Καιρός: Βροχές και τοπικές καταιγίδες την Τρίτη - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

Καιρός: Βροχές και τοπικές καταιγίδες την Τρίτη - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

Πρόγνωση του καιρού έως και την Πέμπτη - Αναλυτικοί χάρτες της ΕΜΥ με τις κατά τόπους θερμοκρασίες

kairiko_rain_main_tue
Επιμένει το χειμωνιάτικο σκηνικό του καιρού, καθώς την Τρίτη αναμένουμε επιδείνωση των φαινομένων, με βροχές, τοπικές καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν μέτριοι έως ισχυροίστα πελάγη.

Πιο αναλυτικά:

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές ή τοπικές καταιγίδες τις πρωινές ώρες στη νότια Πελοπόννησο, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα και από το μεσημέρι στα δυτικά, κεντρικά και κυρίως τα βόρεια ηπειρωτικά τμήματα περιμένουμε την Τρίτη 31 Μαρτίου 2020. Παράλληλα, οι ατμοσφαιρικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης κυρίως στα κεντρικά και νότια τμήματα της χώρας.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 17 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από 3 έως 13 βαθμούς), 10 έως 19 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 11 έως 18 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο από 8 έως 15 βαθμούς), 13 έως 17 βαθμούς στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, 10 έως 17 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι 5 μποφόρ και τοπικά στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο ισχυροί 6 μποφόρ με τάση ενίσχυσης στο Βόρειο Αιγαίο μετά το απόγευμα, ενώ στο Ιόνιο από βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ και μετά το μεσημέρι μέτριοι 5 μποφόρ.

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες περιμένουμε την Τρίτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 19 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και στο Νότιο Ευβοϊκό ισχυροί 6 μποφόρ.

Κλείσιμο
Νεφώσεις βαθμιαία αυξημένες με βροχές ή πρόσκαιρη καταιγίδα μετά το μεσημέρι περιμένουμε την Τρίτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και πρόσκαιρα ισχυροί 6 μποφόρ.

kairiko_map_tue


Σποραδικές καταιγίδες την Τετάρτη

Την Τετάρτη αναμένονται στα δυτικά, τα βόρεια και γρήγορα στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τις Σποράδες και την Εύβοια αυξημένες νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές θα σημειωθούν στα ορεινά, τα κεντρικά και βόρεια ημιορεινά ενώ στη Μακεδονία και τη Θράκη είναι πιθανόν να χιονίσει πρόσκαιρα και σε περιοχές με σχετικά χαμηλό υψόμετρο. Τα φαινόμενα που πιθανόν να είναι κατά τόπους ισχυρά, από το απόγευμα και από τα δυτικά βαθμιαία θα παρουσιάσουν εξασθένηση και τη νύχτα θα περιοριστούν στα βορειοανατολικά.Στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου νεφώσεις που από το μεσημέρι θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές που το βράδυ στα βορειότερα θα ενταθούν.

Στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα το πρωί λίγες νεφώσεις, από νωρίς το απόγευμα συννεφιά και σποραδικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βορειοανατολικά βορειοανατολικοί 6 με 7 και βαθμιαία 8 μποφόρ και στις υπόλοιπες περιοχές από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 και σταδιακά στα πελάγη 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια, που στη Μακεδονία θα είναι ιδιαίτερα αισθητή.

kairiko_map_wen


Κακοκαιρία σε Μακεδονία, Θράκη και ανατολικό Αιγαίο την Πέμπτη

Την Πέμπτη αναμένονται στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και την ανατολική νησιωτική χώρα βροχές και σποραδικές καταιγίδες και κατά τόπους στα βόρεια χιονοπτώσεις. Τα φαινόμενα μέχρι το μεσημέρι πιθανόν να είναι κατά τόπους ισχυρά. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5 και στα ανατολικά 5 με 7 και τοπικά στο βορειοανατολικό Αιγαίο 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία σε πτώση στα ανατολικά και τα νότια. Παγετός κατά τόπους στα βόρεια και τα κεντρικά ηπειρωτικά τις πρωινές και τις βραδινές ώρες.

kairiko_map_thu


Ειδήσεις σήμερα

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός - Κίνα: Μόλις ένας νεκρός και 48 «εισαγόμενα» κρούσματα το τελευταίο 24ωρο

Κορωνοϊός - ΗΠΑ: Πάνω από 3.000 οι νεκροί - Περισσότερα από 163.000 κρούσματα

Κορωνοϊός: Πρώτος στρατιώτης νεκρός στις ΗΠΑ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης