Μεταναστευτικό: Επεισόδια με χημικά σε Λέσβο και Χίο - Συγκρούσεις μεταξύ κατοίκων και αστυνομικών

Μεταναστευτικό: Επεισόδια με χημικά σε Λέσβο και Χίο - Συγκρούσεις μεταξύ κατοίκων και αστυνομικών

Δύο γυναίκες, μια 16χρονη και μια 30χρονη, τραυματίστηκαν στη Χίο, όπως και τέσσερις άνδρες - Μάχες σώμα με σώμα εκτυλίχθηκαν σε δύσβατα σημεία πάνω στο Αίπος, με τις ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ να προχωρούν σε εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων - Στη Λέσβο, εκτυλίχθηκαν οδομαχίες στην Καράβα 

aipos_mat5-709x430
Μαίνονται οι αντιδράσεις στη Χίο και τη Λέσβο για τη δημιουργία κλειστών κέντρων φιλοξενίας, ενώ η κυβέρνηση προχωρά κανονικά με το σχέδιό της προκειμένου να αντιμετωπιστεί το κρίσιμο ζήτημα του μεταναστευτικού.

Μία γυναίκα ηλικίας περίπου 30 ετών, ένα κορίτσι 16 ετών, αλλά και τέσσερις άνδρες ηλικίας 30, 45, 50 και 52 ετών βρίσκονται στους τραυματίες, από τα επεισόδια που ξέσπασαν στη Χίο. 

Οι δύο από τους άνδρες φέρουν τραύματα στο πόδι και οι άλλοι δυο στο κεφάλι, χωρίς να είναι σοβαρή η κατάστασή τους.

Μετά τα επεισόδια μικρής έκτασης που σημειώθηκαν το πρωί στην περιοχή Πιτυούς στη Χίο, οι κάτοικοι στην προσπάθειά τους να κινηθούν προς την επίμαχη περιοχή του «17» βρέθηκαν, το απόγευμα, αντιμέτωποι με τους άνδρες των ΜΑΤ, οι οποίοι έκαναν εκτεταμένη χρήση χημικών για να τους απωθήσουν.

aipos_mat2-1
aipos_mat3
aipos_mat4


Κλείσιμο
Οι κάτοικοι της Χίου μετέβησαν στον Άγιο Γιώργη στο Φλώρι περί τις 4 το απόγευμα της Τρίτης, στην περιοχή του Αίπους.

Μάχες σώμα με σώμα εκτυλίχθηκαν σε δύσβατα σημεία πάνω στο Αίπος στην ευρύτερη περιοχή του Φλώρι και του «17», με τις ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ να προχωρούν σε εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων.

Σφοδρή επίθεση των ΜΑΤ στο Φλώρι του Αίπους, στη Χίο

Έκρυθμο σκηνικό  και στη Λέσβο

Συνεχίστηκαν οι συγκρούσεις ανάμεσα σε πολίτες και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που έφτασαν τα χαράματα στο νησί προκειμένου να διευκολύνουν την πραγματοποίηση εργασιών στην επιταγμένη έκταση.

Τα κύρια σημεία των συγκρούσεων ήταν στο Διαβολόρεμα και στην Καράβα, δηλαδή στα δύο άκρα του δρόμου που οδηγεί στην επιταγμένη έκταση.

Τελικά τα μηχανήματα του Στρατού κατάφεραν να εγκατασταθούν στην περιοχή καθώς έφτασαν εκεί χρησιμοποιώντας παράδρομο μέσα από το δάσος στην περιοχή Πετροβούνι.

Στην Καράβα η Αστυνομία αντιμετωπίζει δύο μέτωπα, ένα των κατοίκων της περιοχής του Μανταμάδου στα βόρεια και ένα των προερχόμενων από τη Μυτιλήνη και τα άλλα χωριά της ευρύτερης περιοχής στα νότια.

Πριν από λίγο έγινε γνωστό ότι διαδηλωτές «έσπασαν» ένα αυτοκίνητο της Αστυνομίας αλλά και ένα αυτοκίνητο της Περιφέρειας βορείου Αιγαίου.

Νωρίτερα, η αστυνομία λόγω του μεγάλου πλήθους κόσμου που έχει μαζευτεί στη θέση Καράβα κάνει χρήση και του ειδικού οχήματος ΑΙΑΝΤΑΣ, απένταντι στους διαδηλωτές.

Συμφωνα με πληροφορίες δεν υπάρχουν τραυματίες.
ab2670c04cbe0befb9cee03e58247214
41af81c201d4037d513f83b0a52965f3
3b03342ce8a55beba06b38c5d60c0448

Μεταναστευτικό: Μπήκαν οι μπουλντόζες στη Χίο για την κλειστή δομή

Κανονικά προχωράει η κυβέρνηση με το σχέδιό της για την κατασκευή κλειστών δομών στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου προκειμένου να αντιμετωπιστεί το κρίσιμο ζήτημα του μεταναστευτικού.

Μετά τα επεισόδια μικρής έκτασης που σημειώθηκαν το πρωί στην περιοχή Πιτυούς στη Χίο, τα μηχανήματα του στρατού που μεταφέρθηκαν τα ξημερώματα έπιασαν δουλειά υπό τις οδηγίες του μηχανικού της εταιρείας που έχει αναλάβει το έργο.

Όπως διεμήνυσε το μεσημέρι της Τρίτης ο Στέλιος Πέτσας κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών «θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί» για τις κλειστές δομές παραθέτοντας τα έξι βασικά οφέλη και για τις τοπικές κοινωνίες από την κατασκευή των κλειστών κέντρων.

Νωρίτερα κάτοικοι της περιοχής του Βροντάδου προσπάθησαν να εμποδίσουν τα μηχανήματα να φτάσουν στην περιοχή με αποτέλεσμα να σημειωθούν επεισόδια με αστυνομικούς που επίσης μεταφέρθηκαν στο νησί τα ξημερώματα.

Αστυνομικοί, μάλιστα, κατάσχεσαν βόμβες μολότοφ και αυτοσχέδιες ρουκέτες που άγνωστοι σχεδίαζαν να χρησιμοποιήσουν κατά των ανδρών των ΜΑΤ.

Στη Λέσβο κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής της Καλλονής με τον περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κώστα Μουτζούρη και τον δήμαρχο δυτικής Λέσβου Ταξιάρχη Βέρρο παρατάχθηκαν το πρωί στη θέση Διαβολόρεμα, όπου είναι η δεύτερη είσοδος του δρόμου που οδηγεί στην επιταγμένη έκταση του Καβακλή.

Στην ίδια περιοχή το μεσημέρι υπήρξε σύγκρουση ανάμεσα σε κατοίκους της ευρύτερης περιοχής της Καλλονής.

Οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης και χημικών ενάντια στους συγκεντρωμένους που διαμαρτύρονται για την επίταξη και τη νέα κλειστή δομή που σχεδίαστηκε να κατασκευαστεί στη Λέσβο με αποτέλεσμα να εκδηλωθούν και μικρές σε έκταση πυρκαγιές σε δασική έκταση, οι οποίες αντιμετωπίσθηκαν άμεσα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης