Υπουργείο Παιδείας - Πανελλαδικές: Oι αλλαγές για τις εξετάσεις των Ελλήνων του εξωτερικού

Υπουργείο Παιδείας - Πανελλαδικές: Oι αλλαγές για τις εξετάσεις των Ελλήνων του εξωτερικού

Άμεσα αναμένεται η δημοσίευση της τροποποιητικής απόφασης στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης για τους Έλληνες του εξωτερικού που θέλουν να εισαχθούν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

panellinies_apadiseis_art2
Το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε ότι τροποποιήθηκε η υπουργική Απόφαση, που αφορά στην πρόσβαση στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση αποφοίτων που υπάγονται στην ειδική κατηγορία Ελλήνων του εξωτερικού.

Άμεσα αναμένεται η δημοσίευση της τροποποιητικής απόφασης στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Καθιερώθηκαν τέσσερις ομάδες προσανατολισμού και αντίστοιχα τέσσερα επιστημονικά πεδία.

Οι υποψήφιοι Έλληνες του εξωτερικού κατηγοριών 1, 2 και 3 που αποφοιτούν από το σχολικό έτος 2019-2020, θα συμμετέχουν στις εξετάσεις με βάση το νέο σύστημα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση του ΓΕΛ, εξεταζόμενοι στην ύλη και τα μαθήματα της Γ΄ τάξης του ίδιου σχολικού έτους, έχοντας πρόσβαση μόνο σε ένα πεδίο.

Οι υποψήφιοι των κατηγοριών 1 και 2 έχουν πρόσβαση στο πεδίο που αντιστοιχεί στην ομάδα προσανατολισμού που έχουν επιλέξει.

Οι υποψήφιοι της κατηγορίας 3 (απόφοιτοι ξένων σχολείων της αλλοδαπής με πρόγραμμα σπουδών χωρών εντός και εκτός Ε.Ε. καθώς και της Κυπριακής Δημοκρατίας) έχουν πρόσβαση σε ένα πεδίο της επιλογής τους και σε περίπτωση που επιθυμούν να είναι υποψήφιοι για τις Σχολές και τα Τμήματα των Ανώτατων Στρατιωτικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, σχολές Υπαξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων, σχολές της Αστυνομικής Ακαδημίας, έχουν πρόσβαση στο πεδίο που αντιστοιχεί στην ομάδα προσανατολισμού που πρέπει να επιλέξουν.

Κλείσιμο
Οι υποψήφιοι απόφοιτοι προγενεστέρων ετών θα μπορούν εναλλακτικά να επιλέξουν να εξεταστούν είτε με τους όρους και προϋποθέσεις που ισχύουν για το σχολικό έτος 2019-20 δηλώνοντας ένα επιστημονικό πεδίο είτε με τους όρους και προϋποθέσεις που ίσχυσαν το σχολικό έτος 2018-2019 δηλώνοντας δύο επιστημονικά πεδία.

Καθιερώθηκε η εξέταση του μαθήματος της Κοινωνιολογίας για τους υποψηφίους του νέου συστήματος αντί των Λατινικών στην Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών.

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός - Πανελλαδικές: Πιθανό να μετακινηθούν ακόμη και για Σεπτέμβριο

Κορωνοϊός - Κεραμέως: Δεν χάνεται το εαρινό εξάμηνο στα πανεπιστήμια

Κεραμέως στον ΘΕΜΑ 104,6: Δεν έκλεισαν τα σχολεία για να μαζεύονται αλλού τα παιδιά
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης