Εξαρθρώθηκαν δυο συμμορίες Αλβανών για ληστείες και κλοπές σε σπίτια στη ΒΑ Αττική

Εξαρθρώθηκαν δυο συμμορίες Αλβανών για ληστείες και κλοπές σε σπίτια στη ΒΑ Αττική

Χειροπέδες σε 5 άτομα, ενώ έχουν εξιχνιαστεί 33 περιπτώσεις κλοπών και 3 ληστειών από οικίες

xeiropedes
Δύο συμμορίες Αλβανών, που φέρονται ότι διέπρατταν συστηματικά ληστείες και κλοπές από οικίες, εξαρθρώθηκαν, από την υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής. Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, συνελήφθησαν, έπειτα από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, πέντε δράστες, μέλη των δύο εγκληματικών οργανώσεων. Συγκατηγορούμενος των συλληφθέντων είναι ένας ακόμη αλλοδαπός, ο οποίος είναι ήδη φυλακισμένος.

Σε βάρος των κατηγορουμένων σχηματίστηκε ποινική δικογραφία, για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, ληστείες και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, πεδίο δράσης των δύο συμμοριών ήταν περιοχές της Βορειοανατολικής Αττικής, καθώς και γειτονικών νομών. Οι δράστες, για τις μετακινήσεις τους χρησιμοποιούσαν «επιχειρησιακά» αυτοκίνητα, τα οποία φρόντιζαν να αλλάζουν συχνά, για την αποφυγή εντοπισμού τους. Κινούμενοι βραδινές και μεταμεσονύχτιες ώρες, εντόπιζαν και στη συνέχεια εισέβαλαν σε οικίες με χρήση διαρρηκτικών εργαλείων. Στη συνέχεια φέρονται ότι αφαιρούσαν κοσμήματα, χρήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και διάφορα άλλα αντικείμενα αξίας.

Σημειώνεται, ότι κατά τη διάρκεια των διαρρήξεων χρησιμοποιούσαν γάντια και δεν δίσταζαν σε περίπτωση που γίνονταν αντιληπτοί, να ασκήσουν βία σε βάρος των ενοίκων, προκειμένου να κρατήσουν τα κλοπιμαία και να εξασφαλίσουν τη διαφυγή τους. Μετά από αστυνομικές έρευνες στις οικίες των κατηγορουμένων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, κοσμήματα, ρολόγια, φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα, ηλεκτρονικές συσκευές, το χρηματικό ποσό των 1.600 ευρώ, πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων, καθώς και τα αυτοκίνητα που χρησιμοποιούσαν.

Από την έως τώρα αστυνομική έρευνα, έχουν εξιχνιαστεί 33 περιπτώσεις κλοπών και 3 ληστειών από οικίες. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Ειδήσεις σήμερα:

Κορωνοϊός - Δικαστήρια: Αυστηρή εγκύκλιος Πλιώτα για περιορισμό λειτουργίας των Εισαγγελιών

Βέροια: Στη φυλακή οι δυο Ρομά που βίασαν και σκότωσαν τη 44χρονη

Πύργος: 13χρονος, γυναίκα και δυο άνδρες λήστεψαν αλλοδαπό!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης