Έβρος-Μετανάστες: Ποιες είναι οι «μάνες του λόχου» που βρίσκονται δίπλα σε στρατιώτες και αστυνομικούς

Έβρος-Μετανάστες: Ποιες είναι οι «μάνες του λόχου» που βρίσκονται δίπλα σε στρατιώτες και αστυνομικούς

Μια πρωτοβουλία που έγινε viral -Οι γυναίκες που ανέλαβαν να … «γλυκάνουν» τις υπεράνθρωπες προσπάθειες στρατιωτικών και αστυνομικών δυνάμεων 

gynaikes
Τις χαρακτήρισαν «μάνες του λόχου» και όχι άδικα. Η πρωτοβουλία τους έγινε viral και συγκίνησε, εντός και εκτός Ελλάδας.

Ο λόγος για τις γυναίκες της Εθελοντικής Ομάδας Νέας Βύσσας, που με το ξεκίνημα της κρίσης στις Καστανιές, ανέλαβαν να … «γλυκάνουν» τις υπεράνθρωπες προσπάθειες στρατιωτικών και αστυνομικών δυνάμεων στην περιοχή, γι’ αποτροπή της παράνομης εισόδου προσφύγων και μεταναστών, που για μία ακόμη φορά «εργαλειοποιούνται» από την Άγκυρα, στο πλαίσιο της νέο-οθωμανικής πολιτικής της.

Η αρχική ιδέα, δημοσιοποιήθηκε στη σελίδα της ομάδας στο facebook και μέσα σε λίγες ώρες μετουσιώθηκε σε πράξη. Αποτέλεσμα, ένα φορτηγάκι γεμάτο γλυκίσματα, πίτες και άλλα φαγώσιμα -που έφτιαξαν με τα χέρια τους γυναίκες της περιοχής- τα οποία στη συνέχεια μοιράστηκαν στο προσωπικό του στρατού και της αστυνομίας. Η πρωτοβουλία δεν είχε στόχο να υποκαταστήσει τη σίτιση του προσωπικού, αλλά να λειτουργήσει εμψυχωτικά προς τους ανθρώπους αυτούς τις δύσκολες εκείνες ώρες.

Η κίνηση της Εθελοντικής Ομάδας Νέας Βύσσας έγινε μέσα σε λίγες ώρες γνωστή στα social media, μ΄ αποτέλεσμα να υπάρξει κύμα συμπαράστασης και ενδιαφέρον υποστήριξης από την υπόλοιπη Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό.

Στο βίντεο του prototothema.gr η πρόεδρος του συλλόγου κυρία Ελένη Μπαχαρίδου, επισημαίνει πως στόχος της πρωτοβουλίας ήταν να ενισχύσει την ψυχολογία εκείνων που κατέβαλλαν τιτάνιες προσπάθειες, ώστε να μην «σπάσει» το σύνορο. Από την πλευρά του, το μέλος κυρία Σοφία Σκαρλατίδου τονίζει με νόημα πως : «μπορεί η περιοχή του βόρειου Έβρου είναι μια μικρή πινέζα στον χάρτη της Ελλάδας, αλλά αν χαθεί η πινέζα, θα πέσει και ο χάρτης».

H Εθελοντική Ομάδα Νέας Βύσσας, αποτελεί ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο, που στόχο έχει την ανάληψη δράσεων που θα βοηθήσουν στον εξωραϊσμό του χωριού, αλλά και πρωτοβουλιών που θα επιτρέψουν να παραμείνουν νέοι άνθρωποι στην περιοχή. Στο πλαίσιο αυτό, μέλη της λειτουργούν καθημερινά εθελοντικά τη Δημοτική Βιβλιοθήκη και έχουν πραγματοποιήσει μικρά έργα εξωραϊσμού στο χωριό.

Κλείσιμο
Δείτε το βίντεο που συγκινεί:


Γυναίκες Νέα Βύσσα - Τρόφιμα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης