εφαρμογή κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση (ποσοστό 82,7%) και  μάλιστα με ελάχιστες διακυμάνσεις μεταξύ ανδρών και γυναικών, νέων και μεγαλύτερων, κατοίκων αστικών κέντρων και μη, δεν εμφανίζονται αισιόδοξοι ότι θα ακολουθηθεί επί μακρόν η ίδια… πορεία. Μόνο το 20, 4% του δείγματος θεωρεί ότι θα εφαρμοστεί στο μέλλον η υγειονομική διάταξη και όλα τα μέτρα που απορρέουν από αυτή. Το 10% εμφανίζεται αναποφάσιστο (δεν ξέρω/ δεν απαντώ) ενώ το 69,6% αποδίδει όλες τις ενέργειες των αρμοδίων αρχών στον… προεκλογικό πυρετό.

Μάλιστα, οι πλέον δύσπιστοι από τους ερωτηθέντες ως προς τη συνέχιση των μέτρων είναι κυρίως γένους… θηλυκού. Επιφυλακτικοί φαίνονται και οι νέοι ηλικίας 18 έως 34 χρόνων καθώς και οι κάτοικοι του κέντρου της Αθήνας.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης