Έβρος - Μεταναστευτικό: Οι Τούρκοι στήνουν καταυλισμούς για 10.000 μετανάστες στην Αδριανούπολη

Έβρος - Μεταναστευτικό: Οι Τούρκοι στήνουν καταυλισμούς για 10.000 μετανάστες στην Αδριανούπολη

Πληροφορίες του protothema.gr για καταυλισμό στην Αδριανούπολη  - Την πληροφορία επιβεβαίωσε στον ΘΕΜΑ 104,6 ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου - Γύρω από τα χωριά του Έβρου στην τουρκική πλευρά στήνονται σκηνές με χημικές τουαλέτες κ.λπ.

metanastes-apenanti-artyhou
Νέες ανησυχητικές διαστάσεις λαμβάνει η τακτική της Τουρκίας στον Έβρο καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, οι τουρκικές Αρχές στήνουν καταυλισμούς στην περιοχή του Έβρου.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι στην Ανδριανούπολη στήνεται καταυλισμός για να φιλοξενήσει 10.000 ανθρώπους.

Επίσης γύρω από τα χωριά του Έβρου στην τουρκική πλευρά στήνονται σκηνές με χημικές τουαλέτες κ.λπ.

Με δεδομένο ότι ο καιρός θα καλυτερεύει, αυτό σημαίνει ότι θα έχουμε διαρκώς μία απειλή δίπλα από τα σύνορα μας, την οποία η Τουρκία θα μπορεί να ενεργοποιεί όποτε το αποφασίσει εκβιάζοντας την Ελλάδα.

Δείτε βίντεο - ντοκουμέντο από τον Έβρο πατώντας ΕΔΩ, από τη στιγμή που οι Τούρκοι πετούν δακρυγόνα στην ελληνική πλευρά

Τις πληροφορίες επιβεβαίωσε στον ΘΕΜΑ 104,6 και ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς.

Κλείσιμο
«Προφανώς θέλουν να εκμεταλλευτούν τους ανθρώπους αυτούς ως μοχλό πίεσης» εκτίμησε ο κ. Πέτροβιτς.

Ερωτηθείς για την κατάσταση με τη στάθμη των νερών στον Έβρο, ο κ. Πέτροβιτς σημείωσε ότι «το νερό ήταν μόνιμο εμπόδιο των μεταναστών στο παρελθόν αλλά με την πτώση της στάθμης των υδάτων ο Έβρος είναι προσβάσιμος». Εξήγησε, τέλος, ότι «δεν υπάρχουν και στα φράγματα των Βουλγάρων ποσότητες νερού» για να γεμίσει ξανά νερό ο Έβρος και έτσι να δημιουργηθεί ένα φυσικό εμπόδιο για τους παράνομους μετανάστες.



Την στήριξη της Ευρώπης στην Ελλάδα  έχουν δηλώσει ξεκάθαρα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου David Sassoli, η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyen και ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Charles Michel  στις κοινές τους δηλώσεις με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά και τον πρωθυπουργό της Κροατίας που επισκέφθηκσαν τον Έβρο για να επιθεωρήσουν την κατάσταση που επικρατεί στα ελληνοτουρκικά σύνορα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης