Βίντεο-ντοκουμέντο από τον Έβρο: Πολίτες «συλλαμβάνουν» μετανάστες μέσα σε χωράφια

Βίντεο-ντοκουμέντο από τον Έβρο: Πολίτες «συλλαμβάνουν» μετανάστες μέσα σε χωράφια

Εθνοφύλακες μαζί με ομάδες κατοίκων του Έβρου ξετρυπώνουν μετανάστες που μπήκαν παράνομα στη χώρα και τους παραδίδουν στις αστυνομικές και στρατιωτικές Αρχές - Οι αχαρτογράφητες περιοχές και τα τυφλά σημεία εισόδου 

METANASTES-HANDS-UP-ARTHROU
Στο βίντεο ντοκουμέντο που εξασφάλισε το protothema.gr θα δείτε εθνοφύλακες και ομάδες κατοίκων του Έβρου να συνδράμουν τις δυνάμεις του στρατού και της αστυνομίας στις πιο δύσβατες περιοχές στο Δέλτα του Έβρου και σε αχαρτογράφητα σημεία, τα οποία ελάχιστοι είναι σε θέση να γνωρίζουν.

Κτηνοτρόφοι, αγρότες και εθνοφύλακες βγαίνουν σε περιπολίες αργά το βράδυ έως τα ξημερώματα της επόμενης μέρας προκειμένου να εντοπίσουν όσους μετανάστες προσπαθούν να εισέλθουν παράνομα στη χώρα και να τους οδηγήσουν στα χέρια του ελληνικού στρατού και της αστυνομίας.

Αγρότες με τρακτέρ και αναμμένους προβολείς στοχεύουν όπου παρατηρείται κίνηση και μετά επεμβαίνουν ένοπλες ομάδες πολιτών που σαρώνουν την περιοχή με τα τετράτροχα οχήματα τους.

Bίντεο ντοκουμέντο: Πολίτες με προτεταμένα τα όπλα “συλλαμβάνουν” μετανάστες- “Hands up!- Hands up!

Οι εικόνες τραβήχτηκαν με την κάμερα κινητού τηλεφώνου, ξημερώματα 3ης Μαρτίου, ώρα 04.20. Όπως φαίνεται στο βιντεοσκοπημένο υλικό, μια μικρή ομάδα ανδρών που επιβαίνουν σε αγροτικό όχημα αντιλαμβάνονται ύποπτες κινήσεις μέσα στα χωράφια, συγκεκριμένα σε περιοχή που βρίσκεται το νοτιότερο φυλάκιο στο Δέλτα του Έβρου, «Εγνατία». Για τους μη γνωρίζοντες, το φυλάκιο Εγνατία βρίσκεται σε μία από τις εισόδους στην περιοχή του Δέλτα του Έβρου, το οποίο αποτελεί το ελληνοτουρκικό φυσικό σύνορο.

Δείτε δύο βίντεο ντοκουμέντα από τον Έβρο,  τη στιγμή που οι Τούρκοι πετούν δακρυγόνα στην ελληνική πλευρά

Εθνοφύλακες μαζί με ομάδες κατοίκων του Έβρου ξετρυπώνουν μετανάστες που μπήκαν παράνομα στη χώρα
Κλείσιμο


Σημειώνεται ότι το 2017, σύμφωνα με δημοσιεύματα στον Τύπο, λόγω της έλλειψης δυνάμεων στις στρατιωτικές μονάδες της περιοχής, δεν υπήρχε στρατιωτική παρουσία τις περισσότερες ημέρες στο φυλάκιο και η διέλευση από το σημείο γινόταν χωρίς την επίδειξη άδειας εισόδου σε παραμεθόρια επιτηρούμενη ζώνη.

Μαζί λοιπόν με αυτή την ομάδα των κατοίκων του Έβρου είναι και ένας εθνοφύλακας που φέρει οπλισμό, συγκεκριμένα τυφέκιο G3A3, ενώ οι υπόλοιποι, όπως θα δείτε, έχουν στα χέρια τους κυνηγητικές καραμπίνες. Μόλις εντοπίζουν τους μετανάστες, τους φωνάζουν να «σηκώσουν τα χέρια ψηλά» ακινητοποιώντας τους στο έδαφος. «Είναι πολλοί, το νου σας» προειδοποιεί ο εθνοφύλακας, ενώ ένας πολίτης που συμμετέχει στην επιχείρηση εντοπισμού μεταναστών ενημερώνει τους υπόλοιπους ότι καλεί άμεσα την Αστυνομία.

«Hands up- Hands up» φωνάζει ένας άλλος εθνοφύλακας προς τη μεριά των μεταναστών και εκείνοι υπακούν αμέσως πέφτοντας στο έδαφος. Λίγα λεπτά μετά κάνει την εμφάνισή του ένα όχημα του στρατού προκειμένου να μαζέψει τους παράνομα εισελθόντες στη χώρα μας για να τους μεταφέρει στα κέντρα κράτησης. Μάλιστα, το ίδιο βράδυ, σε απόσταση 1,5 χλμ από το φυλάκιο «Εγνατία» κατά τη διάρκεια επιχείρησης εντοπισμού άλλης ομάδας μεταναστών από εθνοφύλακες και πολίτες, μια πρόσφυγας έφερε στο κόσμο το παιδί που κυοφορούσε με τη συνδρομή κατοίκων και εθνοφυλάκων που έσπευσαν να την βοηθήσουν ωσότου έρθει το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για να τους παραλάβει.

Δείτε βίντεο ντοκουμέντο: Πολίτες «συλλαμβάνουν» μετανάστες μέσα σε χωράφια
Βίντεο-ντοκουμέντο: Πολίτες «συλλαμβάνουν» μετανάστες μέσα σε χωράφια


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης