Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή: Δωρίζει 50.000 μάσκες στο υπουργείο Υγείας

Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή: Δωρίζει 50.000 μάσκες στο υπουργείο Υγείας

Θα χρησιμοποιηθούν στα πέντε Κέντρα Υγείας 24ωρης λειτουργίας για τον COVID-19 στην Αττική

Μουσειο_Γουλανδρη

Οι εγχώριοι πολιτιστικοί φορείς συνεχίζουν να στηρίζουν έμπρακτα την μάχη που δίνει η χώρα μας με την πανδημία του κορωνοϊού. Σήμερα ανακοινώθηκε μια νέα δωρεά, από το Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή το οποίο προσφέρει 50.000 μάσκες για την κάλυψη των αναγκών του συστήματος υγείας.

Όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση «το κοινωφελές Ίδρυμα Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή, που υπηρετεί την Τέχνη και τον Πολιτισμό μέσω των Μουσείων του σε Αθήνα και Άνδρο, ως ελάχιστο δείγμα ευγνωμοσύνης και συμπαράστασης προς το τιτάνιο έργο που επιτελείται από τους ιατρούς και νοσηλευτές του Εθνικού Συστήματος Υγείας για την καταπολέμηση της διάδοσης του κορονοïού στη χώρα μας, δωρίζει στο Υπουργείο Υγείας 50.000 προστατευτικές μάσκες (χειρουργικές μάσκες μισού προσώπου 3ply) προκειμένου να χρησιμοποιηθούν στα πέντε Κέντρα Υγείας 24ωρης λειτουργίας για τον COVID-19 στην Αττική»

Το νέο μουσείο του Ιδρύματος Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή στην Αθήνα άνοιξε τις πόρτες του στο κοινό στις 2 Οκτωβρίου 2019, πλαισιωμένο από πολιτιστικές εκδηλώσεις και εκπαιδευτικά εργαστήρια. Το νέο μουσείο της οδού Ερατοσθένους 13 στεγάζει τη συλλογή έργων τέχνης του Ιδρύματος Β&E Γουλανδρή, ενώ μελλοντικά θα φιλοξενεί και περιοδικές εκθέσεις Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών. Στο μουσείο, εκτός από τους εκθεσιακούς χώρους, λειτουργούν ένα Πωλητήριο και ένα Εστιατόριο - Café, Βιβλιοθήκη τέχνης, Παιδικό Εργαστήριο, καθώς και ένα σύγχρονων προδιαγραφών Αμφιθέατρο.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή, στο πλαίσιο των μέτρων για τον περιορισμό της διάδοσης του κορωνοϊού, έχει ανακοινώσει την προσωρινή προληπτική αναστολή λειτουργίας για το κοινό των μουσείων του.

Περισσότερες πληροφορίες για τις δράσεις του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του  και στις σελίδες στα social media @BEGoulandrisFoundation

 
Ειδήσεις σήμερα

Ευαίσθητη η καμπύλη του κορωνοϊού: Τι δείχνουν Κρανίδι και οι δύο κλινικές σε Περιστέρι-Ελληνικό

Βρήκαν τη «συνταγή» στην Κίνα; - Εμβόλιο προστάτευσε μαϊμούδες από τον νέο κορωνοϊό

Νέα έκρηξη στις ΗΠΑ: Δεύτερο αρνητικό ρεκόρ με πάνω από 3.000 θανάτους σε μία ημέρα

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης