Κορωνοϊός: Ο δικαστές του ΣτΕ θεωρούν επιβεβλημένη την παράταση του δικαστικού έτους

Κορωνοϊός: Ο δικαστές του ΣτΕ θεωρούν επιβεβλημένη την παράταση του δικαστικού έτους

Η Ένωση Δικαστικών Λειτουργών του Συμβουλίου της Επικρατείας υπογραμμίζει ότι «ενόψει των πρωτόγνωρων συνθηκών που βιώνουμε η μείωση του χρόνου των δικαστικών διακοπών, τουλάχιστον καθ’ όσον αφορά στο Συμβούλιο της Επικρατείας, παρίσταται επιβεβλημένη»

ste_1
Οι δικαστές του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) θεωρούν επιβεβλημένη την παράταση του δικαστικού έτους προκειμένου οι δικαστές του ΣτΕ να συνεισφέρουν, στο βαθμό που τους αναλογεί, στην κοινή προσπάθεια για την ανάκαμψη της χώρας.

Η Ένωση Δικαστικών Λειτουργών του Συμβουλίου της Επικρατείας με σημερινή ανακοίνωσή της, σε αντίθεση με άλλες δικαστικές Ενώσεις, υπογραμμίζει ότι «ενόψει των πρωτόγνωρων συνθηκών που βιώνουμε η μείωση του χρόνου των δικαστικών διακοπών, τουλάχιστον καθ’ όσον αφορά στο Συμβούλιο της Επικρατείας, παρίσταται επιβεβλημένη, προκειμένου οι δικαστές του να συνεισφέρουν, στο βαθμό που τους αναλογεί, στην κοινή προσπάθεια για την ανάκαμψη της χώρας».

Ωστόσο, η Ένωση του ΣτΕ, άπτοντας ουσιαστικά στον υπουργό Δικαιοσύνης Κωνσταντίνο Τσιάρα, αναφέρει ότι «οι δικαστικοί λειτουργοί του Συμβουλίου της Επικρατείας ασκούν τα καθήκοντά τους συναισθανόμενοι πλήρως την κρισιμότητα της παρούσας συγκυρίας, χωρίς να φείδονται προσπαθειών και χωρίς να έχουν ανάγκη παραινέσεων προς τούτο».

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης πριν από λίγες μέρες (26.3.2020) έχει ζητήσει από τους προέδρους των τριών Ανωτάτων Δικαστηρίων της χώρας να προχωρούν οι δικαστές στην έκδοση αποφάσεων κατά την διάρκεια της μερικής αναστολής λειτουργίας των δικαστηρίων.

Ειδήσεις σήμερα:

Κορωνοϊός: Οδηγός επιβίωσης από Κινέζους γιατρούς

«Θέμα 104,6»: Στείλτε ερωτήσεις στους Κ. Σταμούλη (διευθυντή του Κέντρου Αιμοδοσίας) & Σ. Παπαδημητρίου (αντιπρόεδρο της Εταιρίας Κτηνιατρικής)

Κορωνοϊός: Την πρόταση της Ελλάδας για χορήγηση κολχικίνης ακολουθούν και άλλες χώρες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης