Απλή αιματολογική εξέταση αντικαθιστά την αμνιοκέντηση

Απλή αιματολογική εξέταση αντικαθιστά την αμνιοκέντηση

ο νέο αιματολογικό τεστ ανακάλυψαν επιστήμονες από το King's College του Λονδίνου, μεταξύ των οποίων ο κορυφαίος Κύπριος καθηγητής, Κύπρος Νικολαΐδης.

Απλή αιματολογική εξέταση αντικαθιστά την αμνιοκέντηση
Μια απλή αιματολογική εξέταση μπορεί να αντικαταστήσει την αμνιοκέντηση με την οποία γίνεται σήμερα ο προγεννητικός έλεγχος για το σύνδρομο Down. Το νέο αιματολογικό τεστ ανακάλυψαν επιστήμονες από το King's College του Λονδίνου, μεταξύ των οποίων ο κορυφαίος Κύπριος καθηγητής, Κύπρος Νικολαΐδης.

Στην έρευνα συμμετείχαν 700 γυναίκες από το Χονγκ Κονγκ, τη Βρετανία και την Ολλανδία, οι οποίες ανήκαν στην επικίνδυνη ηλιακή ομάδα άνω των 40 ετών. Οι επιστήμονες διαπίστωσαν 86 περιστατικά συνδρόμου Down, επιβεβαιώνοντας την αναλογία 1 προς 110 για τις εγκύους άνω των 40 ετών.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, με τη χρήση της νέας αιματολογικής εξέτασης, το 98% των εγκύων δεν θα χρειαζόταν να υποβληθούν σε επεμβατικό έλεγχο (αμνιοκέντηση). Όπως δήλωσε στο BBC ο δρ Νικολαΐδης, «Οι γυναίκες, δικαιολογημένα, φοβούνται τους επεμβατικούς ελέγχους. Αυτό το διαγνωστικό τεστ δεν είναι επεμβατικό και θα γλιτώσει πολλές γυναίκες από περαιτέρω εξετάσεις».

Κλείσιμο
Οι διαγνωστικές εξετάσεις που εφαμρόζονται σήμερα για το σύνδρομο Down περιλαμβάνουν τη λήψη αμνιακού υγρού, συνήθως με τη μέθοδο της αμνιοκέντησης. Η συγκεκριμένη εξέταση, όμως, εμπεριέχει κίνδυνο αποβολής σε ποσοστό 1% και είναι πιθανό να προκαλέσει τραυματισμό του εμβρύου.

Σύμφωνα με τον διακεκριμένο καθηγητή εμβρυακής ιατρικής, όμως, οι επιστήμονες «διαθέτουν πλέον μια τεχνική η οποία μπορεί να έχει κλινική χρήση».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης