Κορωνοϊός: «Σαν να είμαστε σε πόλεμο» λέει κάτοικος Μιλάνου στο protothema.gr

Κορωνοϊός: «Σαν να είμαστε σε πόλεμο» λέει κάτοικος Μιλάνου στο protothema.gr

Το πρόβλημα των αρχών είναι ότι δεν έχει εντοπιστεί ο ασθενής-μηδέν (patient zero), επισημαίνει η Ρομπέρτα,  κάτοικος Μιλάνου και μητέρα δύο παιδιών - Ποια είναι η «κόκκινη περιοχή»

IMG_8818
Η Ρομπέρτα, κάτοικος Μιλάνου και μητέρα δύο παιδιών, μίλησε στο protothema.gr για την κατάσταση πανικού που επικρατεί στην πατρίδα της. 

«Σαν να είμαστε σε πόλεμο. Από χθες τα σούπερ μάρκετ έχουν αδειάσει. Εξαφανίστηκαν από τα ράφια τα μπουκάλια με νερό, τα ζυμαρικά, τα φασόλια. Είναι τρελό...», υποστηρίζει και προσθέτει: «Τα σχολεία είναι κλειστά για μία εβδομάδα κι ακόμα δεν ξέρουμε αν θα μείνουν κλειστά για περισσότερο διάστημα».

IMG_8821


Οι πολίτες άρχισαν να κυκλοφορούν με μάσκες. Οι αρχές συστήνουν σε όλους όσοι αισθάνονται άρρωστοι να μένουν κλεισμένοι στο σπίτι τους και να καλούν γιατρό, πιθανότατα για να μην πάνε στο νοσοκομείο και μολύνουν άλλους ανθρώπους.

Οι εταιρείες συστήνουν στους εργαζόμενους να εργάζονται από το σπίτι. Πάντως, οι δημόσιες συγκοινωνίες εξακολουθούν να λειτουργούν.

Κλείσιμο
IMG_8822


«Το πρόβλημα των αρχών είναι ότι δεν έχει εντοπιστεί ο ασθενής- μηδέν (patient zero). Πολλοί πιστεύουν ότι μπορεί να ήταν κάποιος που να έχει προσβληθεί από τον ιό ενώ νοσηλευόταν ενώ υπήρχαν πολλοί ασθενείς και να είναι αυτός ο λόγος για τον οποίο ο ιός εξαπλώθηκε τόσο γρήγορα» προσθέτει.

IMG_8823


H Ρομπέρτα επισημαίνει ότι η περιοχή κοντά στην πόλη Λόντι είναι σε καραντίνα. «Αυτή είναι η «κόκκινη περιοχή». Είναι απομονωμένα. Η πόλη Λόντι απέχει περίπου μία ώρα από το Μιλάνο. Ορισμένοι γιατροί σε μία προσπάθεια να καθησυχάσουν την κοινή γνώμη υποστηρίζουν ότι ο κορωνοιός είναι κάτι σαν γρίπη (ίσως με λιγότερους θανάτους), ωστόσο, εξαπλώνεται πολύ γρήγορα στα νοσοκομεία.

IMG_8825


Το θέμα πάντως είναι πως όλοι οι ασθενείς δεν θα χωρούν για να νοσηλευτούν στα νοσοκομεία. «Στο Μιλάνο δεν γίνονται αθλητικές δραστηριότητες. Κλειστά είναι τα θέατρα και οι κινηματογράφοι. Επίσης, δεν γίνονται εκκλησιασμοί. Το Μιλάνο αυτή τη στιγμή είναι μία «κίτρινη ζώνη».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης