Απαγόρευση κυκλοφορίας - Θεσσαλονίκη: Κλείνει η Νέα Παραλία μετά την «κοσμοπλημμύρα» και τις βόλτες με καφέ στο χέρι!

Απαγόρευση κυκλοφορίας - Θεσσαλονίκη: Κλείνει η Νέα Παραλία μετά την «κοσμοπλημμύρα» και τις βόλτες με καφέ στο χέρι!

Ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας: Κλειστή η Νέα Παραλία από τις 2 το μεσημέρι έως τις 8 την επομένη το πρωί, με ισχύ και για τα Σαββατοκύριακα - Η απόφαση τίθεται σε ισχύ από τις 2 το σήμερα το μεσημέρι - Παρά τα μέτρα για τον κορωνοϊό, οι εικόνες δεν θύμιζαν σε τίποτα... απαγόρευση κυκλοφορίας - Έκτακτη σύσκεψη στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας

thessalonikh-kosmos
Δεν γνωρίζουμε εάν απλά αποφάσισαν να «σπάσουν» την καραντίνα του κορωνοϊού ή εάν προηγουμένως μήνυμα στο 13033, ζητώντας άδεια, προκειμένου να βγουν στους δρόμους για σωματική άσκηση και τρέξιμο. Μετά την εικόνα με την Νέα Παραλία γεμάτη κόσμο, σε έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, αποφασίστηκε η απαγόρευση κυκλοφορίας στο σημείο από τις 2 το μεσημέρι, έως τις 8 την επομένη το πρωί, με ισχύ και τα Σαββατοκύριακα.

Από σήμερα αναμένεται να στηθούν κιγκλιδώματα από το άγαλμα του Βότση έως και το Μέγαρο Μουσικής αλλά και σε όλα τα κάθετα στενά που οδηγούν προς τη Νέα Παραλία, εμποδίζοντας την κίνηση των πολιτών.

Τις επόμενες ώρες, αστυνομικοί της ΕΛΑΣ και δημοτικοί αστυνομικοί αναμένεται να προχωρούν σε συστάσεις στους πολίτες που ακόμη και εάν έχουν σχετική βεβαίωση ή έχουν αποστείλει sms στο 13033 δεν θα μπορούν να κινούνται στο παραλιακό μέτωπο και να τους ενημερώνουν για τις ώρες που θα είναι ανοιχτή η παραλία, ενώ από την Τετάρτη θα «πέφτουν» και τα πρόστιμα των 150 ευρώ.

Ό,τι και αν συνέβη, το γεγονός είναι ένα: οι πολίτες βγήκαν για τρέξιμο στο παραλιακό μέτωπο Θεσσαλονίκης κατά δεκάδες το απόγευμα της Δευτέρας, με τις εικόνες να θυμίζουν εποχές προ απαγόρευσης κυκλοφορίας. Μάλιστα, κάποιοι φαίνονται να κρατούν και καφέ στο χέρι, χωρίς να αθλούνται.

Πήραν "άδεια" από την καραντίνα και βγήκαν να ξεσκάσουν | Greece: People go for a walk amid lockdown


Κλείσιμο
Την ώρα εκείνη, ο διευθυντής Δημόσιας Υγείας, που βρισκόταν στον «αέρα» του τηλεοπτικού σταθμού Open, είπε χαρακτηριστικά πως «αυτές οι συμπεριφορές είναι επικίνδυνες και πρέπει ο καθένας μόνος του να ανακαλέσει τον εαυτό του στην τάξη».

Μετά τον «χαμό» στην παραλία τόσο την Κυριακή όσο και την Δευτέρα, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά. Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης έθεσε το θέμα στον υφυπουργό και εξέφρασε τον προβληματισμό του.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης ζήτησε από την κυβέρνηση να προχωρήσει σε μία κεντρική ρύθμιση τόσο για το παραλιακό μέτωπο της Θεσσαλονίκης όσο και για την μαρίνα του Φλοίσβου, αλλά και για άλλα επίμαχα σημεία της επικράτειας, όπου παρατηρείται τις τελευταίες μέρες συνωστισμός, μετά και την άνοδο της θερμοκρασίας.




Mιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open με αφορμή τις εικόνες με το πλήθος κόσμου να κυκλοφορεί στο παραλιακό μέτωπο, ο κ. Ζέρβας δήλωσε πως είναι μια κατάσταση που δεν πρόκειται να συνεχιστεί. «Αυτή η εικόνα δεν θα συνεχιστεί. Αύριο, εφόσον δεν αλλάξει αυτή η εικόνα, προχωράμε σε μέτρα» είπε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο είτε αποκλεισμού της παραλίας είτε «ζωνοποίησης» της, χωρίς να διευκρινίσει πώς αυτό θα υλοποιηθεί.

Μετά την εικόνα της παραλίας στη Θεσσαλονίκη, οι αρμόδιοι πραγματοποίησαν έκτακτη συσκεψη στο Κέντρο Επιχειρήσεων της ΓΓ Πολιτικής Προστασίας, παρόντος του Νίκου Χαρδαλιά και του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας. Λίγη ώρα αργότερα, εκδόθηκε επίσημη ανακοίνωση από την Πολιτική Προστασία, σύμφωνα με την οποία κλείνει η νέα παραλία στη Θεσσαλονίκη, από τις 2 το μεσημέρι έως τις 8 το πρωί της επομένης, τόσο τις καθημερινές, όσο και τα Σαββατοκύριακα. Το μέτρο τίθεται σε ισχύ από τις 2 το μεσημέρι, σήμερα Τρίτη.

Η επίσημη ανακοίνωση της Γενικής Γραμματίας Πολιτικής Προστασίας:

Με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκου Χαρδαλιά και απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Βασίλειου Παπαγεωργίου και κατόπιν σχετικής επικοινωνίας με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα και τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα, αποφασίζεται ο περιορισμός κίνησης πολιτών στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης, από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 14:00 έως 08:00 (επόμενη πρωινή) και καθ’ όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Η έναρξη ισχύος της απόφασης είναι από την 14:00 ώρα της 31/03/2020 και ισχύει για δεκατέσσερις (14) ημέρες.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς μετά την ανωτέρω απόφαση δήλωσε : «Παρά τις αλλεπάλληλες συστάσεις για περιορισμένες και μόνο για ζωτικής ανάγκης μετακινήσεις, δυστυχώς η έκκλησή μας δεν έγινε αντιληπτή. Η μη τήρηση των μέτρων και των κανόνων περιορισμένης μετακίνησης φέρνει νέα, δυστυχώς πιο αυστηρά μέτρα».

Το κλείσιμο, πάντως, της παραλίας, από το μεσημέρι της Τρίτης, προανήγγειλε μέσω των social media ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.



Ειδήσεις σήμερα


Κορωνοϊός -Δανία: Σταδιακή άρση των μέτρων περιορισμού μετά το Πάσχα αν το επιτρέψουν οι συνθήκες

Κορωνοϊός: Στην Ευρώπη οι περισσότεροι θάνατοι - 150.000 κρούσματα σε ΗΠΑ

Κορωνοϊός: Ενίσχυση 200.000 ευρώ σε Καστοριά και Ξάνθη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης