Κορωνοϊός: Πρωτοφανείς εικόνες στο Εφετείο της Αθήνας - Δίκη με 200 μάρτυρες εν μέσω πανδημίας

Κορωνοϊός: Πρωτοφανείς εικόνες στο Εφετείο της Αθήνας - Δίκη με 200 μάρτυρες εν μέσω πανδημίας

«Θα είναι τραγωδία αν έστω και ένας ήταν φορέας του ιού» αναφέρουν σε επιστολή διαμαρτυρίας οι δικηγόροι - Σε μία αίθουσα του εφετείου και στον προαύλιο χώρο συγκεντρώθηκαν οι περισσότεροι από τους 167 μάρτυρες κατηγορίας, 40 μάρτυρες υπεράσπισης, περί τους 40 αστυνομικούς, 15 δικηγόροι, 12 κατηγορούμενοι και οι Δικαστές - Δείτε φωτογραφίες

Dikast2
Κάτω από επικίνδυνες για τη δημόσια υγεία συνθήκες κλήθηκαν σήμερα να δικάσουν υπόθεση με 207 μάρτυρες (!) στο Εφετείο της Αθήνας δικαστές και δικηγόροι. Όλοι τους έπρεπε να εμφανιστούν υποχρεωτικά ενώπιον Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών για να εκφωνηθεί η υπόθεση με αριθμό πινακίου 1. Η υπόθεση επρόκειτο να εκδικασθεί σε αίθουσα του Εφετείου της Αθήνας, στον προαύλιο χώρο της οποίας, σύμφωνα με δικηγόρους, συγκεντρώθηκαν οι περισσότεροι από τους 167 μάρτυρες κατηγορίας, 40 μάρτυρες υπεράσπισης, περί τους 40 αστυνομικούς, 15 δικηγόροι, 12 κατηγορούμενοι ( οι 5 προσωρινά κρατούμενοι) αλλά και τα μέλη της σύνθεσης του δικαστηρίου.

Με αφορμή αυτή την εικόνα, εν μέσω πανδημίας, που διαμορφώθηκε σήμερα στο Εφετείο της Αθήνας γνωστοί δικηγόροι των Αθηνών έστειλαν επιστολή προς τους συναρμόδιους υπουργός αλλά και την ηγεσία της Δικαιοσύνης, ζητώντας άμεσα την λήψη μέτρων, όπως είναι η αποσυμφόρηση των φυλακών.

Συγκεκριμένα, την επιστολή υπογράφουν οι δικηγόροι Ταουξής Βασίλης, Γλύκας Γιάννης, Αγαπηνός Νίκος, Παπαδάκης Μανώλης, Παντελεάκη Γιώτα, Μυλωνάς Ιπποκράτης, Βασιλοπούλου Ιφιγένεια, Σύψας Χάρης, Σακαλόγλου Δημήτρης, Παναγοπούλου Γιάννα, Βαθειά Χριστίνα, Δημητριάδου Βούλα, Ράλλης Γιώργος, Κανελλόπουλος Νίκος, Ντιβανίδης Χρήστος, Γώγος Κωνσταντίνος, Παπαδόπουλος Όθων, Ψάρρης Γιάννης, Καλογριδάκης Γιάννης, Μάμμα Αλεξάνδρα, Παύλου Κωνσταντίνος, Σαζιώτης Βασίλης, Παντελίδη Βαλεντίνη και Σφυριδάκης Κωνσταντίνος.

Αναλυτικά, η ολόκληρη η επιστολών των δικηγόρων έχει ως εξής:

«Κον Υπουργό Δικαιοσύνης

«Κον Υπουργό Υγείας

Κον Υπουργό Πολιτικής Προστασίας

Κα Γενική Γραμματεία Υπουργείου Δικαιοσύνης

Κον Πρόεδρο Αρείου Πάγου

Κον Εισαγγελέα Αρείου Πάγου

Κον Προϊστάμενον Εφετείου Αθηνών

Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης

Αξιότιμοι κύριοι,

Εν μέσω πανδημίας, με λήψη τόσων περιοριστικών μέτρων, με τεράστιες προσπάθειες από την πολιτεία για αποτροπή εξάπλωσης του ιού, με δικό μας αυτοπεριορισμό επί σειρά ημερών, την Παρασκευή 3/4/2020 υποχρεωτικά εμφανιστήκαμε ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών για να εκφωνηθεί η υπόθεση με αριθμό πινακίου 1.

Εκεί σε μία αίθουσα του εφετείου και στον προαύλιο χώρο συγκεντρώθηκαν οι περισσότεροι από τους 167 μάρτυρες κατηγορίας, 40 μάρτυρες υπεράσπισης, περί τους 40 αστυνομικούς, 15 δικηγόροι, 12 κατηγορούμενοι ( οι 5 προσωρινά κρατούμενοι), η σύνθεση του Δικαστηρίου.

Όπως είναι φυσικό ΔΙΕΚΟΠΗ, για 1/6/2020. ΕΜΕΙΣ ΟΛΟΙ γυρίσαμε σπίτια μας στις οικογένειες μας. Αντιλαμβάνεστε το μέγεθος του κινδύνου ΑΝ έστω και ένας από εμάς από αυτόν τον πληθυσμό είναι φορέας. Τραγωδία.

Γι αυτό λάβετε μέτρα εγκαίρως. Σε 1- 2 μήνες θα είναι αργά. Αποσυμφορήστε τις φυλακές. Οι εκτίοντες ποινή να απολυθούν συντομότερα (Να γίνει πρόβλεψη για μέχρι 10 χρόνια κάθειρξη και όχι μέχρι 8 όπως ακούγεται και να γίνει πρόβλεψη για πάνω από 10 χρόνια με επαναφορά του 1/3). Και λήψη γενναίων μέτρων για αποφυλάκιση προσωρινά κρατούμενων.

Κατανοήστε το. Από τις φυλακές δεν κινδυνεύουν μόνο κρατούμενοι. Κινδυνεύουμε ΟΛΟΙ ΜΑΣ.

Εμείς που τα ζούμε σας προειδοποιούμε».

Η υπόθεση η οποία επρόκειτο να εκδικασθεί σήμερα στο Εφετείο αφορούσε σε εγκληματική, ληστείες και κλοπές, Το 18μηνο προσωρινής κράτησης για τους πέντε προσωρινά κρατούμενους της υπόθεσης λήγει στις 2 Αυγούστου.

Να σημειωθεί ότι φωτογραφίες προέρχονται από σημερινή ανάρτηση της δικηγόρου Λίλας Ραγκούση στο Facebook.

Dikast1
Dikast2
Κλείσιμο


Ειδήσεις σήμερα:

Ξεκίνησε η χορήγηση κολχικίνης σε ασθενείς που νοσηλεύονται με κορωνοϊό

Πέθανε από επιπλοκές του κορωνοϊού ο διάσημος Ιταλός υποδηματοποιός Σέρτζιο Ρόσι


Κορωνοϊός: Η Telegraph «ψηφίζει Ελλάδα» μετά την καραντίνα



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης