Μετανάστες στον Έβρο: Στις Καστανιές το πυροσβεστικό άρμα «ΔΑΥΙΔ»

Μετανάστες στον Έβρο: Στις Καστανιές το πυροσβεστικό άρμα «ΔΑΥΙΔ»

Αποτρέπει τις προσπάθειες παράνομων μεταναστών να προσεγγίσουν τον φράκτη στον Έβρο για να προκαλέσουν φθορές που θα τους επιτρέψει να περάσουν σ’ ελληνικό έδαφος - Είναι ένα από τα τρία που διαθέτει ο Ε.Σ.

david-evros
Έπιασε «δουλειά» στις Καστανιές του Έβρου, το πυροσβεστικό άρμα «ΔΑΥΙΔ», αποτρέποντας προσπάθειες ομάδες παράνομων μεταναστών να προσεγγίσουν τον φράκτη για να προκαλέσουν φθορές που θα τους επιτρέψει να περάσουν σ’ ελληνικό έδαφος.


Με πυροσβεστικά και στρατιωτικά οχήματα συνεχίζει η προσπάθεια στρατού και αστυνομίας στις Καστανίες


Πρόκειται για διασκευασμένο, από το προσωπικό του 304 ΠΕΒ (Προκεχωρημένο Εργοστάσιος Βάσης) στο Βελεστίνο, άρμα Leopard-1A5 μάχης, με χωρητικότητα δεξαμενής 12,5 τόνων νερού και εμβέλεια ρίψης με το «κανόνι» του, τα 35 μέτρα.

Έχει τη δυνατότητα κατασβέσεως πυρκαγιών σε ιδιαίτερα δύσβατες περιοχές, αφού η δεξαμενή και το πυροσβεστικό «πυροβόλο» εκτοξεύσεως πυροσβεστικού υγρού εδράζονται πάνω σε σκάφος του γνωστού άρματος μάχης Leopard-1A5, με αποτέλεσμα να μπορεί να κινείται σε εδάφη με μεγάλη κλίση, όπου δεν δύναται να προσεγγίσει άλλο τροχοφόρο όχημα.

Ο Ε.Σ. διαθέτει τρία πυροσβεστικά άρματα «ΔΑΥΙΔ», τα οποία σταθμεύουν στα Πεδία Βολών Αρμάτων (ΠΒΑ) Λιτοχώρου, Ξάνθης και Λέσβου. Παλαιότερα η χρήση τους για κατάσβεση δασικών πυρκαγιών είχε απορριφθεί από επιτελείς του ΓΕΣ, που όμως σήμερα -και λόγω των συνθηκών που έχουν δημιουργηθεί στις Καστανιές- έδωσαν το «ΟΚ» προκειμένου να μεταφερθεί ο «ΔΑΥΪΔ» από την Ξάνθη στον Έβρο.

Κλείσιμο
Διαβάστε ακόμη:

Μεταναστευτικό - Το «χαβά» τους οι Τούρκοι στον Έβρο: Άγρια επεισόδια και χρήση χημικών - Bίντεο

Μεταναστευτικό: Δυο βάρκες με 34 άτομα έφτασαν στη βορειοανατολική Λέσβο

Μεταναστευτικό: Σε κλειστά κέντρα της ηπειρωτικής χώρας μεταφέρονται 1.560 μετανάστες από τα νησιά 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης