Μεταναστευτικό – Λέσβος: Παρά τον κορωνοϊό έκαναν πορεία στη Μυτιλήνη

Μεταναστευτικό – Λέσβος: Παρά τον κορωνοϊό έκαναν πορεία στη Μυτιλήνη

Συγκέντρωση και πορεία στη Μυτιλήνη κατά των ακροδεξιών προκλήσεων – Έκκληση της περιφέρειας να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις στο πλαίσιο των μέτρων για την προστασία από τον κορωνοϊό 

lesvos_poreia
Συγκέντρωση και πορεία πραγματοποίησε στη Μυτιλήνη η Αντιφασιστική Πρωτοβουλία Λέσβου ενάντια στα Κέντρα Κράτησης, παρά τα μέτρα και τις συστάσεις για την αποφυγή των άσκοπων μετακινήσεων λόγω του κορωνοϊού.

Όπως αναφέρει ο ιστότοπος stonisi.gr που δημοσιεύει και φωτογραφίες και βίντεο, οι διοργανωτές προχώρησαν στη συγκέντρωση στην πλατεία Σαπφούς.

Στο ανοιχτό κάλεσμα που είχαν απευθύνει, σημείωναν ότι η «εικόνα ντόπιων κατοίκων που απωθούσαν βάρκα με παιδιά ακολούθησαν μπλόκα μίσους και τάγματα εφόδου, που με την ανοχή και στήριξη αστυνομικών, λιμενικών, στρατιωτικών και αυτοδιοικητικών αρχών γενίκευσαν την επίθεση εναντίον προσφύγων και μεταναστριών, αλληλέγγυων και εργαζόμενων σε μη κυβερνητικές οργανώσεις, ενώ ανοίγουν ξεκάθαρα την πόρτα στη νεοναζιστική απειλή. Στη Λέσβο όμως δεν έχουν θέση όλα αυτά. Στη Λέσβο έχουν θέση οι κοινοί αγώνες μεταναστ(ρι)ών/ προσφύγ(ισσ)ων και ντόπιων για ζωή με αξιοπρέπεια.Στη Λέσβο, στην Ελλάδα και την Ευρώπη έχουν θέση οι αγώνες ενάντια στους πολέμους που προκαλούν τα καραβάνια προσφυγιάς. Στη Λέσβο, στην Ελλάδα και στην Ευρώπη αντιστεκόμαστε στην εγκατάσταση κέντρων κράτησης για όσους και όσες αναζητούν μία καλύτερη ζωή».

Στη συγκέντρωση μεταξύ άλλων συμμετείχαν γιατροί, νοσηλευτές, εργαζόμενοι σε ΜΚΟ, κόμματα της Αριστεράς όπως η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και πλήθος κατοίκων του νησιού.

Πορεία στη Μυτιλήνη ενάντια στο Φασισμό


Έκκληση από την περιφέρεια να μην γίνονται άσκοπες μετακινήσεις

Κλείσιμο
Την ίδια ώρα, ο αντιπεριφερειάρχης δημόσιας υγείας και κοινωνικής μέριμνας βορείου Αιγαίου Παντελής Βουρλής απηύθυνε έκκληση του στους πολίτες του βορείου Αιγαίου ζητώντας «να μην κάνουν άσκοπες μετακινήσεις και να λαμβάνονται όλα τα μέτρα υγιεινής που έχουν ανακοινωθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες, προκειμένου να προστατεύσουμε τις οικογένειές μας και τους γύρω μας».

Επίσης, με «θερμή παράκληση προς τους διοικητές των Κέντρων Υποδοχής και Ταυτοποίησης και τις αρμόδιες αρχές ζητά «να πράξουν ομοίως με τους μετανάστες-πρόσφυγες που δυστυχώς κυκλοφορούν ανεξέλεγκτα στα αστικά κέντρα».


lesvos_poreia1
lesvos_poreia2






Διαβάστε επίσης:


Έβρος: Μη επανδρωμένα αεροσκάφη UAV πετά ο γαμπρός του Ερντογάν - Φωτογραφίες


Μεταναστευτικό: Τα μεγάλα «κόλπα» στη... μάχη του Έβρου


Έβρος - Μεταναστευτικό: Αποτράπηκε η παράνομη είσοδος σε 695 περιπτώσεις το τελευταίο 24ωρο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης