Δείτε τον επιτάφιο της Παναγίας της Τήνου

Δείτε τον επιτάφιο της Παναγίας της Τήνου

Οι ιερείς έχουν τοποθετήσει τον επιτάφιο στο κέντρο του ναού και ακολουθούν το τελετουργικό, προσαρμοσμένο στα μέτρα της καραντίνας

epitafios12
Όπως σε όλες τις εκκλησίες της χώρας, έτσι και στην Τήνο, οι λειτουργίες θα πραγματοποιηθούν κεκλεισμένων των θυρών, χωρίς πιστούς.

Οι ιερείς ωστόσο, έχουν τοποθετήσει τον επιτάφιο στο κέντρο του ναού και ακολουθούν το τελετουργικό, προσαρμοσμένο στα μέτρα της καραντίνας.

Έτσι και στο ναό της Παναγιάς της Τήνου, που από νωρίς ο επιτάφιος βρίσκεται στην θέση του, χωρίς βέβαια, να έχουν τη δυνατότητα οι πιστοί να τον προσκηνήσουν.
epitafios1
epitafios2

Τα προηγούμενα χρόνια, το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής ανύπαντρες κοπέλες στόλιζαν τον επιτάφιο της ενορίας τους.

Κλείσιμο
Στην Τήνο, το βράδυ της ίδιας μέρας, γίνεται η περιφορά του επιταφίου, που περνά από τα σπίτια των πιστών, που τον ραίνουν με λουλούδια και, τέλος, οι επιτάφιοι από όλες τις ενορίες καταλήγουν στην εξέδρα, στην παραλία της Χώρας της Τήνου όπου συναντιούνται.
eikones

Ο επιτάφιος της ενορίας του Αγίου Νικολάου μπαίνει μέσα στη θάλασσα μαζί με τον ιερέα και τα εξαπτέρυγα στην παραλία Σπιτάλια, ενώ, ταυτόχρονα, στη βραχονησίδα απέναντι ανάβουν φωτιά σε τρεις σταυρούς και καΐκια κορνάρουν. Το έθιμο αυτό πραγματοποιείται στη μνήμη όσων έχασαν τη ζωή τους στη θάλασσα. Μετά το πέρας της ακολουθίας του επιταφίου, νέοι γυρνούν στο νησί προσπαθώντας να ανάψουν όσα περισσότερα καντήλια μπορούν.
epitafios3


Ειδήσεις σήμερα:

Πάσχα: Δείτε ποια μαγαζιά θα είναι ανοιχτά και τι ώρες - Τι γίνεται με τα σούπερ μάρκετ

Πρόστιμα σε «απείθαρχους» που επιχείρησαν να κάνουν Πάσχα στο χωριό

Το αδιαχώρητο στη λαϊκή αγορά στο Παγκράτι - «Διαλύει» τον κόσμο η αστυνομία 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης