"Ασπίδα" στον καρκίνο του μαστού το κόκκινο κρασί

"Ασπίδα" στον καρκίνο του μαστού το κόκκινο κρασί

Να ενισχύσει τις επιδράσεις των φαρμακευτικών ουσιών που χρησιμοποιούνται σήμερα για την καταπολέμηση του καρκίνου του μαστού είναι ικανό το κόκκινο κρασί

"Ασπίδα" στον καρκίνο του μαστού το κόκκινο κρασί

Να ενισχύσει τις επιδράσεις των φαρμακευτικών ουσιών που χρησιμοποιούνται σήμερα για την καταπολέμηση του καρκίνου του μαστού είναι ικανό το κόκκινο κρασί, σύμφωνα με την ερευνήτρια Dr Charis Eng από την κλινική του Cleveland στο Οχάιο των ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα, η οργανική ένωση ρεσβερατρόλη, που βρίσκεται στο κόκκινο κρασί, μπορεί να αποτρέψει τα καρκινικά κύτταρα από το να αναπτύξουν αντοχή στη φαρμακευτική ουσία rapamycin, η οποία επιβραδύνει ή ακόμα και σταματά την ανάπτυξη των καρκινικών όγκων.

Η ρεσβερατρόλη είναι ένα αντιοξειδωτικό που παράγεται με φυσικό τρόπο από τα σταφύλια, τα βατόμουρα, τα μούρα και τα φυστίκια και χρησιμοποιείται από τα φυτά αυτά για την καταπολέμηση των βακτηριακών λοιμώξεων, που τα προσβάλλουν καθώς αναπτύσσονται.

Προηγούμενες έρευνες είχαν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η αντιοξειδωτική ουσία ρεσβερατρόλη συνδέεται με την καταπολέμηση των καρδιακών παθήσεων, του Alzheimer, καθώς και τη φυσική διαδικασία γήρανσης.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εργαστηριακών πειραμάτων της Dr Eng συγκεκριμένη οργανική ένωση διπλασιάζει την επίδραση της ανοσοκατασταλτικής ουσίας rapamycin που χρησιμοποιείται σε χημειοθεραπείες αυξάνοντας 50% τις πιθανότητες ανάρρωσης από καρκίνο του μαστού.

Κλείσιμο

Η μελέτη δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Cancer Letters.

 

 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

Best of Network

Δείτε Επίσης