Πυρκαγιά σε αποθήκη χημικών έξω από τη Χαλκίδα

Πυρκαγιά σε αποθήκη χημικών έξω από τη Χαλκίδα

Στο σημείο επιχειρούν για τη κατάσβεση 36 πυροσβέστες με 17 οχήματα - Η φωτιά ξέσπασε μετά από έκρηξη σε δεξαμενή με διακόσιους τόνους χημικής πρώτης ύλης για τη βιομηχανία χρωμάτων - Απομακρύνθηκαν οι εργαζόμενοι

evia_fotia
Πυρκαγιά ξεκίνησε το πρωί του Σαββάτου στο χώρο αποθήκης χημικών, σε τεράστια μεταλλική δεξαμενή του εργοστασίου ΑΚΦΑ του ομίλου ΙΝΤΕΡΚΕΜ, στο Βαθύ Αυλίδος έβοιας, λίγα χιλιόμετρα έξω από τη Χαλκίδα.

Άμεση ήταν η κινητοποίηση της πυροσβεστικής για την επιχείρηση κατάσβεσης, με 40 πυροσβέστες και 19 οχήματα.



Όπως είπε στο protothema.gr ο αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας, Γιώργος Κελαϊδίτης, η φωτιά ξέσπασε μετά από έκρηξη σε δεξαμενή με διακόσιους τόνους χημικής πρώτης ύλης για τη βιομηχανία χρωμάτων. Η φωτιά δεν μπορεί να σβήσει, παρά μόνο όταν καεί όλη η ύλη. Οι προσπάθειες της Πυροβεστικής επικεντρώνονται στο να μην εξαπλωθεί η φωτιά στις διπλανές δεξαμενές και γι' αυτό έχει ρίξει αφρό και λαμβάνει όλα τα δυνατά προστατευτικά μέτρα.

Οι εργαζόμενοι έχουν απομακρυνθεί. Η έκρηξη που προκάλεσε τη φωτιά σημειώθηκε στο διάστημα 8- 30 το πρωί. Αυτή την ώρα, σύμφωνα με τον κ. Κελαϊδίτη εξετάζεται η τοξικότητα του υλικού και αν τυχόν υπάρχουν επικίνδυνα εκλυόμενα αέρια, και κριθεί ότι υπάρχει κίνδυνος για τους κατοίκους της περιοχής, τότε θα ληφθούν άμεσα μέτρα προστασίας.

Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης