Κορωνοϊός - Κύπρος: Κορυφαία ογκολόγος μιλά για την περιπέτειά της

Κορωνοϊός - Κύπρος: Κορυφαία ογκολόγος μιλά για την περιπέτειά της

Σύμφωνα με την ογκολόγο, κόλλησε από ασθενείς την περίοδο που δεν είχαν ξεκινήσει τα περιοριστικά μέτρα κορωνοϊού για το ιατρικό προσωπικό

stavrou-0
Η κορυφαία Κύπρια ογκολόγος Εύη Σταύρου, η οποία εργάζεται και διαμένει στις Ηνωμένες Πολιτείες, νόσησε και η ίδια από κορωνοϊό.

Έδωσε μάχη επί 15 ημέρες, ενώ περιγράφει τη δύσκολη περιπέτειά της.

Σύμφωνα με την ογκολόγο, κόλλησε από ασθενείς την περίοδο που δεν είχαν ξεκινήσει τα περιοριστικά μέτρα για το ιατρικό προσωπικό.

«Νόσησα μάλλον το διάστημα που εκτελούσα τα κλινικά μου καθήκοντα και ήμουν κοντά στους ασθενείς μου. Νομίζω ότι νόσησα πέντε μέρες μετά από ένα περιστατικό που βρέθηκε τελικά να είναι κι αυτός θετικός στον ιό» δηλώνει η Εύη Σταύρου και συνεχίζει:

«Τα πρώτα συμπτώματα ξεκίνησαν όταν άρχισα να αισθάνομαι κουρασμένη και είχα δέκατα πυρετού. Την επόμενη μέρα είχα αρκετά υψηλό πυρετό, απίστευτη ναυτία, διάρροια και μετά είχα βήχα . Το πρώτο σύμπτωμα για να σας δώσω να καταλάβετε ήταν γαστρεντερολογικό. Όταν είδα ότι είχα υψηλό πυρετό υποψιάστηκα ότι μπορεί να έχω κολλήσει κορωνοιό κι έτσι πήρα τηλέφωνο στο νοσοκομείο για να με εξετάσουν. Τις πρώτες δύο ημέρες που νοσούσα χωρίς να το γνωρίζω βέβαια , δούλευα στο νοσοκομείο, δυστυχώς και ήμουν κοντά σε ασθενείς μου. Στη συνέχεια πέρασα μια πολύ δύσκολη εβδομάδα με έντονα συμπτώματα και τη δωδέκατη ημέρα αισθάνθηκα καλύτερα. Την πέμπτη μέρα είχα την κορύφωση των συμπτωμάτων μου με έντονη δύσπνοια. Δεν χρειάστηκε να νοσηλευτώ και τώρα καταλαβαίνω ότι είναι σε αποδρομή η νόσος, περιμένω τα αποτελέσματα του επαναληπτικού τεστ που έκανα και ωστόσο παραμένω στο σπίτι».

Με τον σύζυγό της, γιατρός στο επάγγελμα, χρειάστηκε να λάβουν τα κατάλληλα προστατευτικά μέτρα μέσα στο σπίτι εφόσον η ογκολόγος δεν νοσηλεύτηκε σε κάποιο νοσοκομείο αλλά παρέμεινε σε καραντίνα στο σπίτι της κι αντιμετώπισε τον ιό με τη βοήθεια του συζύγου της.

Κλείσιμο
Όπως εξηγεί, ο σύζυγός της της άφηνε το φαγητό έξω από το δωμάτιο και στη συνέχεια πήγαινε στην κρεβατοκάμαρά του ώστε να μην κολλήσει.

«Ο σύζυγός μου είναι κι αυτός γιατρός, οι ασθενείς του είναι υψηλού κινδύνου οπότε αποφασίσαμε να χωρίσουμε το σπίτι ουσιαστικά στα δύο για το καλό και των δυο μας. Χωρίσαμε τις κρεβατοκάμαρες και τα μπάνια και μάλιστα,μου άφηνε το πιάτο με το φαγητό έξω από την πόρτα στο υπνοδωμάτιό μου, όλες αυτές τις μέρες για να μην ερχόμαστε σε άμεση επαφή και τον κολλήσω. Δεν θα ήταν σωστό γιατί πήγαινε στη δουλειά του κι έβλεπε τους ασθενείς του. Ο κυβερνήτης του Οχάιο έδρασε άμεσα κι έλαβε περιοριστικά μέτρα για την πολιτεία πολύ νωρίς αλλά εγώ κόλλησα τον ιό πριν ξεκινήσουν τα περιοριστικά μέτρα» καταλήγει η Εύη Σταύρου.

Ειδήσεις σήμερα:

Κορωνοϊός - Reuters: Πιθανή συμφωνία για μέτρα ύψους μισού τρισ. ευρώ στο Eurogroup

Κορωνοϊός - Βρετανία: Νέο, θλιβερό, αρνητικό ρεκόρ με 854 θανάτους

Κορωνοϊός στην Ιταλία: Συνεχίζεται με... επιβράδυνση η τραγωδία - 602 οι νέοι θάνατοι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης