Κορωνοϊός: 600 ιδιώτες γιατροί στα νοσοκομεία του ΕΣΥ με 2.000 ευρώ το μήνα

Κορωνοϊός: 600 ιδιώτες γιατροί στα νοσοκομεία του ΕΣΥ με 2.000 ευρώ το μήνα

Ιδιώτες γιατροί μπορούν να παρέχουν υπηρεσίες και μόνο κατά την εφημερία των νοσοκομείων του ΕΣΥ με την έκδοση δελτίου παροχής υπηρεσιών για χρονικό διάστημα δύο μηνών με δυνατότητα παράτασης για ακόμη δύο μήνες - Διαβάστε όλη την ΠΝΠ

giatroi_1
Η δυνατότητα απασχόλησης 600 ιδιωτών γιατρών στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού με μηνιαία αμοιβή 2.000 ευρώ προβλέπεται στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, που δημοσιεύτηκε τα ξημερώματα στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης. Ειδικότερα, στο άρθρο 14, «Απασχόληση ιδιωτών ιατρών σε δημόσια νοσοκομεία για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών», της ΠΝΠ, «Μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεχιζόμενων συνεπειών της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19 και άλλες κατεπείγουσες διατάξεις», ορίζεται ότι «για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών δημόσιας υγείας λόγω της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 και πάντως για χρονικό διάστημα που δεν μπορεί να υπερβαίνει τις 30 Σεπτεμβρίου 2020, όλα τα δημόσια νοσοκομεία του Εθνικού Συστήματος Υγείας δύνανται να συνεργάζονται με ιδιώτες ιατρούς, παθολόγους, γενικούς ιατρούς, ωτορινολαρυγγολόγους, πνευμονολόγους, αναισθησιολόγους, καρδιολόγους, παιδίατρους ή ιατρούς με εξειδίκευση στη Μ.Ε.Θ., με την έκδοση δελτίου παροχής υπηρεσιών για διάρκεια έως δύο (2) μήνες, με δυνατότητα παράτασης της συνεργασίας για δύο (2) ακόμη μήνες».

Η μηνιαία αμοιβή των γιατρών των παραπάνω ειδικοτήτων καθορίζεται στο ποσό των 2.000 ευρώ. «Η εν λόγω αμοιβή είναι αφορολόγητη, ανεκχώρητη και ακατάσχετη στα χέρια του Δημοσίου ή τρίτων, κατά παρέκκλιση κάθε γενικής και ειδικής διάταξης, δεν υπόκειται σε οποιαδήποτε κράτηση, τέλος ή εισφορά, δεν δεσμεύεται και δεν συμψηφίζεται με βεβαιωμένα χρέη προς τη Φορολογική Διοίκηση και το Δημόσιο εν γένει, τους δήμους, τις περιφέρειες, τα ασφαλιστικά ταμεία ή τα πιστωτικά ιδρύματα και δεν υπολογίζεται στα εισοδηματικά όρια για την καταβολή οποιασδήποτε παροχής κοινωνικού ή προνοιακού χαρακτήρα».

Όπως σημειώνεται, οι ιδιώτες γιατροί που απασχολούνται σε δημόσια νοσοκομεία «κατ΄ εφαρμογή του παρόντος δεν μπορούν να υπερβούν συνολικά τους εξακόσιους (600). Με απόφαση του Υπουργού Υγείας, ο αριθμός αυτός κατανέμεται μεταξύ των Υγειονομικών Περιφερειών». Σε περίπτωση δε, συμμετοχής τους σε διαδικασία επιλογής πλήρωσης θέσεων γιατρών ΕΣΥ, προβλέπεται ότι οι διανυόμενοι μήνες παροχής των ανωτέρω υπηρεσιών «μοριοδοτούνται με τα ισχύοντα για τους επικουρικούς ιατρούς των δημόσιων νοσοκομείων σε άγονες, νησιωτικές, προβληματικές ή απομακρυσμένες περιοχές».

Επιπρόσθετα, οι ιδιώτες γιατροί, των παραπάνω ειδικοτήτων, με απόφαση του διοικητή του νοσοκομείου και τη σύμφωνη γνώμη του αρμόδιου διευθυντή της κλινικής, μπορούν να συμμετέχουν στις εφημερίες του νοσοκομείου με αμοιβή ίση με αυτή του Επιμελητή Β΄. Η συνεργασία με ιδιώτες γιατρούς, εγκρίνεται με απόφαση του διοικητή της Υγειονομικής Περιφέρειας, όπου ανήκει το νοσοκομείο, μετά από ειδικά αιτιολογημένο αίτημα του διοικητή του νοσοκομείου.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην ΠΝΠ, για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών δημόσιας υγείας λόγω της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 έως τις 30η Σεπτεμβρίου 2020, ιδιώτες γιατροί των ειδικοτήτων, που προαναφέρθηκαν, μπορούν να παρέχουν υπηρεσίες και μόνο κατά την εφημερία των νοσοκομείων του Εθνικού Συστήματος Υγείας με την έκδοση δελτίου παροχής υπηρεσιών για χρονικό διάστημα δύο (2) μηνών με δυνατότητα παράτασης για ακόμη δύο (2) μήνες. Η αμοιβή τους για την εφημεριακή απασχόληση αντιστοιχεί σε αυτή του Επιμελητή Β΄. Και σε αυτή την περίπτωση μοριοδοτούνται με τα ισχύοντα για τους επικουρικούς ιατρούς των δημόσιων νοσοκομείων σε άγονες, νησιωτικές, προβληματικές ή απομακρυσμένες περιοχές εάν υποβάλουν αίτηση για πλήρωση θέσης γιατρού ΕΣΥ.

Διαβάστε εδώ ολόκληρη τη νέα ΠΝΠ

Ειδήσεις σήμερα:

Ιερέας Κουκάκι: Το έκανα ακολουθώντας την ιερατική μου συνείδηση -Η Θεία Κοινωνία δεν απαγορεύεται

Κορωνοϊός: Ανοιχτή επιστολή εκπαιδευτικού σε Τσιόδρα για τους ανήλικους κρατουμένους Αυλώνα

Μέτρα για τον κορωνοϊό: Στήριξη ανέργων με προγράμματα απασχόλησης στο Δημόσιο – Τι προτείνει ο ΣΕΒ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης