Κορωνοϊός: Στο γηροκομείο της Νέας Μάκρης ο Σωτήρης Τσιόδρας

Κορωνοϊός: Στο γηροκομείο της Νέας Μάκρης ο Σωτήρης Τσιόδρας

Ο Σωτήρης Τσιόδρας συνομίλησε με όλους τους ηλικιωμένους και έδωσε οδηγίες στο προσωπικό - Μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί δώδεκα κρούσματα κορωνοϊού στο Γηροκομείο που τέθηκε σε καραντίνα - Όσοι μπαίνουν και βγαίνουν θα εξετάζονται κάθε δύο ημέρες

tsiodras-arthrou
Στο πλευρό των ηλικιωμένων του γηροκομείου της Νέας Μάκρης, όπου χθες εντοπίστηκαν κρούσματα κορωνοϊού, βρέθηκε το πρωί της Δευτέρας ο Σωτήρης Τσιόδρας και ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας

Οι ηλικιωμένοι της Μονάδας «Ευ Ζην», η οποία έχει τεθεί σε καραντίνα, ζουν εδώ και λίγα εικοσιτετράωρα με τον φόβο του κορωνοϊού, ενώ δέκα ηλικιωμένοι που έμεναν εκεί διακομίστηκαν το βράδυ της Κυριακής στο νοσοκομείο «Σωτηρία», με συμπτώματα του COVID-19.

Ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας συνομίλησε με όλους τους φιλοξενούμενους στο γηροκομείο, τους έδωσε οδηγίες ενώ το ίδιο συνέβη και στο προσωπικό για το πώς να συνεχίσει να λειτουργεί η δομή.

Παράλληλα ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ ανακοίνωσε ελέγχους σε όλα τα γηροκομεία της Αττικής διευκρινίζοντας ότι όσοι μπαίνουν και βγάινουν στον οίκο ευγηρίας στο Μάτι θα ελέγχεται η κατάσταση της υγείας τους κάθε δύο ημέρες.

IMG_4910


Κλείσιμο
Νέα Μάκρη δήλωση Πρόεδρος ΕΟΔΥ




Νέα Μάκρη δήλωση Πρόεδρος ΕΟΔΥ

IMG_4909



Σύμφωνα με τον δήμαρχο Μαραθώνα που μίλησε στον ΘΕΜΑ 104,6 η κατάσταση αποκαλύφθηκε όταν ένας ηλικιωμένος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Σωτηρία επειδή είχε συμπτώματα. «Οι άλλοι 9 ηλικιωμένοι που βρέθηκαν θετικοί είναι ασυμπτωματικοί» πρόσθεσε ο δήμαρχος Μαραθώνας ο οποίος στο ερώτημα από πού μπορεί να μπήκε ο κορωνοϊός στο γηροκομείο απάντησε «μου είπαν ότι πιθανότατα να προήλθε από επισκέπτη».

Από νωρίς το πρωί αστυνομικοί βρίσκονται πέριξ της Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων, ενώ οι εικόνες με κάποιους ηλικιωμένους να βγαίνουν στα μπαλκόνια προκαλούν συγκίνηση.

Nέα Μάκρη: Στα μπαλκόνια οι ηλικιωμένοι της ΜΦΗ

5069075
5069076
5069062
5069064


IMG_4908
IMG_4905
IMG_4904


Αγωνία για την «εισβολή» του ιού στο γηροκομείο 

Την γεμάτη ανατροπές και δυσκολίες μαραθώνια πορεία της χώρας για την έξοδο από την πανδημία -μια μαραθώνια πορεία για την οποία έχει μιλήσει τόσες φορές ο καθηγητής Παθολογίας Λοιμωξιολογίας και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, κ. Σωτήρης Τσιόδρας- αποδεικνύει η νέα εστία του κορωνοϊού που εντοπίστηκε χθες στην Αττική, και μάλιστα σε ένα από τα ευάλωτα πεδία, σε εκείνο των Μονάδων Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΜΦΗ).

Τουλάχιστον 10 ηλικιωμένοι που έμεναν σε ΜΦΗ στη Νέα Μάκρη διακομίστηκαν αργά χθες το βράδυ στο νοσοκομείο αναφοράς για τον κορωνοϊό, στο «Σωτηρία», καθώς είχαν εκδηλώσει ύποπτα συμπτώματα λοίμωξης Covid-19 ενώ η Μονάδα τέθηκε σε καραντίνα λόγω του υψηλού επιδημιολογικού φορτίου που βρέθηκε. Πρόκειται για ασθενείς που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, και λόγω ηλικίας και λόγω χρονίων προβλημάτων υγείας, γεγονός που σημαίνει ότι θα δώσουν μια σκληρή μάχη μέσα στο νοσοκομείο για τη ζωή τους. Και δυστυχώς ουδείς μπορεί να αποκλείσει και το μελανό σενάριο της μετάδοσης του ιού στους περισσότερους, αν όχι σε όλους, τους ηλικιωμένους που έμεναν και συγχρωτίζονταν στον συγκεκριμένο χώρο, κάτι που θα φανεί τις επόμενες ημέρες.

IMG_4921
IMG_4925
IMG_4928


Η Μονάδα «Ευ ζην» στη Νέα Μάκρη Αττικής στην οποία φιλοξενούνται δεκάδες ηλικιωμένοι βρέθηκε αμέσως στο μικροσκόπιο των επιστημονικών και υγειονομικών αρχών μετά τον εντοπισμό εργαζόμενου ο οποίος έχει προσβληθεί από κορωνοϊό. Κλιμάκιο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) διενήργησε χθες ελέγχους στους ηλικιωμένους και στο προσωπικό, συνολικά σε 122 άτομα βρίσκοντας θετικούς τους 10 ηλικιωμένους και 2 εργαζόμενους Επιπλέον, στη Μονάδα μετέβησαν το βράδυ της Κυριακής ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκος Χαρδαλιάς με τον κ. Τσιόδρα.

Τα κέντρα αποκατάστασης, οι δομές αστέγων, οι Μονάδες Φροντίδας για ηλικιωμένους, οι δομές χρόνιων πασχόντων ως χώροι διαμονής πολλών ατόμων, και μάλιστα στην πλειονότητά τους ηλικιωμένοι και με προβλήματα υγείας, έχουν απασχολήσει εξαρχής τους ειδικούς στην τεράστια προσπάθεια για τον έλεγχο της διασποράς του ιού. Η αγωνία των αρμοδίων να μην «εισβάλει» ο κορωνοϊός σε ολους αυτούς τους χώρους αποτυπώθηκε άμεσα σε επιχειρησιακά σχέδια που θα ξεδιπλώνονταν άμεσα εάν εντοπιζόταν κρούσμα.

Στη χώρα μας υπάρχουν περίπου 300 Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων, οι μισές είναι μη κερδοσκοπικές υπό την εποπτεία της Εκκλησίας και οι άλλες λειτουργούν από ιδιώτες. Σύμφωνα με στοιχεία της Πανελλήνιας Ένωσης Μονάδων Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΠΕΜΦΗ), σε αυτές τις νόμιμα λειτουργούσες Μονάδες φιλοξενούνται περίπου 25.000 άνθρωποι ηλικίας άνω των 65 χρόνων. Υπολογίζεται δε πως άλλοι τόσοι είναι οι άνθρωποι που απασχολούνται στις δομές αυτές.

«Είναι κύριοι χώροι στους οποίους δεν θέλουμε να εισχωρήσει ούτε ένα ύποπτο περιστατικό. Τα γηροκομεία όταν δεν τηρούνται τα μέτρα υγιεινής και οι κανόνες προστασίας, δύο και τρεις φορές πιο αυστηρά, θα γίνουν οι αδύναμοι κρίκοι στη μάχη με τον ιό, στη μάχη για τη ζωή» είχε αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Τσιόδρας, πριν καταγραφεί περιστατικό στη χώρα μας, και με αφορμή το θλιβερό συμβάν στην Ισπανία, όπου είχαν βρεθεί σε γηροκομείο άνθρωποι ηλικιωμένοι εγκαταλελειμμένοι και νεκροί λόγω του κορωνοϊού.


Νέα Μάκρη δήλωση Πρόεδρος ΕΟΔΥ
 

Ειδήσεις σήμερα:

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Εξονυχιστικοί οι έλεγχοι στα διόδια - 159 οδηγοί «έσπασαν» την καραντίνα του Πάσχα

Κορωνοϊός: Νέα μελέτη «ακυρώνει» τα οφέλη της υδροξυχλωροκίνης στη θεραπεία της νόσου

Κορωνοϊός: Eίναι δύο φορές πιο μεταδοτικός απ' ό,τι πίστευαν μέχρι τώρα οι επιστήμονες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης