Κύπρος: Στήριξη των εφημερίδων από την κυβέρνηση

Κύπρος: Στήριξη των εφημερίδων από την κυβέρνηση

Ο Νίκος Αναστασιάδης έδωσε οδηγίες τμήματα της δημόσιας υπηρεσίας να προμηθεύονται καθημερινά αριθμό φύλλων όλων των ημερήσιων εφημερίδων προκειμένου να στηριχθούν περαιτέρω

images
Οι κυπριακές εφημερίδες έχουν υποστεί σημαντικό πλήγμα από τα μέτρα που έχουν ληφθεί για τον κορωνοϊό, σε μια περίοδο που προσπαθούσαν να αντιμετωπίζουν τα προβλήματα που άφησε πίσω της η οικονομική κρίση με το κούρεμα καταθέσεων του 2013. Εφημερίδες, ανέστειλαν την έκδοση τους, και μείωσαν τις σελίδες τους, ενώ δεκάδες δημοσιογράφοι έχασαν τη δουλειά τους.

Ο Κύπριος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης σύμφωνα με ανακοίνωση της Ένωσης Συντακτών Κύπρου έδωσε οδηγίες όπως τμήματα της δημόσιας υπηρεσίας προμηθεύονται καθημερινά αριθμό φύλλων όλων των ημερήσιων εφημερίδων προκειμένου να στηριχθούν περαιτέρω, ενώ παρότρυνε όλους τους ημικρατικούς οργανισμούς (ΔΕΚΟ) να προβαίνουν σε συναφείς διαφημιστικές καταχωρήσεις σε όλα τα έντυπα ΜΜΕ.

Στην ανακοίνωση της Ένωσης Συντακτών Κύπρου αναφέρεται ότι ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας είχε τηλεφωνική επικοινωνία, σήμερα το πρωί με τον Πρόεδρο της Ένωσης Γιώργο Φράγκο, τον οποίο διαβεβαίωσε ότι η Κυβέρνηση αντικρίζει με ιδιαίτερη κατανόηση τα προβλήματα του Τύπου και των λειτουργών του, ιδιαίτερα τώρα που αυτά διευρύνονται και αυξάνονται λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ο κ. Αναστασιάδης ενημέρωσε τον κ. Φράγκο πως αντικρίζει με θετικό πνεύμα τις εισηγήσεις που υπέβαλε η Ένωση Συντακτών και ανέφερε περαιτέρω ότι το τριετές πρόγραμμα, de minimis, στήριξης του έντυπου Τύπου, θα επαναληφθεί από φέτος με το συνολικό κονδύλι αυξημένο κατά 100 χιλιάδες ευρώ, από 200.000 σε 300.000 και ότι ο όρος για συμμετοχή στο πρόγραμμα αυτό, που προνοεί εργοδότηση επαγγελματιών δημοσιογράφων – μελών της Ένωσης Συντακτών, παραμένει αναλλοίωτος.

Ειδήσεις σήμερα:

Κορωνοϊός - Κύπρος: Ένας νέος θάνατος και 29 επιπλέον κρούσματα

Μητροπολίτης Μόρφου: Οι αστυνομικοί πρέπει να διαλέξουν τον νόμο του κράτους ή του Χριστού
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης