Κορωνοϊός: Θρίλερ με τα κρούσματα στην κλινική «Κασταλία»

Κορωνοϊός: Θρίλερ με τα κρούσματα στην κλινική «Κασταλία»

Έχουν ληφθεί δείγματα από 300 τρόφιμους και 170 υπαλλήλους στην κλινική - Τα αποτελέσματα στα 92 πρώτα ήταν αρνητικά 

5072428
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται ένα θρίλερ με πρωταγωνιστές 300 τρόφιμους και 170 υπαλλήλους στην κλινική Κασταλία στο Ελληνικό, αφού από χθες εντοπίστηκε τρόφιμος που είχε μολυνθεί με κορωνοϊό και μάλιστα όπως ανέφερε σήμερα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιας κατέληξε μια ημέρα μετά. Συγκεκριμένα ο κ. Χαρδαλιάς αναφερόμενος στην κλινική Κασταλία, χωρίς να την κατονομάσει είπε: « "Χθες είχαμε ένα κρούσμα θετικό που κατέληξε σε δομή υγείας με πολλούς εργαζομένους. Βρεθήκαμε στη δομή, ολοκληρώσαμε τη δειγματοληψία σε εργαζόμενους και τροφίμους αναμένουμε τα αποτελέσματα τα 92 πρώτα ήταν αρνητικά".

Ήδη έχουν παρθεί δείγματα από τους 300 τρόφιμους και τους 170 εργαζόμενους και αναμένονται τα αποτελέσματα. Ο κ. Χαρδαλιάς αφού αναφέρθηκε στο γεγονός δεν παρέλειψε με αυστηρό ύφος να απευθυνθεί στους υπεύθυνους της εν λόγω κλινικής τονίζοντας πως θα γίνει ενδελεχής έλεγχος για το πως ο τρόφιμος μολύνθηκε με κορωνοϊό και κατέληξε, ενώ σημείωσε χαρακτηριστικά απευθυνόμενος προς τους υπεύθυνους της δομής: «εκπτώσεις στην άσκηση των καθηκόντων όσων διαχειρίζονται ανθρώπινη ζωή δεν πρόκειται να υπάρξουν για κανέναν».

Ήδη ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Αθηνών κ. Βαγγέλης Ιωάννίδης διέταξε την διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης και για την κλινική Κασταλία, εκτός από την κλινική Ταξιάρχαι στο Περιστέρι, προκειμένου να αναζητηθούν ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες των υπευθύνων της κλινικής όπου τρόφιμος κατέληξε αφού μολύνθηκε από κορωνοϊό. Σκοπός της έρευνας είναι να αναζητηθεί εάν υπήρξε παραβίαση των μέτρων πρόληψης για την διάδοση ασθενειών που προβλέπονται στο άρθρο 285 του Ποινικού Κώδικα.

Ειδήσεις σήμερα:

Η Bild προτείνει Ελλάδα για διακοπές εν μέσω κορωνοϊού

Βίντεο: Χειροκροτήματα για τον πρώτο ασθενή κορωνοϊού που βγήκε από την ΜΕΘ του Νοσοκομείου Λάρισας

Καλοκαιριάζει ξανά από την Παρασκευή - Ήλιος και 20άρια στην Αθήνα, βροχές στην Κρήτη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης