ΑΣΟΕΕ: Επεισόδια στην πορεία φοιτητών προς τη ΓΑΔΑ - Έξι τουλάχιστον οι προσαγωγές

ΑΣΟΕΕ: Επεισόδια στην πορεία φοιτητών προς τη ΓΑΔΑ - Έξι τουλάχιστον οι προσαγωγές

Άνοιξαν οι δρόμοι, ολοκληρώθηκε η πορεία - Συμμετείχαν πάνω από 500 άτομα - Φώναζαν συνθήματα κατά των αστυνομικών

DSC_7542
Επεισόδια καταγράφηκαν το βράδυ της Τετάρτης έξω από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής όταν ομάδα περίπου πενήντα κουκουλοφόρων με πέτρες και διαφορά αντικείμενα επιτέθηκε στις αστυνομικές δυνάμεις.

Οι άνδρες της αστυνομίας απάντησαν με χρήση χημικών και βομβίδων κρότου λάμψης σπάζοντας με αυτόν τον τρόπο τον κλοιό των κουκουλοφόρων. Μαζί με τη συμβολή της ομάδας «Δράση» έτρεξαν προς την πλευρά τους όπου και τελικά έκαναν τουλάχιστον έξι προσαγωγές ατόμων.

Μάλιστα όλα αυτά έγιναν μπροστά στα μάτια δεκάδων οδηγών. Αυτή την ώρα ωστόσο έχει αποκατασταθεί πλήρως η κυκλοφορία στη λεωφόρο Αλεξάνδρας. 

Νωρίτερα επικράτησε αναβρασμός στην περιοχή γύρω από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο, την ΑΣΟΕΕ, με πάνω από 500 ατομα να συμμετέχουν  σε πορεία  με  κατεύθυνση τη ΓΑΔΑ.

Στην πορεία διαμαρτυρίας συμμετείχαν φοιτητικές παραταξεις και συλλογικότητες, ενώ τα συνθήματα που πρωτοστατούν στα πανό τάσσονταν κατά των αστυνομικών δυνάμεων και υπέρ του ασύλου. 


Τα όσα συνέβησαν τα τελευταία δύο 24ωρα έξω από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο, με τον νεοπροσλειφθέντα ειδικό φρουρό της ομάδας ΔΙ.ΑΣ Πειραιά, που σήκωσε το υπηρεσιακό του όπλο απέναντι στο αγριεμένο πλήθος των φοιτητών, οι οποίοι αντελήφθησαν την ιδιότητά του και επιτέθηκαν να τον λιντσάρουν, προβληματίζει έντονα την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ.

Κλείσιμο
IMG 8301


IMG 8302


DSC_7548
DSC_7567
DSC_7542


asoe


asoee2


Ανησυχία για το ενδεχόμενο να ανοίξει ένας νέος κύκλος «θερμών» επεισοδίων με φόντο την ΑΣΟΕΕ από τα χθεσινά γεγονότα και το σκηνικό με τον ειδικό φρουρό εκφράζουν οι αναλυτές της ΕΛ.ΑΣ.

Μπορεί τα 70 άτομα που συγκεντρώθηκαν την Τρίτη έξω από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο να είναι μικρός αριθμός, όμως, ίσως να αποτελέσουν την αρχή ενός καθημερινού ανταρτοπόλεμου με τις δυνάμεις των ΜΑΤ στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων δημιουργώντας εστίες έντασης.

Οι πληροφορίες λένε πως, αν χρειαστεί, οι αστυνομικές δυνάμεις θα μπουν στην ΑΣΟΕΕ ή σε οποιοδήποτε άλλο πανεπιστημιακό ίδρυμα, καθιστώντας σαφές πως η ΕΛ.ΑΣ. δεν θα ανεχτεί άλλες εστίες ανομίας. Την ίδια ώρα αυξάνονται οι περιπολίες, δόθηκαν εντολές στους αστυνομικούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, ενώ θα αξιολογείται καθημερινά η κατασταση.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης