Μετανάστες στον Έβρο: Σειρήνες και μολότοφ εχθές το βράδυ στα σύνορα - Δείτε βίντεο

Μετανάστες στον Έβρο: Σειρήνες και μολότοφ εχθές το βράδυ στα σύνορα - Δείτε βίντεο

Μετανάστες στον Έβρο: Οι εικόνες που καταγράφει το βίντεο θυμίζουν πεδίο μάχης - Προσοχή, το κλιπ περιέχει βωμολοχίες

evros-epeisodia
Εικόνες που θυμίζουν πεδίο μάχης καταγράφει βίντεο που τραβήχτηκε εχθές το βράδυ στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο. Στο κλιπ εμφανίζεται μια «βροχή» από χημικά και μολότοφ, τα οποία σφυροκοπούν την ελληνική πλευρά από την άλλη πλευρά των συνόρων, ενώ παράλληλα ακούγονται σειρήνες. Πυκνοί καπνοί καλύπτουν την περιοχή κατά μήκος του φράχτη, όπως μπορεί κανείς να δει στο κλιπ (προσοχή, ακούγεται σκληρή γλώσσα και κάποιες βωμολοχίες.

Υπενθυμίζεται ότι αισθητή όξυνση της επιθετικότητας σημειώνεται τα τελευταία 24ωρα στον Έβρο και ειδικότερα από χθες το απόγευμα. Το πλήθος που συνωστίζεται στην άλλη πλευρά των συνόρων πραγματοποιεί σποραδικά κατά τη διάρκεια της ημέρας και της νύχτας επιθέσεις, οι οποίες συνοδεύονται από πολεμικές ιαχές, χημικά, λοστούς, φωτιές, πέτρες και φλεγόμενα ξύλα.

Επεισόδια στον Έβρο


Ως εκ τούτου, βόμβες μολότοφ, αλλά και φωτιές δεν σταματάνε να καίνε κατά μήκος του φράχτη, ενώ τελειωμό δεν έχουν και οι δολιοφθορές σε αυτόν. Τα τοπικά Μέσα κάνουν λόγο και για το άνοιγμα ενός διαδρόμου από τον πρόχειρο καταυλισμό που έχει στηθεί μέχρι τον φράχτη.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημήτρη Πέτροβιτς, ο οποίος και μίλησε στο Θέμα 104,6 η νέα εστία έντασης εντοπίζεται στην περιοχή των Πετράδων, κοντά στο Πύθιο Έβρου. Στο σημείο αυτό δεν υπάρχει φράχτης, αλλά μόνο στενά περάσματα, από τα οποία οι μετανάστες επιχειρούν να μπουν στην ελληνική πλευρά. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι μετανάστες είχαν μεταφερθεί εκεί, από το Παζάρ Κουλέ με ναυλωμένα τουρκικά λεωφορεία. Την ένταση αυτή όχι μόνο συντηρούν, αλλά και πυροδοτούν οι Τούρκοι κομάντος, οι οποίοι έχουν αναλάβει να δίνουν το γενικό πρόσταγμα, αλλά και να προμηθεύουν με τα απαραίτητα πολεμοφόδια τους μετανάστες που βρίσκονται από τα τέλη Φεβρουαρίου στα σύνορα στον Έβρο. Υποτίθεται ότι η παρουσία τους θα περιοριζόταν σε περιπολίες, παρ’ ότι μέχρι στιγμής έχουν καταφερθεί προκλητικά εναντίον Ελλήνων στρατιωτών.

Κλείσιμο
Διαβάστε ακόμη

Έβρος - Μεταναστευτικό: «Μπλόκο» σε 741 παράνομες εισόδους στη χώρα το τελευταίο 24ωρο

Μεταναστευτικό: Εκτός ορίων η Τουρκία - Ακραία ρητορική από τον Ερντογάν

Μεταναστευτικό - Γερμανία σε Τουρκία: Απαράδεκτο να χρησιμοποιούνται άνθρωποι που βρίσκονται σε απελπισία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης