Κύπρος: Εργαζόμενος καταγγέλλει αστυνομικούς για ύβρεις και βία

Κύπρος: Εργαζόμενος καταγγέλλει αστυνομικούς για ύβρεις και βία

Κύπρος: Ο 29χρονος καταγγέλλων είναι εργαζόμενος στην υπηρεσία καθαριότητας στο δήμο Εγωμης

kiprios-astinomia-via
Άσκηση βίας εκ μέρους αστυνομικών κατήγγειλε 29χρονος υπάλληλος καθαριότητας στον Δήμο Έγωμης στην Κύπρο.

Σύμφωνα την εφημερίφα «Πολίτης», στην καταγγελία του, ο 29χρονος, ο οποίος είναι πατέρας τρίχρονου παιδιού, αναφέρει πως έπεσε θύμα βίας γύρω στις 5 το απόγευμα της 31ης Μαρτίου από αστυνομικούς. Όπως αναφέρεται σε επιστολή του δικηγόρου του: «τον σταμάτησαν για έλεγχο, είχε κατάλληλο δικαιολογητικό και επειδή στάθμευσε λίγο πιο κάτω, ώστε να αφήσει το όχημά του και να μεταβεί στο όχημα εργασίας του (σ.σ. απορριματοφόρο) που ήταν σταθμευμένο λίγα μέτρα πιο κάτω, χτυπήθηκε βίαια, συνελήφθη, εξευτελίστηκε και κατηγορήθηκε».

Άσκηση βίας κατά τον έλεγχο από την Αστυνομία


Ο δικηγόρος του 29χρονου, και πλέον κατηγορούμενου, τονίζει ότι λήφθηκαν μηδαμινά μέτρα ελέγχου για σκοπούς μετάδοσης του ιού από τους αστυνομικούς «και σας καλούμε για άμεση εργαστηριακή εξέταση όσων τον πλησίασαν».

Κλείσιμο
Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει ο 29χρονος, ενώ εργαζόταν σε αποριμματοφόρο έχοντας καλύψει 1,5 ώρα διαδρομής, ο οδηγός του τον κάλεσε να μεταβεί με το αυτοκίνητό του προς άλλο σημείο, για να συνεχίσουν το δρομολόγιο. Αυτό έγινε γιατί λόγω των μέτρων προστασίας κατά του κορωνοϊού δεν επιτρέπεται σε απορριμματοφόρο να μεταφέρει ως συνοδηγό έναν εκ των εργατών, ενώ ούτε στο πίσω μέρος του να στέκονται δύο.

Ο 29χρονος, λίγα μέτρα από εκεί που τον ανέμενε το απορριμματοφόρο, αντιλήφθηκε γυναίκα αστυνομικό η οποία τον κάλεσε να σταματήσει για έλεγχο. Ο ίδιος, όπως υποστηρίζει, σταμάτησε επιδεικνύοντας ενόσω ήταν στο μέσο του δρόμου τη βεβαίωση εργοδότη για να συνεχίσει ελάχιστα μέτρα ώστε να σταθμεύσει πίσω από το απορριμματοφόρο.

Όπως ο ίδιος αναφέρει, στην άλλη πλευρά του δρόμου βρίσκονταν άλλοι δύο αστυνομικοί, ένας εκ των οποίων τον προσέγγισε και χτυπώντας του το τζάμι του φώναζε πως είναι «εξυπνόβλ@@@ς». Ο 29χρονος, αφού εξηγεί ότι δεν προσπάθησε να διαφύγει όπως κατηγορήθηκε, λέει ότι κλήθηκε από τον ίδιο αστυνομικό να κατέβει επιτόπου, ενώ το όχημα το μετακίνησε άλλος αστυνομικός.

Ακολούθησε επεισόδιο με φωνές και απειλές από τους αστυνομικούς οι οποίοι τον έβγαλαν έξω από το αυτοκίνητο και τον έριξαν στην άσφαλτο για να τους περάσουν χειροπέδες. Ο 29χρονος μεταφέρθηκε σε αστυνομικό τμήμα και κρατήθηκε μέχρι τα μεσάνυχτα. Εναντίον ασκήθηκε δίωξη για αμελή οδήγηση, αντίσταση σε σύλληψη, απειλές προς αστυνομικό και μη επίδειξη ταυτότητας.

Ειδήσεις ημέρας:

Κορωνοϊός: Η Telegraph «ψηφίζει Ελλάδα» μετά την καραντίνα

Κορωνοϊός: Παρουσιαστής του CNN αφηγείται τις εφιαλτικές στιγμές που έζησε αφότου νόσησε από τον Covid- 19

Κορωνοϊός: 56 τα θύματα - Τρεις νεκροί σε λίγες ώρες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης