Καιρός: Γενικά βελτιωμένος - Λίγα βροχές στα νότια - Επιμένουν οι ισχυροί άνεμοι

Καιρός: Γενικά βελτιωμένος - Λίγα βροχές στα νότια - Επιμένουν οι ισχυροί άνεμοι

Βελτιώνεται ο καιρός, αλλά οι βοριάδες θα διατηρηθούν. Η αναλυτική πρόγνωση σε χάρτες

anemoi_kairos
Τοπικές βροχές και ενδεχομένως καταιγίδες αναμένονται στο νότιο Αιγαίο και στην Κρήτη σήμερα Τετάρτη 8 Απριλίου 2020. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά. Βόρειοι άνεμοι έως 9 μποφόρ στο Αιγαίο με σταδιακή εξασθένηση.

Πιο αναλυτικά, τοπικές νεφώσεις αναμένονται στο Αιγαίο και στα νοτιοανατολικά ηπειρωτικά και από το μεσημέρι στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, ενώ τοπικές βροχές και ενδεχομένως σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν στο Νότιο Αιγαίο και ιδιαίτερα στην Κρήτη.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 0 έως 13, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 2 έως 19, στη Θεσσαλία από 4 έως 17, στην Ανατολική Στερεά Ελλάδα και Πελοπόννησο από 5 έως 15, στα δυτικά ηπειρωτικά από 6 έως 20, στα νησιά του Ιονίου από 9 έως 16, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 8 έως 15, στα Δωδεκάνησα από 8 έως 16 και στις Κυκλάδες και στην Κρήτη από 10 έως 16.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες έως βορειοανατολικές διευθύνσεις 6 έως 8 και τοπικά 9 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση κατά 1-2 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βορειοανατολικές διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά έως 7 μποφόρ, από το μεσημέρι όμως θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 4 έως 6 μποφόρ.

Η κακοκαιρία, ωστόσο, σταδιακά υποχωρεί. 

Τι πρέπει να ξέρεις για τον καιρό

-Γενικά βελτιωμένος καιρός - Λίγα βροχές στα νότια

-Η θερμοκρασία θα επανέλθει σε κανονικά επίπεδα από την Πέμπτη - Τάση περαιτέρω ανόδου το Σαββατοκύριακο με τιμές περί τους 20 βαθμούς κυρίως στα δυτικά
Κλείσιμο
april_weather


Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις κατά περιόδους. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 έως 7 και τοπικά έως 8 μποφόρ, ενώ στον Νότιο Ευβοϊκό θα φτάνουν τοπικά τα 9 μποφόρ. Από το μεσημέρι θα εξασθενήσουν σταδιακά κατά 2-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 9 έως 14 βαθμούς.
athens_


Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται αραιές νεφώσεις από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ με εξασθένηση από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 7 έως 17 βαθμούς.


kairiko_map_wen


Άνοδος της θερμοκρασίας και λίγες βροχές στην Κρήτη την Πέμπτη

Την Πέμπτη αναμένουμε στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα παροδικές νεφώσεις και βαθμιαία από το μεσημέρι γενικά αίθριος. Στην Κρήτη νεφώσεις με τοπικές βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5 και στο βόρειο Ιόνιο από το απόγευμα τοπικά 6 μποφόρ. Στα ανατολικά 5 με 7 και στο Αιγαίο νωρίς το πρωί έως 8 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές.

kairiko_map_thu


Αίθριος καιρός και άνοδος της θερμοκρασίας την Παρασκευή

Την Παρασκευή αναμένουμε γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στην Κρήτη μέχρι το μεσημέρι. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα στα δυτικά και βόρεια τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί, στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές σε όλη τη χώρα.

kairiko_map_fri


Σε Κάρυστο και Πεντέλη οι πιο δυνατοί άνεμοι

Πολύ θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι έπνεαν στο Αιγαίο το απόγευμα της Τρίτης, ενώ αρκετά ενισχυμένοι ήταν και σε πολλές ηπειρωτικές περιοχές της χώρας.

Στον πίνακα που ακολουθεί παρουσιάζονται οι 8 σταθμοί του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, που κατέγραψαν τις ισχυρότερες ριπές.

Ξεχωρίζουν οι σταθμοί της Παξιμάδας Καρύστου όπου στις 20:31 σημειώθηκε ριπή ανέμου ίση με 135 χλμ/ώρα και της Πεντέλης – ΕΑΑ όπου η μέγιστη ριπή ήταν ίση με 126 χλμ/ώρα και καταγράφηκε στις 16:36.

202004072045_WEB_max_hi_speed


Μεγάλες ζημιές στο Άγιο Όρος

Συνεργεία της Πολιτικής Προστασίας, τεχνικοί, αλλά και η Διοίκηση του Αγίου Όρους μετέβησαν την Τετάρτη στον Άθω, καθώς οι Ιερές Κοινότητες, μέσω της διοίκησης, έχουν ζητήσει από την Πολιτεία να κηρυχθεί το Αγιον Ορος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Οι ειδικοί αναμένεται να εκτιμήσουν το μέγεθος της ζημιάς στην Αθωνική Πολιτεία, καθώς έχει κοπεί στα δύο το οδικό δίκτυο Δάφνης-Καρυών λόγω σφοδρών βροχοπτώσεων στην περιοχή. Μονές όπως Βατοπεδίου, Ιβήρων, Μεγίστης Λαύρας και Σταυρονικήτα έχουν αποκλειστεί, λόγω των ζημιών που υπέστη το οδικό δίκτυο πρόσβασης.

Με αίτημα προς την Πολιτική Προστασία λόγω των μεγάλων καταστροφών, Ιερά Κοινότητα και Πολιτική Διοίκηση ζητούν να κηρυχθεί το Άγιο Όρος σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, λόγω των μεγάλων καταστροφών που προκάλεσαν οι πλημμύρες των τελευταίων ημερών, που έπληξαν τον Άθω.

Ο αέρας ξήλωσε πινακίδα στη Βουλιαγμένης - Κυκλοφοριακό κομφούζιο

Διακοπή κυκλοφορίας σημειώθηκε χθες το απόγευμα στη λεωφόρο Βουλιαγμένης, στο ρεύμα προς Αθήνα.

Η διακοπή κυκλοφορίας έγινε λόγω κινδύνου πτώσης πινακίδας που κρέμεται πάνω από την λεωφόρο.

Κλειστό ήταν το ρεύμα προς Αθήνα, από το ύψος της Αλίμου μέχρι την Εθνάρχου Μακαρίου.

Ειδήσεις σήμερα: 

Επιστολή του Συνήγορου του Καταναλωτή για την καταβολή δόσεων δανείου - Η απάντηση της Εθνικής Τράπεζας 

Eurogroup: Στις 11 οι ανακοινώσεις μετά το ολονύχτιο θρίλερ - «Ανάσα» από ΕΚΤ για την Ελλάδα

Κορωνοϊος-Καστοριά: Tο δράμα της γούνας - Γιατί θερίζει ο ιός στην περιοχή
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης