Αποτελεσματική θεραπεία με αντισώματα κατά του Η1Ν1

Αποτελεσματική θεραπεία με αντισώματα κατά του Η1Ν1

Ασθενείς οι οποίοι μολύνθηκαν με τον ιό της γρίπης H1N1 και εμφάνισαν τη νόσο σε βαριά μορφή ανταποκρίθηκαν στη θεραπεία με αντισώματα που ελήφθησαν από ασθενείς που ανέρρωσαν από την νόσο...

Αποτελεσματική θεραπεία με αντισώματα κατά του Η1Ν1
Ασθενείς οι οποίοι μολύνθηκαν με τον ιό της γρίπης H1N1 και εμφάνισαν τη νόσο σε βαριά μορφή ανταποκρίθηκαν στη θεραπεία με αντισώματα που ελήφθησαν από ασθενείς που ανέρρωσαν από την νόσο, διαπίστωσε έρευνα επιστημόνων στο Χονγκ Κονγκ.

Τα ευρήματα της έρευνας, η οποία δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση Clinical Infectious Diseases, υπογραμμίζουν την αξία της χρήσης αντισωμάτων από ασθενείς που ανέρρωσαν από την νόσο για την θεραπεία βαριά πασχόντων από την ίδια νόσο, οι οποίοι δεν ανταποκρίνονται στη θεραπεία με τα συμβατικά φάρμακα, δήλωσε ο επικεφαλής της έρευνας Κγουόκ-γιούνγκ Γιουέν, επιδημιολόγος στο πανεπιστήμιο του Χονγκ Κονγκ.

"Οι περισσότεροι (από τους βαριά ασθενείς) έρχονται στο νοσοκομείο ετεροχρονισμένα, κατά την πέμπτη ή έβδομη ημέρα (από την εμφάνιση των συμπτωμάτων). Η εμπειρία μας έχει διδάξει ότι τα αντιικά φάρμακα δεν είναι αποτελεσματικά", εξηγεί ο Γιουέν.

 "Αυτός είναι ο λόγος που η χρησιμοποίηση πλάσμαστος από ασθενείς που έχουν αναρρώσει (αντισώματα) θα ήταν πολύ σημαντική για την θεραπεία βαριά ασθενών που δεν ανταποκρίνονται στο Tamiflu," είπε στο Ρόιτερς.

Το Tamiflu της ελβετικής φαρμακοβιομηχανίας Roche είναι το φάρμακο που χρησιμοποιείται για την θεραπεία της πανδημίας του ιού H1N1.
Κλείσιμο

 Η έρευνα επιστημόνων από το Χονγκ Κονγκ έγινε σε δείγμα 93 ασθενών που εισήχθησαν στο νοσοκομείο με βαριά μορφή της νόσου, από τον Σεπτέμβριο του 2009 ως τον Ιούνιο του 2010.

Από αυτούς, οι 20 δέχτηκαν να υποβληθούν στη θεραπεία με τα αντισώματα και οι υπόλοιποι, που αρνήθηκαν, υποβλήθηκαν στη συμβατική θεραπεία.

Το 20% από αυτούς που δέχτηκαν τα αντισώματα κατέληξαν, σε αντίθεση με 55% που ήταν το ποσοστό των θανάτων για εκείνους που δεν δέχτηκαν.

"Οπως αποδείχτηκε είχαν περισσότερες πιθανότητες επιβίωσης από εκείνους που δεν υποβλήθηκαν σε θεραπεία με αντισώματα. Το αποτέλεσμα είναι πολύ σημαντικό", είπε ο Γιουέν.

Από την εποχική γρίπη χάνουν τη ζωή τους κάθε χρόνο 250.000 με 500.000 άνθρωποι σε ολόκληρο τον κόσμο και η γρίπη των χοίρων H1N1 ίσως είναι κατά τι πιο μοιραία, αλλά αξιόπιστες στατιστικές θα χρειαστούν χρόνια για να συγκεντρωθούν.

Περισσότερο ευάλωτοι στη γρίπη των χοίρων είναι οι νέοι και τα παιδιά, ενώ η εποχική γρίπη είναι πιο επικίνδυνη για τους ηλικιωμένους.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

Best of Network

Δείτε Επίσης