Κάρυστος: Ο πρώτος δήμος που δίνει δωρεάν tablet, internet και εκτυπωτές σε όλους τους μαθητές

Κάρυστος: Ο πρώτος δήμος που δίνει δωρεάν tablet, internet και εκτυπωτές σε όλους τους μαθητές

«Οι καταστάσεις που ζούμε είναι πρωτόγνωρες και έχουμε χρέος απέναντι στα παιδιά μας», λέει ο δήμαρχος Καρύστου Λευτέρης Ραβιόλος στο protothema.gr

Karystos
«Μα γιατί έχουν ως δεδομένο, τώρα που έκλεισαν τα σχολεία, ότι εγώ οφείλω να έχω στο σπίτι μου υπολογιστή και εκτυπωτή για τα μαθήματα του σχολείου; Γιατί πρέπει να μπω στη διαδικασία να αγοράσω tablet για το παιδί; Γιατί στη δύσκολη αυτή συγκυρία να πρέπει να χαλάσω ένα σκασμό χρήματα για όλα τα παραπάνω;». Τα εν λόγω ερωτήματα απασχολούν το τελευταίο διάστημα πολλούς γονείς δεδομένου ότι σε ολόκληρη τη χώρα τα μαθήματα γίνονται πλέον διαδικτυακά. Επιπλέον δεν είναι λίγες οι οικογένειες που στερούνται ακόμη και τη δυνατότητα πρόσβασης στο διαδίκτυο με τα «γιατί» να διογκώνουν ακόμη περισσότερο το όλο θέμα.

Dimarhos_Karystou
Ο δήμαρχος Καρύστου κ. Λευτέρης Ραβιόλος
Ο πρώτος Δήμος της χώρας που έδωσε άμεσες και δραστικές απαντήσεις στο όλο ζήτημα είναι ο Δήμος Καρύστου και συγκεκριμένα ο Δήμαρχος Καρύστου κ. Λευτέρης Ραβιόλος ο οποίος πριν από λίγες ώρες έγραψε στην ιστοσελίδα του στο fb: «Στη δύσκολη και πρωτόγνωρη συγκυρία που ζούμε, ο Δήμος Καρύστου στέκεται δίπλα στους μαθητές της περιοχής μας. Σε συνεννόηση με τους διευθυντές των σχολείων και τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων ο Δήμος Καρύστου θα παρέχει δωρεάν tablets και πρόσβαση στο διαδίκτυο καθώς και δωρεάν εκτυπώσεις στους μαθητές που αδυνατούν να καλύψουν τα παραπάνω , ώστε όλοι να έχουν τη δυνατότητα συμμετοχής στην εκπαίδευση, μέσω διαδικτύου, που πραγματοποιεί το Υπουργείο Παιδείας. Η δαπάνη της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας θα καλυφθεί εξ ολοκλήρου απο τις μισθοδοσίες του Δημάρχου και των Αντιδημάρχων. #είμαστε_μαζί #μένουμε_σπίτι».

Στη δύσκολη και πρωτόγνωρη συγκυρία που ζούμε, ο Δήμος Καρύστου στέκεται δίπλα στους μαθητές της περιοχής μας. Σε...

Δημοσιεύτηκε από Λευτέρης Ραβιόλος στις Δευτέρα, 30 Μαρτίου 2020


Οι μαθητές της Καρύστου αγγίζουν στο σύνολό τους τούς 500 με κάποια από τα παιδιά αυτά να αδυνατούν να έχουν πρόσβαση σε tablet ή υπολογιστή. Προκειμένου να αποφευχθούν γραφειοκρατικά θέματα, οι διευθυντές των σχολείων έχουν ήδη προχωρήσει στην καταγραφή αιτημάτων ενώ στο άμεσο χρονικό διάστημα όλα τα παιδιά του Δήμου θα έχουν στα χέρια τους tablet, έντυπο υλικό καθώς και πρόσβαση στο διαδίκτυο. Όπως επισημαίνει ο δήμαρχος στο protothema.gr: «Οι καταστάσεις που ζούμε είναι πρωτόγνωρες και έχουμε χρέος απέναντι στα παιδιά μας. Ο Δήμος  Καρύστου και εγώ προσωπικά αποφασίσαμε να σταθούμε  δίπλα στους μαθητές της περιοχής μας με έμπρακτο τρόπο. Η δαπάνη της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας θα καλυφθεί εξ ολοκλήρου απο τις μισθοδοσίες του Δημάρχου και των Αντιδημάρχων». Όταν υπάρχουν δήμαρχοι που λαμβάνουν τόσο δραστικά και άμεσα μέτρα, όταν οι ίδιοι «χρηματοδοτούν» την εκπαίδευση των παιδιών μας κι όταν τα λόγια τους μεταμορφώνονται από θεωρία σε πράξη, τότε όλοι μπορούμε να ελπίσουμε σε ένα καλύτερο μέλλον. Τόσο για εμάς όσο και για τα παιδιά μας!



Ειδήσεις σήμερα:

Κορωνοϊός: Ενίσχυση 200.000 ευρώ σε Καστοριά και Ξάνθη

Κορωνοϊός: Υπουργοί, βουλευτές και ευρωβουλευτές ανταποκρίνονται στην πρόσκληση Μητσοτάκη και δωρίζουν τον μισό μισθό τους

Θεοδωρικάκος: Ο Μητσοτάκης έκανε την Ελλάδα από μαύρο πρόβατο, θετικό παράδειγμα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης