Επέστρεψαν στην Ελλάδα οι τρεις ναυτικοί που ήταν όμηροι στο Τζιμπουτί

Επέστρεψαν στην Ελλάδα οι τρεις ναυτικοί που ήταν όμηροι στο Τζιμπουτί

Ήταν εγκλωβισμένοι από τις 4 Σεπτεμβρίου 2019 σε δύο ελληνόκτητα πλοία ανοιχτά του Τζιμπουτί, λόγω οφειλών της πλοιοκτήτριας εταιρείας -  Η περιπέτεια έλαβε αίσιο τέλος χάρη στην άψογη συνεργασία του Υπουργείου Εξωτερικών με το Υπουργείο Ναυτιλίας ανέφερε ο Νίκος Δένδιας

thema_naug__1_
Έφτασαν πριν λίγο στην Ελλάδα οι τρεις εναπομείναντες Έλληνες ναυτικοί μετά από μήνες ομηρίας στο Τζιμπουτί της Αφρικής, ύστερα από τις συντονισμένες προσπάθειες των υπουργείων Εξωτερικών και Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, σύμφωνα με σχετική ανάρτηση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια στο twitter.

"Η περιπέτεια και των υπολοίπων τριών Ελλήνων ναυτικών που παρέμεναν στο Τζιμπουτί έλαβε αίσιο τέλος. Χάρη στην άψογη συνεργασία του Υπουργείου Εξωτερικών με το Υπουργείο Ναυτιλίας έφτασαν πριν λίγη ώρα στην Ελλάδα", σημειώνει ο κ. Δένδιας στη σχετική ανάρτηση. "Ευχαριστώ τον ομόλογό μου υπουργό Εξωτερικών της Δημοκρατίας του Τζιμπουτί για την ανταπόκρισή του στην προ δεκαπενθημέρου σχετική επιστολή μου, την Κυβέρνηση της χώρας καθώς και τις ευρωπαϊκές Αρχές στο Τζιμπουτί για τη συμβολή τους", προσθέτει ο υπουργός Εξωτερικών.
Οι τρεις Έλληνες ναυτικοί ήταν εγκλωβισμένοι από τις 4 Σεπτεμβρίου 2019 σε δύο ελληνόκτητα πλοία ανοιχτά του Τζιμπουτί, λόγω οφειλών της πλοιοκτήτριας εταιρείας προς τις αρχές για λιμενικά τέλη και πετρέλαιο. Οι ναυτικοί βρέθηκαν αντιμέτωποι με πολλά προβλήματα κυρίως προμήθειας φαγητού αλλά και φαρμάκων. Ο αριθμός των Ελλήνων ναυτικών ήταν συνολικά πέντε. Τον περασμένο Δεκέμβριο είχαν αφεθεί ελεύθεροι από τις αρχές του Τζιμπουτί ένας υποπλοίαρχος και ο μηχανικός ο οποίος νοσηλευόταν στο νοσοκομείο.


Ειδήσεις σήμερα:

Η Ισπανία κατέγραψε τον χαμηλότερο αριθμό θανάτων από Covid-19 σε διάστημα ενός μήνα

Διαδικτυακή μελέτη εξετάζει τον αντίκτυπο της πανδημίας και των μέτρων στη σωματική και ψυχική υγεία

Τεστ κορωνοϊού για όλους του συμμετέχοντες του J2US ενόψει γυρισμάτων
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης