Μετανάστες: Κατά 5,3% μειώθηκαν οι διαμένοντες στα κέντρα υποδοχής

Μετανάστες: Κατά 5,3% μειώθηκαν οι διαμένοντες στα κέντρα υποδοχής

Από 38.423 άτομα μειώθηκαν σε 36.387 το πρώτο τρίμηνο του 2020

metanastes_kyt
Ξεκίνησε η αποσυμφόρηση των νησιών με μείωση εκείνων που μένουν στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης, κατά 5,3% στο πρώτο τρίμηνο του 2020.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, το πρώτο τρίμηνο του 2020, παρά τις αυξημένες αφίξεις, μειώθηκε ο συνολικός αριθμός αυτών που διαμένουν στα ΚΥΤ των νησιών κατά 5,3%.

Συγκεκριμένα, ο αριθμός των διαμενόντων στα ΚΥΤ στο διάστημα Ιανουάριος - Μάρτιος του 2020 μειώθηκε στα 36.387 άτομα, από 38.423 άτομα που ήταν το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2019.

Eπίσης, μειωμένος κατά 4,2% είναι και ο συνολικός αριθμός αυτών που διαμένουν σε ΚΥΤ, ξενοδοχεία και διαμερίσματα των νησιών κατά το πρώτο τρίμηνο του 2020, σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2019. Συγκεκριμένα, ο συνολικός αριθμός αυτών των ατόμων στο πρώτο τρίμηνο του 2020 είναι 40.139,  από 41.899 άτομα που ήταν πέρσι στο ίδιο χρονικό διάστημα.

Το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου θα δώσει μέσα στις επόμενες ημέρες τα συνολικά στοιχεία για το Α’ Τρίμηνο του 2020.

«Από την πρώτη στιγμή τόνισα την ανάγκη αποσυμφόρησης των νησιών μας. Σε συνδυασμό με την ισχυρή φύλαξη των συνόρων και την επιτάχυνση της διαδικασίας ασύλου και επιστροφών, αναστρέψαμε την τάση συμφόρησης των νησιών του 2019. Ξεκίνησε το 2020 με μείωση διαμενόντων στα ΚΥΤ κατά 5,3%. Θα συνεχίσουμε με πιο αυξημένους ρυθμούς την αποσυμφόρηση, παράλληλα με πολιτικές ουσιαστικής μείωσης των ροών», ανέφερε σε δήλωσή του ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης.

kit
kit2
Κλείσιμο

Ειδήσεις σήμερα:

Μεταναστευτικό: Ακόμη 56 μετανάστες περισυνελέγησαν από το λιμενικό στη Μυτιλήνη

Πλοίο «Ελεύθεριος Βενιζέλος»: Ξεκινά η επιχείρηση για την υγειονομική «βόμβα» μετά τα 119 κρούσματα κορωνοϊού

Κορωνοϊός: H μεθοδολογία πίσω από τη θέση κάθε χώρας στην παγκόσμια κατάταξη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης