Κορωνοϊός - ΣτΕ: Aπέρριψε αίτημα πιστών για «πάγωμα» της προσωρινής απαγόρευσης των λειτουργιών στις εκκλησίες

Ιερόσυλοι «χτυπούσαν» εκκλησίες σε χωριά της Καβάλας

Οι προσφεύγοντες στο ΣτΕ ζητούσαν να «παγώσει» η κοινή υπουργική απόφαση με την οποία πανελλαδικά απαγορεύθηκαν προσωρινά οι λειτουργίες και οι ιεροπραξίες

Για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας, απορρίφθηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας τα αιτήματα πολιτών και Σωματείων για την έκδοση προσωρινής διαταγής προκειμένου να ανοίξουν πανελλαδικά οι εκκλησίες για τους πιστούς για να μπορούν να παρακολουθούν λειτουργίες.

Οι προσφεύγοντες στο ΣτΕ ζητούσαν να «παγώσει» η κοινή υπουργική απόφαση με την οποία πανελλαδικά απαγορεύθηκαν προσωρινά οι λειτουργίες και οι ιεροπραξίες στις Εκκλησίες και τους άλλους θρησκευτικούς χώρους λατρείας.

Ειδικότερα, σε εκτέλεση των διατάξεων του άρθρου πρώτου της από 25-2-2020 Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου που αφορά τα κατεπείγοντα μέτρα αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού, εκδόθηκε η υπ΄ αριθμ. 2867/Υ1/2020 απόφαση των υπουργών Παιδείας και Υγείας με την οποία επιβλήθηκε το μέτρο της προσωρινής απαγόρευσης της τέλεσης κάθε είδους λειτουργιών και ιεροπραξιών στους θρησκευτικούς χώρους λατρείας για το χρονικό διάστημα από 16.3.2020 έως 30.3.2020.

Από τον περιορισμό αυτό εξαιρούνται οι θρησκευτικές ιεροπραξίες για ταφικές εκδηλώσεις (κηδείες), όπως η προσέλευση πιστών για ατομική προσευχή με βραχεία παραμονή τους στον χώρο λατρείας, τηρουμένης της αναλογίας του ενός ατόμου ανά 10 τ.μ. επιφανείας και με ελάχιστη απόσταση τα 2 μέτρα μεταξύ τους.

Οι προσφεύγοντες υποστηρίζουν ότι η προσβαλλόμενη υπουργική απόφαση είναι αντισυνταγματική και παράνομη και ειδικότερα, επισημαίνουν ότι το μέτρο της προσωρινής απαγόρευσης τέλεσης κάθε είδους λειτουργιών, κ.λπ. έρχεται σε ευθεία σύγκρουση με τα άρθρα 3, 13 και 25 του Συντάγματος.

Ειδήσεις σήμερα:

Κορωνοϊός - Εκκλησίες: «Φρένο» και στις λειτουργίες σε ιδιωτικά κτήματα

Κορωνοϊός: Θερμομετρήσεις σε πωλητές στις λαϊκές αγορές από γιατρούς

Κορωνοϊός: Ανεστάλη η λειτουργία τριών λαϊκών αγορών
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (13)

@

Οι Έλληνες δεν θα ζήσουν ποτέ καλά, για πολλούς λόγους. Ένας βασικός λόγος είναι ότι στον εικοστό πρώτο αιώνα πιστεύουν στα παραμύθια της Εκκλησίας, πιστεύουν σε θεούς και δαίμονες, στον Χάρι Πότερ, στην Κοκκινοσκουφίτσα, στον Κακό Λύκο, στην Χιονάτη και στους Επτά Νάνους, δεν διαβάζουν, δεν κάνουν δικές τους έρευνες, δεν ξέρουν την πραγματική ιστορία του λαού τους, γι αυτό θα είναι πάντα τελευταίοι σε όλα. «Οι κοιμισμένοι είναι εργάτες και συνεργοί σε αυτά που γίνονται στον κόσμο»~ηράκλειτος. «Δες κατάματα την Αλήθεια. Όσο δυσάρεστη και αν είναι. Μην δειλιάζεις»~επίκουρος. «Το έθνος πρέπει να μάθει να θεωρεί εθνικό ό,τι είναι αληθές»~διονύσιος Σολωμός.

Αλινα

Λοιπον @ ενα εχω να σου πω : Οταν ο νομος μου δινει το δικαιωμα να ειμαιμΧριστιανη να ειμαι τελος πάντων οτι ΕΓΩ ΘΑ ΕΠΙΛΕΞΩ και οχι ναμμου πει να ειμαι αθεη ενας ανθρωπος πουμδεν τον ξερω.Γνωριζομαστε απο καπου κυριε @;.

Marisa

Hello I have the choice to i'm Christian and I have choice to make me Bourdais and and but I'm Christian pout this choice in your small brave . I'm Christian and I have the choice to saying .

@

Πως η χώρα της αριστοφανικής σάτιρας μεταλλάχθηκε στην 3 η Θεοκρατία Παγκοσμίως! "Μέγας" Κωνσταντίνος, Ιουστινιανός, Θεοδόσιος, οι σφαγείς των Ελλήνων, ψηφίστηκαν ως...μεγάλοι..."έλληνες"!!!!!!! Βρέθηκε ο τάφος του προφήτη Ζαχαρία! - Χαράς ευαγγέλια στο πανελλήνιο!!! Παπάς συμπαθεί περισσότερο τους άθεους παρά τους θρησκευόμενους Κάνε μια εικόνα να κλάψει, μπορείς! Οι ειδωλολατρικές πρακτικές της ορθοδοξίας (προσθήκη παραρτήματος) ; Παραγωγοί των θαυμάτων οι πωλητές μεταφυσικότητας Γιατί δεν επεμβαίνουν εισαγγελείς; Οι τρεις εβραιογενείς θρησκείες υπεύθυνες για τα δεινά της ανθρωπότητας Το Ισλάμ δεν είναι μόνον θρησκεία αλλά πολιτικό/οικονομικό & κοινωνικό σύστημα Του Υποστράτηγου ε.α. Κωνσταντίνου Κωνσταντινίδη Το εβραϊκό αμήν που ψάλλουν οι ορθόδοξοι ρασοφόροι στις εβραϊκές εκκλησίες!! Συμβολισμός της Ελληνικής Σημαίας - Ολοκαύτωμα και γενοκτονία του Ελληνικού λαού από τα μέσα του 4ου αιώνα μ.χ. έως το έτος Το θανάσιμο μυστικό του Βατικανού και του «Αγίου» Όρους.. Α - B Ηθική Θρησκειών. Από την Ελευθεροτυπία της 18 ης Μαρτίου του Έλληνας χρόνια απαγορεύονταν αυτή η λέξη με ποινή θανάτου Αθεϊα: Η μεγαλύτερη και η πιο αποσιωπημένη κατάκτηση του ελληνικού Πνεύματος Το ξεπέρασμα της θρησκείας και της μεταφυσικής στην Ελληνική κλασική σκέψη Ευδαίμονες όσοι τιμούν την προ Χριστιανισμού, μοναδική ελληνική παράδοση Ανοιχτή Επιστολή προς την Μητρόπολη Πειραιώς (Υπόψη Γραφείου Αιρέσεων και Παραθρησκειών) Χωρίς Θεό - Η θρησκευτική πίστη δεν αποτελεί προϋπόθεση για την υγιή ευημερία των κοινωνιών Απολυταρχικό, ρατσιστικό, δόγμα θλίψης η προβατοσύνη Τελευταίοι σε όλα. Νεορωμιοί - Νεοέλληνες Η λειψανολατρεία στον χριστιανισμό. Όλα στην υπηρεσία της πίστεως και στο παγκάρι!! Στον εικοστό πρώτο αιώνα δεν πιστεύω στα παραμύθια. Στον εικοστό πρώτο αιώνα δεν πιστεύω σε θεούς και δαίμονες. Στον εικοστό πρώτο αιώνα δεν πιστεύω στον Χάρι Πότερ, στην Κοκκινοσκουφίτσα και στον Κακό Λύκο, στην Χιονάτη και στους Επτά Νάνους. Δεν είμαι μικρό παιδί. Όσο υπάρχουν θρησκείες, θα υπάρχουν και πόλεμοι. Οι θρησκείες δεν ενώνουν τους ανθρώπους, χωρίζουν τους ανθρώπους.

ΑΛΛΑ ΖΩΑ ΑΥΤΟΙ

λες κι αν μια φορά δεν πάνε εκκλησία και δεν σουβλίσουν αρνί θα πάνε στην (ανύπαρκτη) κόλαση, ουστ

@

Να πανε ολοι οι χριστιανοι και να μεταλαβουν και με το ιδιο το κουαλι , για να τελειωνουμε ...

Daichi

κάτι ψυχοπαθείς παλαιοημερολογίτες είναι. Αγνοήστε τους.

Άλλαξε ο Μανωλιός...

Πού άκουσες ότι είναι παλαιοημερολογίτες εσύ; Αν και καμμία διαφορά επί της ουσίας δεν έχει. Ψεκασμένοι είναι όλοι τους.

Τριτοκοσμική Μπανανία!

Εδώ ο κόσμος χάνεται και οι τρελλαμένες θεούσες το χαβά τους...

Είναι ok γι'αυτούς να μένουν έγκλειστοι.Μόνο στην εκκλησία να τους αφήνουν να πάνε...

Άρα αυτοί οι συμπαθείς συμπολίτες μας κατανοούν ότι υπάρχουν σοβαροί λόγοι δημόσιας υγείας που περιορίζουν την κυκλοφορία τους γενικά.Το μόνο που τους πειράζει είναι ότι δεν τους αφήνουν να συνωστίζονται στην εκκλησία...Θεωρούν ότι μέσα στην εκκλησία οι λόγοι δημόσιας υγείας αίρονται... Και σε ρωτάνε : "γιατί στο σουπερμάρκετ επιτρέπεται να πάω και δεν επιτρέπεται να πάω στην εκκλησία"...Ναι!! Ζουν ανάμεσά μας και ψηφίζουν...

JIM

Κι'εσύ που είσαι χαζούλης κυκλοφορείς ανάμεσά μας και ψηφίζεις κι'όλας.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης