Κορωνοϊός - Αρχιεπισκοπή Αμερικής: Ούτε κεριά ούτε λαμπάδες το φετινό Πάσχα

Κορωνοϊός - Αρχιεπισκοπή Αμερικής: Ούτε κεριά ούτε λαμπάδες το φετινό Πάσχα

Δεν θεωρούνται ασφαλείς οι λαμπάδες και τα κεριά σύμφωνα με τις Υγειονομικές και Πολιτειακές Αρχές της Αμερικής και η Ιερά Αρχιεπισκοπή αποφάσισε να ακολουθήσει αυτές τις υποδείξεις

keria
Ούτε τα κεριά, ούτε oι λαμπάδες δεν θεωρούνται ασφαλή, υποδεικνύουν οι Πολιτειακές και Υγειονομικές Υπηρεσίες της Αμερικής ενόψει Πάσχα.

Συγκεκριμένα, οι Υγειονομικές και Πολιτειακές Αρχές της Αμερικής, δεν θεωρούν ασφαλή καθ' οιονδήποτε τρόπο τη διανομή αντικειμένων ευλαβείας της Ορθοδόξου πίστης, συμπεριλαμβανομένων των Βαΐων, των κεριών, των λαμπάδων, των λουλουδιών του επιταφίου του Πάσχα και του Αγίου Φωτός του Πάσχα.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής και, σε συνεδρίαση της η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος, αποφάσισε να ακολουθήσει πλήρως τις υποδείξεις της Πολιτείας και των Υγειονομικών Αρχών.

Όπως αποφάσισε επίσης η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος που συνεδρίασε με τηλεδιάσκεψη, κεκλεισμένων των θυρών και με τη συμμετοχή μόνο του κληρικού, του ψάλτη και του νεοκώρου, αλλά και με διαδικτυακή μετάδοση, θα εξακολουθήσουν να τελούνται οι Ιερές Ακολουθίες για την Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα στους Ιερους Ναούς και τις Ιερές μονές της Εκκλησίας της Αμερικής.

Επιπρόσθετα, η Σύνοδος συνέστησε στους κληρικούς της Αρχιεπισκοπής να προσφέρουν πνευματική καθοδήγηση στους πιστούς δια των τεχνολογικών μέσων, ενώ απαγορεύεται η δια τηλεφώνου ή η δια του διαδικτύου τέλεση του Μυστηρίου της ιεράς Εξομολογήσεως.

Τέλος, ακολουθώντας την πρόταση του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου, η Ιερά σύνοδος αποφάσισε η φετινή Κληρικολαική Σύνοδος που είχε αποφασισθεί να γίνει στο Κλίβελαντ του Οχάιο τον Ιούνιο, να πραγματοποιηθεί με τηλεδιάσκεψη σε χρόνο που θα γνωστοποιηθεί στο άμεσο μέλλον.

Ειδήσεις σήμερα:

Ενισχύονται επιχειρήσεις μέσα από το πρόγραμμα στήριξης της «Αποστολής»

Κορωνοϊός: Live οι ανακοινώσεις του Νίκου Χαρδαλιά: Ας μην προκαλούμε την τύχη μας, αν πάτε στα χωριά θα κολλήσετε κι' άλλους

Κορωνοϊός: Μέτρα προφύλαξης, ύποπτα συμπτώματα και η σημασία του εμβολιασμού
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης