Στα γραφικά σοκάκια του Κότρωνα οι πιστοί τραγούδησαν το Μακεδονία Ξακουστή

Στα γραφικά σοκάκια του Κότρωνα οι πιστοί τραγούδησαν το Μακεδονία Ξακουστή

Στη λιτάνευση της ιερής εικόνας  του Αγίου Χαραλάμπου

arthrou-gia-matina
Σε μία όμορφη, ηλιόλουστη μέρα, την Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου ο Κότρωνας γιόρτασε τον Πολιούχο του, Άγιο Χαράλαμπο.

Παρουσία πιστών, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος Γ’ ιερούργησε στον πανηγυρίζοντα ναό του Αγίου Χαραλάμπους, πλαισιούμενος από τον αρχιμ. π. Ελευθέριο Μπαλάκο και τον διάκονο της Ιεράς Μητροπόλεως π. Χριστόδουλο Κρουστάλλη και κήρυξε το Θείο λόγο αναφερθείς στην πνευματικη αγαλλίαση που φέρνει η πίστη στο Θεό. Εψαλλε η χορωδία
“Μελωδοί” υπό την διεύθυνση του Νικολάου Ταπραντζή.
DT-372-scaled
DT-516-scaled
Ακολούθησε η λιτάνευση της ιεράς εικόνας στα γραφικά σοκάκια του Κότρωνα μέχρι το λιμάνι όπου στο άγαλμα του Μακεδονομάχου καπετάν Νικηφόρου Δεμέστιχα εψάλη επιμνημόσυνη δέηση και στη συνέχεια υπό τους ήχους της φιλαρμονικής του Δήμου Ανατολικής Μάνης όλοι οι παρευρισκόμενοι τραγούδησαν το “Μακεδονία Ξακουστή” ενώ Μανιάτες φορώντας την παραδοσιακή μανιάτικη στολή απέδωσαν φόρο τιμής κατα το έθος της ιστορικής Μάνης. Κατά την επιστροφή στον Ιερό Ναό πραγματοποιήθηκε η απόλυση και ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου όπου έψαλλαν όλοι μαζί, ενώ κατά το τοπικό έθιμο όλοι οι πιστοί πέρασαν κάτω από την Εικόνα του Αγίου για να εισέλθουν στο Ναό για ευλογία.

Προπομπός της λιτάνευσης ήταν για ακόμη μία φορά η φιλαρμονική του Δήμου, οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Φλωμοχωρίου Κότρωνα και τα παιδιά του Πνευματικού Κέντρου της Ενορίας μας. Τιμές απέδωσε άγημα του Λιμεναρχείου Γυθείου.

Κλείσιμο
DT-522-scaled_2
DT-358-scaled_2
DT-3-scaled_2


Τον εορτασμό τίμησαν με την παρουσία τους ο Βουλευτής Λακωνίας κ. Νεοκλής Κρητικός, ο Αντιπεριφερειάρχης Προγραμματισμού και Ανάπτυξης κ. Τζινιέρης, ο Αντιδήμαρχος Ανατολικής Μάνης κ. Παναγιώτης Τσιριγώτης, ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Σπάρτης κος Μιχάλης Βακαλόπουλος, η Διοικητής του 3ου Τάγματος ΚΕΕΜ Γυθείου, Αντισυνταγματάρχης κα Φραγκιάδου ως εκπρόσωπος του Διοικητού Φρουράς Λακωνίας, ο Αστυνομικός Διευθυντής Λακωνίας κ. Τσιγαρίδης, , ο Λιμενάρχης Γυθείου, Αντιπλοίαρχος κ. Γιαννουράκος, ο Υπολιμενάρχης Γυθείου Υποπλοίαρχος κ. Βουρλέτσης, , ο Διοικητής του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης Αστυνόμος Α’ κ. Αγρανιώτης, ο Δοικητής του Τμήματος Τροχαίας Σπάρτης Αστυνόμος Β’ κ. Μαυροειδόγγονας, η Διοικητής του Α.Τ. Αρεόπολης Ανθυπαστυνόμος κα Γατέα, ο Διευθυντής της Δ.Ο.Υ Σπάρτης κος Νικολακάκος, ο Διευθυντής του Κέντρου Υγείας Αρεόπολης Δρ. Αν. Μαριόλης και δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Ανατολικής Μάνης και Σπάρτης.
DT-18-scaled
DT-70-scaled
DT-173-scaled

Στις ιερές ακολουθίες συμμετείχαν πλήθη πιστών απ' όλη τη Μάνη και από την Αθήνα. Στη συνέχεια, το εκκλησιαστικό Συμβούλιο της Ενορίας παρέθεσε δεξίωση στο Πνευματικό Κέντρο της Ενορίας όπου οι προσκεκλημένοι είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν από τα παιδιά του Κέντρου για τις αξιόλογες δραστηριότητές τους.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης