Στην Ίμβρο ο νέος Μητροπολίτης

Στην Ίμβρο ο νέος Μητροπολίτης

Στη σύντομη ομιλία του ο Μητροπολίτης μετέφερε τις ευχές του Οικουμενικού Πατριάρχη

imvrou-kyrillos-1
Η Ίμβρος καλωσόρισε το νέο Ποιμενάρχη της τον Μητροπολίτη Ίμβρου και Τενέδου Κύριλλο, ο οποίος έφθασε  το απόγευμα της Τρίτης, στο νησί.

Στο λιμάνι της Ίμβρου το νέο Μητροπολίτη, ανέμεναν ο άμεσος προκάτοχός του, νυν Μητροπολίτης Μοσχονησίων κ.Κύριλλος, οι κληρικοί του νησιού , ο Πρόεδρος του Εκπαιδευτικού και Μορφωτικού Συλλόγου Ίμβρου Ιωακείμ Καμπουρόπουλος και αντιπροσωπεία της Ρωμαίηκης κοινότητας της Ίμβρου.

Αμέσως μετά, ο νέος Ποιμενάρχης μας, μετέβη στην πρωτεύουσα του νησιού , όπου και η έδρα της Ι.Μητροπόλεως, και προσκύνησε στον Ι.Μητροπολιτικό Ναό της Παναγίας.

Στη σύντομη ομιλία του ο Μητροπολίτης μετέφερε τις ευχές του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου του Ιμβρίου, επικαλέστηκε με υιϊκή στοργή και συγκίνηση την εμπειρία και την σοφία του πολιού αμέσου προκατόχου του, και ζήτησε την βοήθεια και την στήριξη του πιστού λαού, ώστε να συνεχιστεί το πολυδιάστατο έργο της Ι.Μητροπόλεως.

Λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, και της αυτονόητης εναρμόνισης όλων με τις συστάσεις των αρμοδίων υγειονομικών Αρχών, η υποδοχή του νέου Μητροπολίτου Ίμβρου και Τενέδου έγινε από περιορισμένο αριθμό πιστών, ενώ, όπως ήδη έχει γίνει γνωστό, η ενθρόνισή του μετατίθεται στο μέλλον, και αφού ξεπεραστεί η δοκιμασία με την οποία βρίσκεται αντιμέτωπη ολόκληρη η ανθρωπότητα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης