Μεταναστευτικό: Σε κλειστά κέντρα της ηπειρωτικής χώρας μεταφέρονται 1.560 μετανάστες από τα νησιά

Μεταναστευτικό: Σε κλειστά κέντρα της ηπειρωτικής χώρας μεταφέρονται 1.560 μετανάστες από τα νησιά

Πρόκειται για μετανάστες, που εισήλθαν παράνομα στην ελληνική επικράτεια μετά την 1η Μαρτίου 2020

kleista_kentas
Στην μεταφορά 1.560 μεταναστών σε κλειστά κέντρα της ενδοχώρας από τα νησιά στο πλαίσιο αποσυμφόρησης τους προχωρά το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου.

Πρόκειται για μετανάστες, που εισήλθαν παράνομα στην ελληνική επικράτεια μετά την 1η Μαρτίου 2020 και δεν έχουν δικαίωμα υποβολής αίτησης ασύλου, βάσει της σχετικής Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, και θα φιλοξενηθούν στις κλειστές δομές, που βρίσκονται στη θέση «Κλειδί» Σερρών και στη Μαλακάσα.

Ειδικότερα, το Ε/Γ-Ο/Γ “Aqua Blue” απέπλευσε χθες βράδυ από το λιμάνι του Λαυρίου και σήμερα θα παραλάβει 130 μετανάστες από τη Σάμο, 284 από την Χίο και 174 από τη Λέσβο ενώ θα αφιχθή αύριο το πρωί στο λιμάνι της Καβάλας. Σήμερα αποπλέει από το Καστελόριζο με 105 μετανάστες το καταμαράν Ε/Γ “SuperJet” και θα παραλάβει 40 άτομα από τη Ρόδο, 29 από τη Σύμη και 200 από την Κω ενώ είναι προγραμματισμένο να καταπλεύσει στη Ραφήνα αύριο τα ξημερώματα.

Το ίδιο πλοίο θα αναχωρήσει αύριο το μεσημέρι για τη Λέρο, όπου θα επιβιβαστούν 252 μετανάστες και στη συνέχεια θα παραλάβει από την Κάλυμνο 57 άτομα και 72 από την Κω επιστρέφοντας στη Ραφήνα. Ολοι οι μετανάστες που θα αφιχθούν στο λιμάνι της Ραφήνας θα μεταφερθούν στην κλειστή δομή φιλοξενίας στη Μαλακάσα.

Τις επόμενες μέρες είναι προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί και το δρομολόγιο Κέα-Καβάλα με τους 210 μετανάστες, που βρίσκονται στο νησί όταν φορτηγό πλοίο, που τους μετέφερε έχοντας ξεκινήσει από το Τσανάκαλε της Τουρκίας, προσάραξε στο λιμενοβραχίονα της Κέας.

Το συνολικό κόστος της θαλάσσιας μετακίνησης των 1.560 μεταναστών από τα νησιά στα λιμάνια της Ραφήνας και της Καβάλας ανέρχεται στο ποσό των 396.800 ευρώ ενώ η δαπάνη για τη μεταφορά τους με λεωφορεία στις δύο κλειστές δομές είναι της τάξης των 23.419.

Διαβάστε επίσης

Μετανάστες στον Έβρο: 5.000 προβοκάτορες στα σύνορα, λέει ο Χρυσοχοΐδης

Μετανάστες στον Έβρο: Παρατεταγμένοι για έφοδο δίπλα στον φράχτη στις Καστανιές
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης