Μανώλης Γλέζος: Τη θλίψη του εκφράζει ο δικηγορικός κόσμος για το θάνατο του

Μανώλης Γλέζος: Τη θλίψη του εκφράζει ο δικηγορικός κόσμος για το θάνατο του

«O Μανώλης Γλέζος, αντιστασιακός, αγωνιστής της Δημοκρατίας, με το ήθος, τη συνέπειά του, τις ιδέες του και τους διαρκείς αγώνες του, έχει δίκαια κατακτήσει μία εξέχουσα θέση στην σύγχρονη πολιτική, και όχι μόνο, ιστορία του τόπου και αποτελεί φωτεινό παράδειγμα για τις νεότερες γενιές»

glezos_main
Τη βαθύτατη θλίψη της για το θάνατο του Μανώλη Γλέζου, εκφράζει η Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, σύμφωνα με σημερινό ψήφισμά της.

Όπως, επισημαίνει ο δικηγορικός κόσμος της χώρας «ο Μανώλης Γλέζος, αντιστασιακός, αγωνιστής της Δημοκρατίας, με το ήθος, τη συνέπειά του, τις ιδέες του και τους διαρκείς αγώνες του, έχει δίκαια κατακτήσει μία εξέχουσα θέση στην σύγχρονη πολιτική, και όχι μόνο, ιστορία του τόπου και αποτελεί φωτεινό παράδειγμα για τις νεότερες γενιές».

«Το κατέβασμα της σβάστικας από την Ακρόπολη, κατά τη διάρκεια της γερμανικής κατοχής και ο διαρκής αγώνας του για το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων αποτελούν κορυφαίες στιγμές της δράσης του», σημειώνει η Ολομέλεια των προέδρων η οποία συνήλθε υπό τον πρόεδρό της Δημήτρη Βερβεσό και προσθέτει, ότι «σεβόμενη την επιθυμία της οικογένειας του θανόντος, αντί στεφάνου, θα προβεί σε δωρεά στη Βιβλιοθήκη Νίκου Ν. Γλέζου».

Οι δικαστές και εισαγγελείς αποχαιρετούν τον Μανώλη Γλέζο

Παράλληλα και η  Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ) με σχετική ανακοίνωσή της, «αποχαιρετά σήμερα τον μεγάλο αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, Μανώλη Γλέζο».

Ακόμη, η ΕΔΕ επισημαίνει ότι «οι αγώνες του αποτελούν φωτεινό παράδειγμα για τους Έλληνες και λαμπρή παρακαταθήκη για το μέλλον».

Κλείσιμο
Τέλος, η Ένωση εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Ειδήσεις σήμερα:

Μανώλης Γλέζος: Το ντοκιμαντέρ που φωτίζει τον άνθρωπο πίσω από τον ήρωα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης